Ποιον παντρεύεται η «Μαρία η άσχημη»;

17.06.2008
Αλέξης ή Φίλιππος, o τυχερός; Αλέξης! Τον κ. Μαντά παντρεύεται τελικά η Μαρία η όμορφη - πρώην άσχημη. Στο τελευταίο επεισόδιο (300ό), το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 24 Ιουνίου

Από τη Σίσσυ Μενεγάτου

Αλέξης ή Φίλιππος, o τυχερός; Αλέξης! Τον κ. Μαντά παντρεύεται τελικά η Μαρία η όμορφη - πρώην άσχημη. Στο τελευταίο επεισόδιο (300ό), το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 24 Ιουνίου, η Αγγελική Δαλιάνη βάζει το πολυπόθητο νυφικό. Το ΛΟΙΠΟΝ, που τρυπώνει παντού, ήταν στο τελευταίο γύρισμα και σας μεταφέρει όλες τις λεπτομέρειες.

Ήταν ένα μαραθώνιο γύρισμα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, που έγινε στο κτήμα Μπραϊμιώτη, στη Βάρη, αυτό του γάμου της Μαρίας και της δεξίωσης των νεονύμφων. Η Μαρία η άσχημη (Αγγελική Δαλιάνη) τον παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Αλέξη (Άνθιμος Ανανιάδης), ενώ ο Φίλιππος (Μάνος Παπαγιάννης) επέστρεψε στο Παρίσι, όπου δούλευε ως σεφ όταν γνώρισε το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος Όλοι οι ηθοποιοί ήταν εκεί από τις 7 το πρωί, ενώ 7 αμπιγιέζ, υπό τις οδηγίες του ενδυματολόγου της σειράς Αλέξη Φούκου, 6 μακιγιέζ και 6 κομμώτριες είχαν πάρει θέση για να ετοιμάσουν τους περίπου 30 ηθοποιούς και τους 20 κομπάρσους που παίζουν στο τελευταίο επεισόδιο.

Όλοι ήταν συγκινημένοι καθώς έπειτα από δύο σεζόν ήξεραν ότι η σειρά έφτασε στο τέλος της. Μάλιστα ούτε οι ηθοποιοί δεν γνώριζαν ποιο θα ήταν το φινάλε της σειράς, αν δηλαδή η Μαρία θα παντρευόταν τον Αλέξη ή τον Φίλιππο, αφού ήταν η πρώτη φορά που δεν είχαν στα χέρια τους κείμενα και έπρεπε να αυτοσχεδιάσουν υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη της σειράς Θοδωρή Κωνσταντόπουλου.

Το παρασκήνιο του γάμου
Έτσι, όλες έβαλαν τις πιο ωραίες τουαλέτες τους σ.σ.: να σας αποκαλύψω ότι η κίτρινη τουαλέτα της Τζίνας Κασιμάτη ήταν η πιο εντυπωσιακή αφού η γκαρνταρόμπα της Τζίνας Αλοιμόνου, που την υποδύεται, είναι μοναδική. Όμως και η Αργυρώ (Μάγδα Τσαγγάνη), αφού συνεννοήθηκε με τον ενδυματολόγο Αλέξη Φούκο, προτίμησε να φορέσει τα δικά της ρούχα και επέλεξε μια μαύρη φούστα με μια μαύρη μπλούζα με τιραντάκι και από πάνω μια φινετσάτη, μεταξωτή λευκή εσάρπα με ντεσέν πολύχρωμα λουλούδια.

Εκείνη όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν η Μαρία (Αγγελική Δαλιάνη). Πιο όμορφη από ποτέ, σε ένα ονειρεμένο, ρομαντικό εκρού νυφικό με μακρύ πέπλο και τα μαλλιά της πολύ απλά χτενισμένα, σηκωμένα σε ανέμελο κότσο, κατέφθασε με τους τηλεοπτικούς γονείς της Τάσο Κωστή (Ηρακλής) και Αντιγόνη Γλυκοφρύδη (Καίτη). Κατέβηκε από τη λιμουζίνα του πατέρα της Ηρακλή, το παλιό πράσινο αυτοκίνητό του που διαρκώς χαλούσε. Στο πρόσωπό της ήταν ζωγραφισμένη η απόλυτη ευτυχία. Και πώς να μην ήταν έτσι, αφού στα σκαλιά την περίμενε ο Αλέξης (Άνθιμος Ανανιάδης), πιο γοητευτικός από ποτέ. Ντυμένος με άσπρο κοστούμι και πουκάμισο, μαύρο παπιγιόν, μαύρο ζωνάρι και παπούτσια, κρατούσε στα χέρια του τη νυφική ανθοδέσμη, φτιαγμένη από τα μικρά πολύχρωμα λουλουδάκια που αρέσουν στη Μαρία του.

Εκείνη ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας κρατώντας το μπράτσο του πατέρα της και φτάνοντας κοντά στον Αλέξη τον φίλησε λέγοντας του: «Σ αγαπώ πολύ». «Κι εγώ!», της απάντησε εκείνος.

Όσο για τους κουμπάρους, τον παιδικό φίλο της Μαρίας Νικόλα (Φώτη Σπύρο) και τον επιστήθιο φίλο του γαμπρού Δημήτρη (Χρήστο Πλαϊνη), δεν έβλεπαν την ώρα να παντρέψουν το ζευγάρι. Κι έτσι έκαναν. Μη φανταστείτε όμως ότι ο Μάνος Παπαγιάννης έλειπε από το γύρισμα. Μπορεί ως Φίλιππος να είχε φύγει για το Παρίσι, αλλά ο ίδιος δεν θα μπορούσε να λείπει από το τελευταίο γύρισμα της αγαπημένης του Αγγελικής Δαλιάνη. Και μπορεί ο δικός τους γάμος να καθυστερεί, αλλά εκείνος δεν σταμάτησε λεπτό να μαγνητοσκοπεί την αγαπημένη του Αγγελική με την ψηφιακή βιντεοκάμερά του. Την καμάρωνε νυφούλα και σίγουρα σκεφτόταν πόσο όμορφη θα είναι και στο δικό τους γάμο.

Όμως το επεισόδιο κρύβει και άλλες εκπλήξεις. Όχι. Δεν εμφανίστηκε η Μαρκέλα (Φιλίτσα Καλογεράκου) οργισμένη να κάνει κακό στο ζευγάρι. Είπαμε. Η ιστορία έχει ευτυχισμένο τέλος. Θυμάστε που η Μαρκέλα (Φιλίτσα Καλογεράκου) την είχε κάνει τη λαδιά της με το φωτογράφο τον Οδυσσέα (Θάνος Χρόνης); Λοιπόν, κατάλαβε ότι τον αγαπάει και πήρε τον ομματιών της και πήγε να τον βρει στο εξωτερικό, όπου εργάζεται, και έζησαν αυτοί καλά και ο Αλέξης με τη Μαρία ακόμα καλύτερα. Όσο για τον Δημήτρη (Χρήστος Πλαϊνης), τα ξανάφτιαξε με τη Λίλιαν (Άριελ Κωνσταντινίδη) και αν κρίνουμε από το γεγονός ότι εκείνος έπιασε την ανθοδέσμη που πέταξε η Μαρία μόλις βγήκε από την εκκλησία, αυτό σημαίνει κι άλλος γάμος! Για το φινάλε σάς έχουμε κάτι ακόμα πιο τρυφερό και ερωτικό. Το μπλουζ «Εspecially for you», με την Κάιλι Μινόγκ, που χόρεψαν όλο πάθος οι νεόνυμφοι.