Κοντά τοπ: δείξε κοιλιά σωστά & με στυλ

14.04.2015
Η κοιλιά έχει την τιμητική της τη φετινή σεζόν για την άνοιξη και καλοκαίρι! Πολλές από τις τάσεις της μόδας της δεκαετίας του 90, επιστρέφουν δυναμικά και η κοιλίτσα έξω είναι μία από αυτές που είδαμε στις πασαρέλες των μεγάλων σχεδιαστών. Φυσικά, ακόμα κι αυτή η τάση, έχει τους κανόνες της, όπως το βασικό ερώτημα: πόση κοιλιά δείχνω/ δείχνω αφαλό; Κατερίνα Πατούλια

Τα είδη του κοντού crop top:

Crop top σαν σχίσιμο: το λεγόμενο Peek-A-Boo Top, είναι για τα κορίτσια που δεν θέλουν να ρισκάρουν πολύ. Πρόκειται για μια σχισμή στην κανονική μπλούζα ή στο φόρεμά σου, στο ύψος της κοιλιάς.

Το φαρδύ κοντό τοπ: ή στον κόσμο της μόδας box top αγαπήθηκε από σχεδιαστές από μεγάλους σχεδιαστές όπως ο οίκος Herve Leger και ταιριάζει στα αθλητικού τύπου κορίτσια. Τούτο το τοπ είναι πιο φαρδύ και δεν κολλάει πάνω στην κοιλίτσα.

Το κατ' εξοχήν Crop Top: ναι, με το τοπ τούτο βλέπουμε κοιλίτσα, το προτιμάμε στην εκδοχή του κορσέ. Το τοπ τούτο αφήνει ακάλυπτο τα 1/3 της κοιλιάς και συνδυάζεται απόλυτα με φούστες και τζιν παντελόνια.

Το μπουστάκι (bandeau): αν διαθέτεις γυμνασμένη κοιλιά, σου αρέσει να είσαι σέξι, αυτό το στράπλες crop τοπ είναι ιδανικό για σένα.

Το ''σαν σουτιέν'' (bralet) top: το λέει η καρδούλας σου; το τόσο λίγο ύφασμα σε ένα στενό σαν σουτιέν τοπ είναι ιδανικό για τα κορίτσια που λατρεύουν να εντυπωσιάζουν. Για εμάς τις υπόλοιπες κοινές θνητές, μπορούμε να το τιμήσουμε μέσα από ένα μισάνοιχτο πουκάμισο.

Τα κλειδιά για το crop top:

Το σωστό μήκος: τα πιο κοντά τοπς είναι κατάλληλα για κορίτσια με άψογη κοιλιά. Τα πιο μακτυά τοπ που καλύπτουν τουλάχιστον τα 2/3 της κοιλιάς μπορούν να φορεθούν κι από πιο εύσωμα κορίτσια με την προϋπόθεση πως δεν είναι εντελώς εφαρμοστά, γιατί η κοιλίτσα που ξεχειλίζει δεν είναι και το καλύτερο θέαμα.

Η λαιιμόκοψη: αν θέλεις να φορέσεις ένα κομμένο τοπ και το πρωί και το μεσημέρι, πρέπει να μην δείχνεις εντελώς γυμνή. Τα τοπς τύπου κορσές είναι ωραία για βραδινές εξόδους ενώ τα κομμένα τοπς με λαιμόκοψη ψηλά, σαν t-shirts ή τα box -φαρδιά τοπς, εύκολα φοριούνται από το πρωί ως το βράδυ.

Ο αφαλός: ποτέ, μα ποτέ μην συνδυάζεις ένα crop τοπ με χαμηλόμεσο τζιν ή φούστα. Όλη η ιστορία της τάσης αυτής είναι να δείχνει σέξι χωρίς να είναι προκλητική. Οπότε, κρύψε τον αφαλό ό,τι κι αν γίνει.

Οπότε, με τι θα συνδυάσεις το crop top; Ψηλόμεσο σορτς ή βερμούδα, ψηλόμεση pencil ή 60'ς φούστα, παντελόνι υφασμάτινο χρωματιστό ψηλόμεσο είναι ιδανικές επιλογές.

Να θυμάσαι το χρυσό κανόνα: όσο πιο κοντό το top, τόσο πιο μακριά ή φούστα ή το παντελόνι.

Στη μόδα είναι επίσης φέτος και οι σαλοπέτες που μπορούν να συνδυαστούν με κοντά τοπάκια ενώ αν νιώθεις άβολα, μπορείς να επενδύσεις σε πουκαμισάκι ανοιχτό ή ζακετάκι πάνω από το τοπάκι!