Υπόθεση Σεργιανόπουλου: Ποιοι φοβούνται τρίτο χτύπημα;

13.06.2008
Ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε μετά τη στυγερή δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου και καθημερινά εμφανίζονται νέα στοιχεία που προσανατολίζουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Κάποιοι μέσα στο χώρο της σόουμπιζ έχουν χάσει τον ύπνο τους από το φόβο, ενώ ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν στην καλλιτεχνική πιάτσα θέλει να υπάρχει σχέση ανάμεσα στη δολοφονία Σεργιανόπουλου και την υπόθεση του Γιάννη Παπαμιχαήλ...
Ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε μετά τη στυγερή δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου και καθημερινά εμφανίζονται νέα στοιχεία που προσανατολίζουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Κάποιοι μέσα στο χώρο της σόουμπιζ έχουν χάσει τον ύπνο τους από το φόβο, ενώ ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν στην καλλιτεχνική πιάτσα θέλει να υπάρχει σχέση ανάμεσα στη δολοφονία Σεργιανόπουλου και την υπόθεση του Γιάννη Παπαμιχαήλ...

Κυνηγητό έχει εξαπολύσει το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών για τη σύλληψη του δράστη της στυγερής δολοφονίας του γνωστού ηθοποιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες περιορίζονται γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα του περιβάλλοντος του ηθοποιού, αλλά και συγκεκριμένες συναναστροφές του. Η εμπλοκή του με το χώρο των ναρκωτικών, καθώς και το γεγονός ότι σύχναζε σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης έχουν δώσει κάποιες κατευθύνσεις που μπορεί να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου. Από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, όλα έχουν αλλάξει για κάποια από τα αγαπημένα μας πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου. Η ανασφάλεια και ο φόβος είναι τα δύο συναισθήματα που επικρατούν, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι θα υπάρξει και τρίτο χτύπημα ενδεχομένως σε κάποιο άλλο πρόσωπο. Δύο γνωστοί ηθοποιοί, αλλά και ένας πολύ γνωστός καλλιτέχνης από την περασμένη εβδομάδα έχουν ζητήσει ειδικά μέτρα ασφαλείας και κυκλοφορούν περικυκλωμένοι από σωματοφύλακες.

Ένα από τα σενάρια ωστόσο που κυκλοφορούν στην καλλιτεχνική πιάτσα βάζει πολλά ερωτήματα στο μικροσκόπιο και εικάζει σαφή συσχετισμό της δολοφονίας Σεργιανόπουλου με την υπόθεση της σύλληψης του Γιάννη Παπαμιχαήλ. Οι δύο υποθέσεις σίγουρα έχουν έναν κοινό άξονα που είναι τα ναρκωτικά, καθώς και οι δύο έχουν δηλώσει ότι είναι χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών. Εκεί, στα σκοτεινά κυκλώματα της διακίνησης ναρκωτικών, πιστεύεται ότι υπάρχει η λύση του γρίφου της δολοφονίας Σεργιανόπουλου. Μάλιστα η φήμη ότι στην περιοχή όπου βρισκόταν η οικία του Νίκου Σεργιανόπουλου εθεάθησαν το βράδυ της Τρίτης άτομα τα οποία περιλαμβάνονται και στον κύκλο γνωριμιών του Γιάννη Παπαμιχαήλ εγείρει ακόμα περισσότερα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση. Γεγονός είναι πάντως ότι στα στέκια της διακίνησης κοκαϊνης πολλά έχουν αλλάξει... ενώ τις τελευταίες ημέρες όλοι φροντίζουν να προφυλάσσονται λίγο παραπάνω. Η αστυνομία από την πλευρά της και με βάση τα στοιχεία που ήδη έχει στα χέρια της κάνει εντατικές έρευνες προς όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να τεκμηριώσει την κατηγορία εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου που θεωρείται ύποπτο για τη διάπραξη της δολοφονίας.

Ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος στη Μύκονο, στο νησί των celebrities ήδη έχουν εγκατασταθεί μυστικοί αστυνομικοί και δυνάμεις της αστυνομίας, που στόχο έχουν να ελέγξουν αν γίνεται παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και με αυτό τον τρόπο να εξαρθρώσουν το κύκλωμα του θανάτου, ειδικά τώρα που, όπως λένε, στη βράση κολλάει το σίδερο. Είναι γεγονός μάλιστα ότι κάποιοι ήδη έχουν ακυρώσει την επίσκεψή τους στη Μύκονο για το τριήμερο, αφού νιώθουν ότι περικυκλωμένοι από την αστυνομία δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν την ξέφρενη ζωή του νησιού. Η αστυνομία επίσης αναζητεί άνθρωπο από συναφές με τη σόουμπιζ χώρο, που έχει καταγωγή από τη Δράμα και εικάζεται ότι συνάντησε τον ηθοποιό τη μοιραία βραδιά.

