Τα 6 πιο συχνά λάθη που κάνουμε φορώντας τα καλοκαιρινά μας ρούχα

01.08.2019
Τα 6 πιο συχνά λάθη που κάνουμε φορώντας τα καλοκαιρινά μας ρούχα
Αναποδιές με τα ρούχα συμβαίνουν συχνά και όχι μόνο μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς άβολα, αλλά μπορεί να κάνουν κακό και στην υγεία σου.

Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι ο τρόπος που φορούσαν το σουτιέν τους για χρόνια, ήταν λάθος. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πόνο στο λαιμό, την πλάτη και τον ώμο, και εκδορές στο δέρμα. Αλλά αυτά τα λάθη μπορούν εύκολα να αποφευχθούν αν ξέρεις τι να κάνεις.

Παρακάτω θα διαβάσεις μερικά κοινά λάθη που κάνουμε όλες αλλά όταν μάθουμε να φοράμε σωστά τα ρούχα μας, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, θα φαινόμαστε και να νιώθουμε καλύτερα.

Δείτε ακόμη: Το απίστευτο ρεκόρ της βασίλισσας Ελισάβετ - Δείτε την με όλους τους πρωθυπουργούς που έχει διορίσει από το 1953!

1. Φοράς το σουτιέν σου με λάθος τρόπο

Τι κάνεις λάθος: Το πίσω μέρος του σουτιέν σου ανεβαίνει προς την πλάτη και τραβάει τους ώμους σου.

Γιατί είναι λάθος: Μπορεί το μέγεθος να είναι μεγάλο για εσένα. Η έλλειψη κατάλληλης υποστήριξης μπορεί να σου προκαλέσει πόνο στον ώμο και στην πλάτη.

Πώς να το κάνεις σωστά: Επίλεξε το σωστό νούμερο σουτιέν και αγόρασε ένα στο οποίο η πίσω λωρίδα θα παραμένει οριζόντια όταν το φοράς.

2. Φοράς ρούχα που απαιτούν πολύ σφίξιμο γύρω από το λαιμό σου

Τι κάνεις λάθος: Σφίγγεις πολύ το ύφασμα όταν φοράς εξώπλατα που δένουν γύρω από το λαιμό, ειδικά εκείνα που χρειάζονται πολύ σφίξιμο για να συγκρατήσουν το βάρος του στήθους σου.

Γιατί δεν είναι σωστό: Ασκεί πίεση στο λαιμό σου.

Πώς να το κάνεις σωστά: Δέσε το αρκετά σφιχτά αλλά άφησε ένα δάχτυλο πάχος ώστε να μην ασκεί υπερβολική πίεση στο λαιμό σου. Εναλλακτικά επίλεξε άλλα είδη ρούχων με καλύτερη υποστήριξη στο λαιμό.

3. Φοράς μαγιό με λάθος τρόπο

Τι κάνεις λάθος: Με αυτά τα ιδιαίτερα και φανταχτερά μαγιό που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν είναι ασυνήθιστο να μπερδεύεσαι πώς να τα φορέσεις. Κάποιες μπορεί να τα φορούν ανάποδα, π.χ. την πίσω πλευρά μπροστά ή να τα δένουν λάθος.

Γιατί δεν είναι σωστό: Μπορεί να αφήσεις ακάλυπτα τα μέρη του σώματος που θα έπρεπε να καλύπτονται και μετά θα κρέμονται.

Πώς να το κάνεις σωστά: Βεβαιώσου ότι έχεις δοκιμάσει το μαγιό πριν το αγοράσεις. Δώσε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο κρεμάς ένα μαγιό, διότι αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς πρόκειται να φορεθεί.

4. Φοράς σορτς που ανεβαίνουν προς τα πάνω και αισθάνεσαι άβολα

Τι κάνεις λάθος: Συνέχεια σπρώχνεις το σορτς προς τα κάτω επειδή συνεχίζει να ανεβαίνει προς τα πάνω.

Γιατί δεν είναι σωστό: Μπορεί να σου προκαλεί ενόχληση στον καβάλο και να φαίνεται περισσότερο δέρμα από ό, τι σκόπευες.

Πώς να το κάνεις σωστά: Δοκίμασε τα σορτς που θέλεις πριν τα αγοράσεις και κάνε μερικά καθίσματα για να δεις αν το μήκος είναι αυτό που σου ταιριάζει.

5. Φοράς σαγιονάρες (flip-flop) όλο το καλοκαίρι

Τι κάνεις λάθος: Νομίζεις ότι οι σαγιονάρες είναι τα μόνα παπούτσια που πρέπει να φοράς όλο το καλοκαίρι.

Γιατί δεν είναι σωστό: Οι σαγιονάρες δεν παρέχουν καμία υποστήριξη στα πόδια σου. Αυτό σημαίνει ότι στα πόδια σου ασκείται μεγαλύτερη πίεση όλο το καλοκαίρι.

Πώς να το κάνεις σωστά: Φόρεσε σαγιονάρες μόνο για να πας στην παραλία ή δοκίμαζε παράλληλα και άλλα παπούτσια που υποστηρίζουν περισσότερο τα πόδια σου.

6. Φοράς το λάθος στυλ σουτιέν

Τι κάνεις λάθος: Αγοράζεις λάθος στυλ σουτιέν που δεν ταιριάζει καλά στο στήθος σου.

Γιατί δεν είναι σωστό: Το σουτιέν σου μπορεί να μην υποστηρίζει καλά το στήθος σου.

Πώς να το κάνεις σωστά: Αν έχεις στρογγυλά ή μεγάλα στήθη, τότε τα full-cup σουτιέν είναι για εσένα. Έχουν αρκετά ψηλό κόψιμο και προσφέρουν 100% κάλυψη στο στήθος. Οι κυρίες με στήθη σε σχήμα δακρύων είναι οι πλέον κατάλληλες να φορούν plunge bras σουτιέν με χαμηλό κόψιμο το οποίο ενώνεται χαμηλά ανάμεσα από το στήθος. Τα balconettes σουτιέν ανασηκώνουν το στήθος σου και χαρίζουν ένα όμορφο χώρισμα αλλά είναι μόνο για μικρά ή μεσαίου μεγέθους στήθη.