Silk Scarf: 5 τρόποι για να φορέσεις το αγαπημένο αξεσουάρ των Celebrities και των Influencer

Silk Scarf: 5 τρόποι για να φορέσεις το αγαπημένο αξεσουάρ των Celebrities και των Influencer
Το μεταξωτό μαντήλι είναι η απόλυτη τάση για το καλοκαίρι του 2024!

Φέτος το καλοκαίρι, πηγαίνουμε λίγο πίσω - και όχι, δεν εννοούμε στη δεκαετία του '80 ή του '90. Ταξιδεύουμε πίσω στη δεκαετία του '50 χάρη σε ένα hot item που οι αγαπημένες μας διασημότητες και influencers έχουν θεωρήσει ως το απόλυτο αξεσουάρ της σεζόν: το μαντήλι. Και όταν λέμε μαντήλι, δεν μιλάμε για το oversized, μακρύ κασκόλ που μπορείς να τυλίξεις γύρω γύρω από το λαιμό σου τους πιο δροσερούς μήνες, μιλάμε για το κλασικό μεταξωτό μαντήλι σε τετράγωνο σχήμα, που συνήθως φοριέται γύρω από το κεφάλι σαν μια λαμπερή κλασική σταρ του κινηματογράφου.

Ένα μεταξωτό ή βαμβακερό φουλάρι αποτελούσε βασικό αξεσουάρ για τις μεγάλες σταρ του κινηματογράφου, όπως η Marylin Monroe, η Sophia Loren και η Elizabeth Teilor, οι οποίες το έδεναν γύρω από το κεφάλι τους για να προστατεύουν τα χτενίσματά τους, αλλά και σαν προστασία από τυχόν paparazzi. Πρόσφατα, είδαμε την αναβίωση του μαντηλιού από την fashion queen, Hailey Bieber, η οποία φόρεσε ένα λεοπάρ μαντήλι πάνω από ένα καπέλο του μπέιζμπολ στο Coachella, η Sabrina Carpenter, η οποία έγινε full starlet glam για το video clip της "Please Please Please Please" με ένα μπλε μαντήλι και φόρεμα σε συνδυασμό με γυαλιά ηλίου cat-eye και η Rihanna, η οποία λατρεύει να δένει ένα εμπριμέ μεταξωτό μαντήλι γύρω από τα μαλλιά της σε καθημερινή της βόλτα.

Θα γίνει το νέο σου αγαπημένο αξεσουάρ

Η τάση αυτή δεν είναι μόνο για τους celebrities που προσπαθούν να κρυφτούν από τους παπαράτσι, αλλά έχει γίνει ήδη viral και στο TikTok, με πολλά βίντεο να δίνουν tips για το πώς να πετύχεις την απόλυτη εμφάνιση με το απόλυτο vintage vibe "είμαι σταρ του σινεμά στο γιοτ μου" φορώντας το αγαπημένο σου μαντήλι, καθώς και διασκεδαστικούς, έξυπνους τρόπους για να μετατρέψεις ένα απλό, αδιάφορο μαντήλι σε ένα ξεχωριστό αξεσουάρ.

Editor tip: Επέλεξε ένα πιο oversized μαντήλι για περισσότερες δυνατότητες styling. Μπορείς να αναζητήσεις το must have item του καλοκαιριού σε ένα τοπικό σου κατάστημα, αλλά συμβουλή μου ρίξε και μια ματιά στην ντουλάπα της γιαγιάς ή της μαμάς. Ένα μοναδικό vintage κομμάτι μπορεί να σε περιμένει εκεί!

Σου έχω 5 τρόπους για να φορέσεις το μεταξωτό σου μαντήλι like a star του σινεμά αυτό το καλοκαίρι.

1.Στο κεφάλι σου

Δεν υπάρχει ένας τρόπος εφαρμογής, αλλά πολλοί ανάλογα με το ποια τεχνική σε διευκολύνει. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να διπλώσεις το μαντήλι στη μέση σε σχήμα τριγώνου, στη συνέχεια να το τοποθετήσεις στην κορυφή του κεφαλιού και να το δέσεις κάτω από το πηγούνι σου. Για ένα πιο ρετρό, ιταλικής έμπνευσης στυλ "tomato girl" ή κινηματογραφικής σταρ, τύλιξε το μαντήλι γύρω από τους ώμους σου, δέσε το και στη συνέχεια τράβηξε το πάνω από το κεφάλι, όπως φαίνεται στο παρακάτω TikTok:

@ladyelizabeth hack you need this summer! save for later 🤍 #summeroutfit #scarftutorial #classyoutfit #oldmoneyaesthetic #oldmoneystyle #oldmoney #silkscarf #chanelscarf #vintagechanel #scarftrick #scarfhack #fashionhacks #fashiontips #fashiontip #headscarf #headscarftutorial ♬ original sound - Peach Girl

2. Πάνω από ένα καπέλο

Ο συνδυασμός silk scarf και καπέλο του μπέιζμπολ είναι super hot για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024. Απλά ρίξε μια ματιά στο fashion icon που ακούει στο όνομα Bieber για να σιγουρευτείς. Είναι ένας διασκεδαστικός, πιο μοντέρνος τρόπος για να στυλιζάρεις το κλασικό μαντήλι, απλά δέσε το κάτω από το πηγούνι σου και φύγε! Μπορείς να παίξεις αναμειγνύοντας χρώματα και μοτίβα για ένα πιο funky αποτέλεσμα.

3. Bandana-style

Ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για να φορέσεις ένα μεταξωτό μαντήλι είναι το bandana style, τραβηγμένο στο μέτωπο και δεμένο είτε κάτω από τα μαλλιά σου, είτε στην κορυφή του κεφαλιού σου. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος καμουφλάρεις μια bad hair day ή ακόμη και να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το φριζάρισμα.

@princessalexisx Reply to @kamila_sarahi scarf hair tutorial! 💗 #scarfhairstyles #scarfhairtutorial #scarfhairstyle #silkscarftutorial #squarescarftutorial ♬ Levitating (feat. DaBaby) - Dua Lipa

4. Δεμένο στην τσάντα σας

Τα αξεσουάρ τσάντας επιστρέφουν, και τι πιο κλασικό και κομψό από ένα μαντήλι με μοτίβο δεμένο στο λουράκι της αγαπημένης σου τσάντας ή τυλιγμένο γύρω της για ένα textured look; Εδώ ιδανικά χρειάζεσαι ένα μαντήλι σε mini size!

5. As a top

Αν έχεις ένα oversized μαντήλι στη ντουλάπα σου και δεν ξέρεις πώς να το φορέσεις σου έχω νέα! Μόλις βρήκες το νέο σου top. Δίπλωσέ το σε τριγωνικό σχήμα και φόρεσέ το ως tube top ή halter εμπνευσμένο από το Y2K.

Τελευταία τροποποίηση στις 16.06.2024 - 12:43