Anna Wintour: Η εμβληματική διευθύντρια της Vogue σε ρόλο... μοντέλου!

18.10.2018
Anna Wintour: Η εμβληματική διευθύντρια της Vogue σε ρόλο... μοντέλου!
Κάθεται σταυροπόδι και αποτελεί έμπνευση.

Η Anna Wintour είναι εδώ και 30 (!) χρόνια η διευθύντρια του πιο σημαντικού περιοδικού μόδας στον κόσμο. Επίσης σταυρώνει τα πόδια της πολύ συχνά. Αυτή η κίνηση ενέπνευσε την ζωγράφο Laura Collins (είναι η ίδια καλλιτέχνιδα πίσω από την έκθεση «Olsen Twins Hiding From the Paparazzi»), η οποία δημιούργησε μια σειρά πινάκων που εκτίθενται μέχρι τις 11 Νοεμβρίου στο μουσείο THNK1994 της Νέας Υόρκης. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Anna Wintour Double Crossing Her Legs».

Δες κι αυτό: Ολόκληρη η οικογένεια Beckham στο εξώφυλλο της Vogue. Τι αποκάλυψαν για τον γάμο τους;

Γιατί λοιπόν η ζωγράφος επέλεξε την Wintour; «Η Anna συνεχίζει να εμπνέει καλλιτέχνες σε όλα τα Μέσα», ανέφεραν οι ιδρυτές του THNK1994 Βιβιάνα Όουλεν και Mατ Χάρκινις σε συνέντευξή τους στο mic.com. «Μόνο με την ύπαρξή της, εμπνέει τους ανθρώπους να κάνουν Tέχνη που κυριολεκτικά αλλάζει ζωές. Στο ντοκιμαντέρ του 2009 με τίτλο "The September Issue" η Wintour περιγράφηκε ως η γυναίκα που "δεν ήταν διαθέσιμη σε κανέναν που δεν έχει ανάγκη να της είναι διαθέσιμος" και αυτό το είδος διαχείρισης του χρόνου είναι απαραίτητο όταν και μόνο η παρουσία σας πρόκειται να προκαλέσει κάποιον να δημιουργήσει ένα αριστούργημα».

H έκθεση αποτελείται από 12 πίνακες σε φυσικό μέγεθος σε διαστάση 120 Χ 60. Και ναι, οι πίνακες είναι προς πώληση.

Διάβασε επίσης: Το κολιέ της Meghan και το δαχτυλίδι του Harry: Όλη η αλήθεια για τα παράξενα κοσμήματα του ζεύγους

«Όταν φτάσετε, θα σας ρωτήσουμε αν ήρθατε εδώ για να δείτε την Anna», αναφέρει το δελτίο Tύπου θέλοντας να δώσει μια χιουμοριστική διάσταση στην δυσκολία που υπάρχει να προσεγγίσει κανείς τη διευθύντρια της Vogue. «Θα απαντήσετε, ναι, αλλά δεν έχετε κάποιο ραντεβού. Θα σας πούμε ότι η Anna είναι πολύ απασχολημένη. Θα μας εξηγήσετε ότι είστε μοντέλο. Θα καλέσουμε στον επάνω όροφο και μετά αφού θα μας κατσαδιάσατε ότι καθυστερήσαμε ένα τόσο σημαντικό μοντέλο, θα σας πούμε αμήχανα: “Η Άννα θα σας δει τώρα”. Στη συνέχεια θα κοιτάξουμε κάτω, ντροπιασμένα. Εσείς θα περπατήσετε κάτω στην πασαρέλα, πάνω σας οι κάμερες θα αναβοσβήνουν, κάνοντας το σημαντικότερο περπάτημα της ζωής σας».

Αλλά γιατί επελέγη από την Collins η στάση σταυροπόδι της βασίλισσας τη μόδας; Η απάντηση από τους ιδρυτές του μουσείου ήταν: «Η εικόνα της, καθισμένη στη μπροστινή σειρά σε επιδείξεις μόδας, δείχνει τη διχοτόμηση ανάμεσα στην αυτοεπιβαλλόμενη αμηχανία της και τις προσωπικές αναστολές της, ενώ παρακολουθεί στην πασαρέλα τις απεικονίσεις της σωματικής απελευθέρωσης μέσα από τη μόδα».

Αυτό το διάβασες; H Gisele γίνεται κοκκινομάλλα και ποζάρει αγνώριστη στο εξώφυλλο της Vogue

Ενδιαφέρον έχει επίσης, ότι οι πίνακες θα κρεμαστούν χαμηλά και από τις δύο πλευρές της γκαλερί «για να σας δώσουν την εντύπωση στο κοινό ότι περιτριγυρίζεται από την Άννα» σημειώνουν οι υπεύθυνοι της έκθεσης.