Ποια διεκδικεί το κορμί της Νάταλι Πόρτμαν;

28.03.2011
Φέτος σάρωσε τα βραβεία με την ερμηνεία της στην ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι "Μαύρος Κύκνος", γνώρισε τον άντρα της ζωής της και τις επόμενες εβδομάδες περιμένει το πρώτο τους παιδί. Είναι μια τέλεια χρονιά για την 30χρονη ηθοποιό, μόνο που τώρα, κάποια συννεφάκια σκιάζουν τις χαρές της.


Φέτος σάρωσε τα βραβεία με την ερμηνεία της στην ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι "Μαύρος Κύκνος", γνώρισε τον άντρα της ζωής της και τις επόμενες εβδομάδες περιμένει το πρώτο τους παιδί. Είναι μια τέλεια χρονιά για την 30χρονη ηθοποιό, μόνο που τώρα, κάποια συννεφάκια σκιάζουν τις χαρές της.

Η Νάταλι Πόρτμαν (Natalie Portman) εντυπωσίασε στον ρόλο μια μπαλαρίνας που χάνει τα λογικά της, όμως έρχεται η χορεύτρια η οποία χρησιμοποιήθηκε από την παραγωγή ως αντικαταστάτρια της πρωταγωνίστριας για τις δύσκολες χορογραφίες να ισχυριστεί ότι ο δικός της ρόλος είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η Σάρα Λέιν (Sarah Lane) υποστηρίζει ότι υπήρξε "θύμα" μιας καλοστημένης παγίδας τονίζοντας ότι μόνο το 5% από τα ολόσωμα πλάνα της πρωταγωνίστριας στην ταινία είναι της Πόρτμαν. "Όλα τα άλλα είναι δικά μου", ισχυρίζεται με πάθος η πρίμα μπαλαρίνα του American Ballet Theatre.

Η Λέιν υποστηρίζει ότι ήταν εκείνη που ερμήνευσε τα περισσότερα από τα δύσκολα χορευτικά της ταινίας και στη συνέχεια το πρόσωπο της Πόρτμαν προστέθηκε ψηφιακά στο σώμα της χορεύτριας.

Οι ισχυρισμοί της 29χρονης μπαλαρίνας έρχονται ως αντίδραση σε πρόσφατες δηλώσεις του συντρόφου της Πόρτμαν και χορογράφου της ταινίας Μπενζαμέν Μιλπιέ (Benjamin Millepied), ο οποίος υποστήριξε ότι η καλή του έκανε τα περισσότερα χορευτικά η ίδια ενώ η αντικαταστάτριά της χρειάστηκε μόνο για 1-2 "ψιλά γράμματα". "Ειλικρινά, το 85% αυτής της ταινίας είναι η Νάταλι", τόνισε.

Εκδηλώνοντας έντονα την αντίδρασή της, η Λέιν ισχυρίζεται ότι τα κοντινά πλάνα με τον πρόσωπο και τα χέρια της Πόρτμαν είναι όντως δικά της, αλλά μόνο αυτά, υπογραμμίζοντας ότι στην πραγματικότητα αυτό δεν τη δείχνει να χορεύει.

Παρότι δεν ήταν υποχρεωμένη βάσει συμβολαίου να μη μιλήσει για την ταινία, οι παραγωγοί της είχαν ζητήσει ανεπίσημα να το κάνει.

"Προφανώς ήθελαν να προωθήσουν την ιδέα ότι η Νάταλι ήταν αυτό το λαμπρό, προικισμένο –και- στο μπαλέτο πλάσμα που κατάφερε τόσα πολλά μέσα σε τόσο λίγο χρόνο, κυρίως για το Όσκαρ", τονίζει η Λέιν εκφράζοντας την αηδία της για την όλη μεθόδευση.

"Είναι ταπεινωτικό για το επάγγελμά μου αλλά και για εμένα την ίδια. Εγώ το κάνω αυτό 22 ολόκληρα χρόνια. Μπορεί κανείς να γίνει πιανίστας και να δίνει κονσέρτα μέσα σε ενάμιση χρόνο μόνο;" Συνέχισε ή έξαλλη μπαλαρίνα τονίζοντας ότι δεν είναι η ζήλεια που την ώθησε να μιλήσει αλλά το δίκιο που την έπνιξε.

Η Λέιν συνέχισε να "στολίζει" την Πόρτμαν λέγοντας ότι δεν μπορεί καν να σταθεί στις πουέντ και είναι τελείως άκαμπτη, ενώ το μόνο συν που της έδωσε είναι το ότι έχασε πολλά κιλά για τον ρόλο. Ποιος ξέρει...

Προς το παρόν, θυμηθείτε την εν λόγω ταινία μέσα από το τρέιλερ που ακολουθεί στο παρακάτω βίντεο.

Ζωή Κίττα