Σταθακοπούλου: Οι δύσκολες στιγμές με την αρρώστια και απόφαση να αποσυρθεί

22.04.2015
Υπήρξε μια δημοφιλής ηθοποιός, ιδιαίτερα στην τηλεόραση, με αρκετούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στο θέατρο, αλλά κάποια στιγμή χάθηκε ξαφνικά από την επικαιρότητα. Στο απόγειο της τηλεοπτικής της καριέρας η Πέγκυ Σταθακοπούλου αποφάσισε να αποσυρθεί και να απέχει γιατί το σοβαρό πρόβλημα του συζύγου της Αλέξανδρου Καλδή την κράτησε μακριά από τη δουλειά της.

Αυτά και άλλα εξομολογείται η ίδια στην Τίνα Μεσσαροπούλου και το περιοδικό YOU και αυτό ήταν δική της απόφαση:

«Ο λόγος που απείχα τότε ήταν γιατί θεωρούσα ότι αυτό που συνέβαινε στην οικογένειά μου ήταν σημαντικό και χρειαζόταν υποστήριξη. Δεν περίσσευε τίποτα για να το δώσω αλλού, οπότε ένιωθα ότι η ζωή βρίσκεται σε μια στιγμή έντονης δοκιμασίας και η δική μου θέση ήταν εκεί»

Αλλά και η ψυχολογία της 5,5 ετών τότε κόρη τους Χριστίνα επηρεάστηκε από το σοβαρό πρόβλημα υγείας του συζύγου της:

«Το βίωσε όπως το βιώναμε κι εμείς. Ήξερε την αλήθεια από την πρώτη στιγμή παρόλο που ήταν 5,5 ετών, αλλά με μια αισιόδοξη ματιά για την πορεία των πραγμάτων. Συμμετείχε πολύ, είχε άσχημες εικόνες κάποιες στιγμές αλλά μιλούσαμε. Την ωρίμασε πάρα πολύ όλο αυτό, χωρίς, ωστόσο, να της αφαιρέσει τη χαρά της ζωής και χωρίς να της δημιουργήσει μεγάλους φόβους. Τελικά οι δοκιμασίες στους ανθρώπους - και στους μεγάλους και στους μικρούς - μπορεί και να τους κάνουν καλύτερους. Τα ψέματα ούτε χρειάζονται ούτε ωφελούν».

Η κοινή της ζωή με τον Αλέξανδρο Καλδή πριν και μετά την ασθένεια του άλλαξε, όπως παραδέχεται προς το καλύτερο: «Υπήρχε μια ζωή που είχε και τα όμορφα και τα καθημερινά της. Απλώς μέσα από μια τέτοια δοκιμασία οι άνθρωποι έρχονται πάρα πολύ κοντά και δένονται αν ο ένας είναι εκεί για να στηρίζει τον άλλον. Εμείς δεθήκαμε πολύ».