Το αγαπημένο σου t-shirt είναι δύο νούμερα μεγαλύτερο; Μπορείς να το κάνεις να μαζέψει σε 5 βήματα

25.04.2020
Το αγαπημένο σου t-shirt είναι δύο νούμερα μεγαλύτερο; Μπορείς να το κάνεις να μαζέψει σε 5 βήματα
Όλες έχουμε ένα τέτοιο μπλουζάκι στη ντουλάπα μας. Και παρόλο που η εποχή θεωρεί trend το oversized υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που φοριούνται πιο στενά. Ανεξάρτητα από το πώς απόκτησες αυτό το μπλουζάκι, σε τόσο μεγάλο μέγεθος, το θέμα είναι ότι σίγουρα δεν θες όταν το φοράς να μοιάζεις σαν να κολυμπάς μέσα του. Από την άλλη, όμως, δεν θέλεις να το ξεφορτωθείς γιατί ελπίζεις ότι κάποια μέρα θα μαζέψει και θα έρθει στο μέγεθός σου. Διάβασε παρακάτω έναν εξαιρετικά απλό -βήμα προς βήμα- οδηγό για να μικρύνεις (τα περισσότερα) t-shirt στο μέγεθος που επιθυμείς. Επίσης, αυτές οι μέθοδοι μπορούν να εφαρμοστούν σε μπλουζάκια που έχουν ξεχειλώσει μετά το φόρεμα τους, αλλά μόνο με το πλύσιμο μπορεί να ξαναβρουν τη φόρμα τους.

Βήμα 1: Έλεγξε την ετικέτα του ρούχου

Ορισμένοι τύποι υφασμάτων θα μαζέψουν πολύ πιο γρήγορα από άλλους. Καθώς οι περισσότερες μαμάδες μας, μας το μαθαίνουν γρήγορα (ή μας κάνουν να το μάθουμε με πιο σκληρό τρόπο), ένα ρούχο με μεγάλο ποσοστό βαμβακιού θα μαζέψει σίγουρα έως και το 20% του μεγέθους του.

Το μαλλί, το λινό και το μετάξι μπορούν επίσης να μαζέψουν, αλλά μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο και προσπάθειες. Τα συνθετικά υφάσματα όπως νάιλον, πολυεστέρας και ελαστάν, από την άλλη πλευρά, δεν θα μαζέψουν τόσο πολύ, μπορεί και καθόλου. Για αυτό λοιπόν, βεβαιώσου ότι έχεις λάβει υπόψη το πόσο καλά μπορεί να μαζέψει το ύφασμα της μπλούζας σου πριν προσπαθήσεις να τη μικρύνεις.

Βήμα 2: Βράσε μια κατσαρόλα με νερό

Αυτό είναι αρκετά απλό. Πάρε μια μεγάλη κατσαρόλα (αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το t-shirt σου) και ζέστανε το νερό μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, σβήσε τη φωτιά. Μπορείς είτε να μεταφέρεις το νερό σε ξεχωριστό μπολ είτε να χρησιμοποιήσεις την ίδια κατσαρόλα που χρησιμοποίησες ήδη.

Βήμα 3: Βάλε το t-shirt απευθείας στο βραστό νερό

Πρόσεξε μην καείς κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος! Βάλε το μπλουζάκι σου απευθείας στο μπολ που περιέχει το ζεστό νερό. Βύθισε εντελώς το μπλουζάκι στο νερό με μια κουτάλα, ώστε να έχεις τη μέγιστη ποσότητα μαζέματος.

Βήμα 4: Άφησε το t-shirt στο νερό για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι το νερό να κρυώσει

Ο χρόνος που αφήνεις το μπλουζάκι στο ζεστό νερό θα καθορίσει και το πόσο θα μαζέψει. Όταν το νερό κρυώσει, βγάλε το μπλουζάκι σου από την κατσαρόλα ή το μπολ και άπλωσε το απαλά για να στραγγίξει.

Βήμα 5: Επανάλαβε αυτά τα βήματα μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος

Αν έχεις ολοκληρώσει τα πρώτα τέσσερα βήματα και το μπλουζάκι δεν είναι τόσο μικρό όσο το θέλεις, μην ανησυχείς! Μπορείς να επαναλάβεις αυτά τα βήματα όσες φορές θέλεις μέχρι το μπλουζάκι σου να πλησιάσει στο επιθυμητό μέγεθος. Θυμήσου, ότι ανάλογα με το ύφασμα του t-shirt, μπορεί να μαζέψει μόνο ένα μικρό ποσοστό του μεγέθους του.