Η Μαίρη Κατράντζου μιλά για το σόου μόδας που θα παρουσιάσει στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

18.09.2019
Η Μαίρη Κατράντζου μιλά για το σόου μόδας που θα παρουσιάσει στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο
Η διεθνούς φήμης ελληνίδα σχεδιάστρια θα ετοιμάζεται να κάνει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ. Και άλλοι οίκοι έχουν επιχειρήσει να παρουσιάσουν επιδείξεις μόδας μέσα στο εμβληματικό αρχαίο ελληνικό μνημείο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η επιστροφή της Μαίρης Κατράντζου στην Ελλάδα σηματοδοτεί το τέλος των εορτασμών των 10 χρόνων του brand της. Και πραγματικά θα γίνει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Η Μαίρη Κατράντζου ήξερε ότι η αποδοχή των Ελλήνων αρχαιολόγων δεν θα ήταν εύκολη διαδικασία, αλλά γι' αυτήν, δεν υπήρξε ποτέ άλλη επιλογή.

«Είναι το μοναδικό μνημείο που έχω δει, όπου αισθάνομαι τόσο συνδεδεμένη με τον ουρανό, τη γη και τη θάλασσα» εξομολογείται σε συνέντευξη της στο Harpersbazaar.

«Όλοι με συμβούλευαν να μην το κάνω, διότι γνωρίζαμε ότι υπήρχαν κάποιες ιδιαιτερότητες για αυτό το μνημείο για τις οποίες είχε τεθεί βέτο από την αρχαιολογική υπηρεσία και την κυβέρνηση», είπε . «Όλοι ήξεραν ότι ήταν δύσκολο, αλλά αισθανόμασταν ότι οι προσπάθειές μας θα άξιζαν τον κόπο. Ήθελα να βρω ένα μνημείο που θα ήταν συνδεδεμένο με όλα τα στοιχεία. Όταν το επισκέφτηκα για πρώτη φορά πολλά χρόνια πριν, ήταν το μοναδικό μνημείο που έχω συναντήσει ποτέ στην Ελλάδα, όπου αισθάνομαι τόσο συνδεδεμένη με τον ουρανό, τη γη και τη θάλασσα. Υπάρχει μια ακατέργαστη ενέργεια σε αυτή τη θέση».

Η Κατράντζου συνεργάστηκε με την φιλανθρωπική οργάνωση Eλπίδα και την ιδρύτρια της, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για να διοργανώσει την εκδήλωση στις 3 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη συγκέντρωση χρημάτων μέσω πωλήσεων εισιτηρίων και φιλανθρωπικών δωρεών προς τους σκοπούς της Ελπίδας.

Διάβασε επίσης: Μαίρη Κατράντζου: Η Ελληνίδα σχεδιάστρια εντυπωσιάζει με τη νέα της σειρά με beachwear

«Ήθελα να κάνω ένα σόου αφιερωμένο στην τοποθεσία αυτή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια τοποθεσία που ανήκει στη χώρα σου για μια μεγάλη αιτία που βοηθά τους ανθρώπους από τη χώρα σου» αναφέρει η σχεδιάστρια.

Η ταχύτητα με την οποία η φίρμα οργάνωσε την επίδειξη είναι εντυπωσιακή, αναφέρει το harpersbazaar, μόλις επτά μήνες από την αρχή των διαδικασιών. Η Κατράντζου, η οποία είναι γεννημένη στην Αθήνα, άρχισε να μιλάει με την Ελπίδα, το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Η αίτησή τους εγκρίθηκε στα μέσα Ιουλίου από το υπουργείο Πολιτισμού, οπότε και άρχισε να ασχολείται με τη συλλογή, η οποία εμπνέεται από το περιβάλλον και την Ελλάδα γενικότερα. Η Κατράντζου λέει ότι η μεγαλύτερη επιρροή που είχε η πατρίδα της σε αυτήν τη συλλογή, είναι η νοοτροπία της και η τέχνη της αφήγησης.

«Οι συλλογές μου δεν αφορούν ποτέ μια εποχή ή μούσα, πρόκειται για μια ιδέα που σου επιτρέπει να σκεφτείς διαφορετικούς τρόπους εκτέλεσης. Την περασμένη σεζόν, ήταν για τα στοιχεία - γη, άνεμος, φωτιά, γη και νερό - και η σεζόν που προγήθηκε ήταν η τέχνη της συλλογής. Η ίδια η εικόνα δεν είναι ελληνική, η αισθητική μου δεν είναι αυτό που θα ονομάζατε παραδοσιακά ελληνική, αλλά αυτό που είναι πολύ ελληνικό είναι η αίσθηση ισορροπίας και αρμονίας και η σημασία της αφήγησης.

Αυτό το διάβασες: Victoria Beckham: 7 φορές που φόρεσε το κόκκινο όπως καμία άλλη [photos]

Αυτό το σόου είναι τόσο σημαντικό για μένα γιατί φέρνω μαζί πολλά διαφορετικά στοιχεία - δεν είναι μόνο για το σχεδιασμό ρούχων, αλλά για την επικοινωνία των αξιών της χώρας μου», λέει η Κατράντζου, προσθέτοντας «Δίνει στους καλεσμένους μου την ευκαιρία να δουν ένα μέρος της χώρας μου που μπορεί να μην είχαν δει ποτέ πριν και να κάνουν και μια φιλανθρωπία».