Ποιοι φοβούνται τη μαύρη ατζέντα
Η ύπαρξη μιας μαύρης ατζέντας ατόμου γνωστού στα κυκλώματα της σόουμπιζ και ανθρώπου με συγκεκριμένες ερωτικές προτιμήσεις, αλλά και πιθανολογούμενη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών έχει σπείρει πανικό σε θέατρα, κλαμπ και πλατό γυρισμάτων, χωρίς μέχρι στιγμής ο οποιοσδήποτε να ισχυρίζεται πως την έχει δει.

Η ατζέντα αυτή, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, περιλαμβάνει ονόματα και τηλέφωνα κυρίως αλλοδαπών αντρών νεαρής ηλικίας που είχαν διπλή ιδιότητα... Παρείχαν στους ενδιαφερόμενους ερωτικές συνευρέσεις, ενώ παράλληλα φρόντιζαν να τους προμηθεύουν με μικροποσότητες κοκαϊνης. Από δω και πέρα οι φήμες είναι αντικρουόμενες: κάποιοι υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο που κινείται στις παρυφές της showbiz έστελνε τα πρόσωπα αυτά σε φίλους του έναντι αμοιβής, άλλοι πως η ατζέντα υπήρχε καθαρά για προσωπική του χρήση. Επίσης, όσον αφορά τα αναγραφόμενα πρόσωπα της ατζέντας, κάποιοι υποστηρίζουν πως τα άτομα αυτά σύχναζαν και στα κακόφημα στέκια του αγοραίου έρωτα στην Αθήνα, κάποιοι άλλοι πως κινούνταν αποκλειστικά σε εκλεκτούς πελάτες μέσω τηλεφωνικών κλήσεων. Σίγουρα η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Νίκου Σεργιανόπουλου κάποια επιπρόσθετα στοιχεία θα προσθέσει στη φαρέτρα των αστυνομικών του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής για τη διαλεύκανση του στυγερού εγκλήματος.

Τι θα γίνει με το σίριαλ
Όπως όλα μέχρι στιγμής δείχνουν η επιτυχημένη «Εξαφάνιση» του Στράτου Μαρκίδη θα συνεχιστεί και την επόμενη τηλεοπτική περίοδο, από κει και πέρα όμως όλα είναι πραγματικά στον «αέρα». Η πρώτη συνάντηση του δημοφιλούς παραγωγού με τον Alpha πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, το κλίμα όμως ήταν τόσο φορτισμένο συναισθηματικά ούτως ώστε να μην παρθεί καμία οριστική απόφαση. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονταν το απόγευμα της Τρίτης οπότε και εκκρεμούσε η δεύτερη συνάντηση μεταξύ του Στράτου Μαρκίδη με τους υπεύθυνους προγράμματος του σταθμού. Με πιθανότερο δεδομένο η σειρά να συνεχιστεί, τα ερωτήματα που προκύπτουν όσον αφορά τη σεναριακή παρουσία του Νίκου Σεργιανόπουλου είναι πολλά. Κύκλοι του καναλιού απέκλειαν το ενδεχόμενο αντικατάστασης του ρόλου με κάποιον άλλο ηθοποιό, καθώς, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, κάτι τέτοιο θα βεβήλωνε τη μνήμη του. Ωστόσο τα πρώτα γυρίσματα για τον επόμενο κύκλο ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Νίκου Σεργιανόπουλου στα πρώτα 2-3 επεισόδια του δεύτερου κύκλου. Έτσι απομένει να αποφασιστεί εάν τα επεισόδια αυτά θα προβληθούν κανονικά με τη σεναριακή ανατροπή να έρχεται αμέσως μετά ή αν ο Στράτος Μαρκίδης μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές αποφασίσουν η... εξαφάνιση του Νίκου Σεργιανόπουλου να πραγματοποιηθεί με το κλείσιμο της τρέχουσας τηλεοπτικής περιόδου. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες πάντως συγκλίνουν προς την πραγματοποίηση του πρώτου σεναρίου.