Να τι θα φορέσεις στη συνέντευξη εργασίας για σίγουρη επιτυχία!

22.09.2018
Να τι θα φορέσεις στη συνέντευξη εργασίας για σίγουρη επιτυχία!
Ξέχνα το αυστηρό ταγιέρ και τα σκούρα χρώματα. Αν υπάρχει στο μέλλον σου μία σνέντευξη εργασίας, δες παρακάτω ποιο είναι το νέο dress code!

Η πρώτη εντύπωση είναι άκρως σημαντική, όχι μονάχα για τις κοινωνικές σου επαφές αλλά και για να προσληφθείς στη δουλειά των ονείρων σου! Φυσικά, επειδή δεν υπάρχει μία λύση που να ταιριάζει σε όλους, πριν να ντυθείς για μία συνέντευξη εργασίας θα πρέπει να αναλογιστείς σε τι είδους εταιρεία απευθύνεσαι.

Ερεύνησε το προφίλ της εταιρείας πριν να αποφασίσεις το look σου. Πόσο συντηρητικοί ή χαλαροί μοιάζουν τα μέλη της; Τι χρώματα φαίνεται να επιλέγουν, ακόμα και στο logo ή την ιστοσελίδα τους; Κάνε επιλογές που να αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σου, την εταιρεία που απευθύνεσαι αλλά και την επαγγελματικότητα που σε διακρίνει. Άφησε στην ντουλάπα σου τα πολύ κραυγαλέα σχέδια ή χρώματα.

Δες παρακάτω μερικές γενικές οδηγίες για το πώς να ντυθείς στη συνέντευξη εργασίας, ανάλογα με τη θέση στην οποία προσβλέπεις:

Δημιουργικός Τομέας

1. Απόφυγε το κοστούμι αλλά και τα τελευταία trends ή κάποιο υπερβολικά κραυγαλέο κομμάτι

2. Ακολούθησε τον κανόνα της Coco Chanel. Αφαίρεσε πάντα κάτι το περιττό πριν βγεις από την πόρτα.

3. Κάνε μία επιλογή που θα σε κάνει να νιώθεις άνετα. Τα ρούχα καλό είναι να μην τραβούν την προσοχή του συνομιλήτή σου αλλά ούτε και τη δική σου! Δοκίμασε το look σου πριν την ημέρα της συνέντευξης για να επιβεβαιώσεις ότι αισθάνεσαι άνετα μέσα σε αυτό.

4. Όσο δημιουργικό κι αν είναι το look σου ακολούθησε τους εξής κανόνες: πάντα κλειστά παπούτσια, το τζιν ας είναι σκούρο ή μαύρο και τα αξεσουάρ ελάχιστα.

Διάβασε επίσης: 6 ερωτήσεις-παγίδες & πώς να τις απαντήσεις

Πελατειακή Υποστήριξη/ Πωλήσεις/ PR

1. Πρόσεξε το μακιγιάζ, τα μαλλιά σου και τα νύχια σου. Να είναι περιποιημένα αλλά όχι κραυγαλέα. Προτίμησε να μην φορέσεις άρωμα.

2. Επένδυσε σε ένα κομψό blazer που μπορείς να συνδυάσεις με τα πάντα.

3. Προτίμησε κλασικά χρώματα, χωρίς εκρήξεις και αξεσουάρ κομψά, κλασικά. Όχι πολύ ψηλά ή ανοιχτά παπούτσια.

Οικονομικά

1. Εφάρμοσε όλα όσα ξέρεις για το συντηρητικό, κλασικό ντύσιμο σε συνεντεύξεις εργασίας.

2. Φόρεσε ένα κομψό ταγιέρ ή κοστούμι σε σκούρο χρώμα και μια μπλούζα ανοιχτόχρωμη.

3. Φρόντισε ό,τι φορέσεις να έχει καλή εφαρμογή. Στην ανάγκη κάνε τις απαραίτητες μεταποιήσεις και, φυσικά, φρόντισε η φούστα σου να μην είναι υπερβολικά κοντή.

4. Αν φορέσεις καλσόν, έχε μαζί σου ένα δεύτερο σε περίπτωση που τραβηχτεί πόντος.

Διάβασε επίσης: LinkedIn - Όλα τα tips για να αναβαθμίσεις άμεσα το προφίλ σου!

Τεχνολογία/ Start up εταιρεία

1. Επιδίωξε να είσαι ελάχιστα πιο καλοντυμμένη από τους εργαζόμενους εκεί, που μάλλον θα είναι αρκετά νέοι και με casual ρούχα.

2. Απόφυγε τα ταγιέρ και τα κοστούμια. Συνήθως το περιβάλλον σε τέτοιες εταιρείες είναι χαλαρό και νεανικό και καλό θα είναι να δείξεις πως και εσύ ταιριάζεις εκεί.

3. Επίλεξε για παράδειγμα ένα καλοραμμένο σκούρο τζιν, μια ελαφριά μπλούζα και ένα λιτό blazer. Πρόσθεσε μερικά αξεσουάρ και είσαι έτοιμη!