Τι έχουμε:
- 1 λίτρο κρασί, κόκκινο
- 1/2 μπουκάλι κουρασάο
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 μήλα
- 2 πορτοκάλια
- 3-4 ξυλαράκια κανέλας
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- παγάκια
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα μήλα, τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε στη μέση, με ένα μαχαιράκι βγάζουμε τα κοτσάνια, τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κομματάκια. Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε κομματάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομματάκια από τα μήλα, τα πορτοκάλια, προσθέτουμε το κουρασάο, το μοσχοκάρυδο, τα ξυλαράκια κανέλας, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν, βάζουμε το κρασί, καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα. Στη συνέχεια, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, προσθέτουμε τα παγάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.