Τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα επεισόδια 10 κλασικών σειρών [vds]

24.12.2015
Μπορεί τα τελευταία χρόνια η κρίση να έχει χτυπήσει και την τηλεόραση, όμως στο παρελθόν κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες οι περισσότερες τηλεοπτικές σειρές φορούσαν τα γιορτινά τους, οι πρωταγωνιστές τους στόλιζαν το δέντρο κι έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να μας χαρίσουν ένα σπέσιαλ εορταστικό επεισόδιο.

Στη συνέχεια έχουμε επιλέξει πέντε χριστουγεννιάτικα επεισόδια από ελληνικές και πέντε (χριστουγεννιάτικα) επεισόδια από ξένες καλτ σειρές, τα οποία αξίζει να (ξανα)δείς και να μπεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

«Οι 3 Χάριτες»

Στο 15ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν με τίτλο «Το Θαύμα των Χριστουγέννων» οι αδερφές Χαρίτου στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τρώνε τα μελομακάρονα της Μπεμπέκας και ετοιμάζονται να πάνε σε ρεβεγιόν, αλλά μια αναποδιά τους χαλάει τα σχέδια.

«Οι Απαράδεκτοι»

Στο 15ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν με τίτλο «Καλά Χριστούγεννα» η Δήμητρα κι ο Σπύρος οργανώνουν ρεβεγιόν στο σπίτι με καβούρια στην τσέπη τόσο στα φαγητά όσο και στα δώρα… Έλα όμως που έτσι λειτουργούν και οι καλεσμένοι πλην του Βλάση και τα απρόοπτα δεν αργούν.

«Εγκλήματα»

Στο 12ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν έχουν φτάσει τα Χριστούγεννα και η πιο εγκληματική παρέα της ελληνικής τηλεόρασης μπαίνει στο κλίμα των ημερών με αποκορύφωμα το ανατρεπτικό δέντρο της Σωσώς που στολίζει έτσι λίγο για το κακό σε μία από τις πιο καλτ σκηνές της σειράς.

«Κωνσταντίνου & Ελένης»

Στο 14ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν με τίτλο «Ο καλύτερος δημότης είμαι εγώ» η Ελένη κι ο Κωνσταντίνος διασταυρώνουν ξίφη τους για το ποιός από τους δύο θα κερδίσει τον τίτλο και το έπαθλο. Και επειδή στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται, μην απορήσεις που αντί για μπάλες θα δεις… προφυλακτικά πάνω στο δέντρο.

«Ντόλτσε Βίτα»

Στο 13ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν η μάνα του Αντώνη έρχεται απρόσκλητη για να περάσει Χριστούγεννα με το γιο της και τις Μαρκάταινες και οι ξεκαρδιστικές ατάκες διαδέχονται η μία την άλλη μέχρι τελικής πτώσεως… του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

«Ζήνα»

Στο 13ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν με τίτλο «A Winter Solstice» η Ζήνα κι η Γαβριέλλα επισκέπτονται μια πόλη όπου ο τοπικός άρχοντας ως άλλος «Σκρουτζ» έχει απαγορέψει τον εορτασμό του χειμερινού ηλιοστασίου (τα δικά μας Χριστούγεννα) κι αναλαμβάνουν να τον συνετίσουν. Πού είπαμε ότι βρισκόμαστε; Στην αρχαία Ελλάδα; Λεπτομέρειες… Μέχρι και τον Αη- Βασίλη και τον Ιωσήφ με τη Μαρία και το θείο βρέφος θα δεις σε αυτό το σπέσιαλ επεισόδιο.

«Η Μάγισσα»

Στο 15ο επεισόδιο της πρώτης σεζόν με τίτλο «A Vision of Sugar Plums» η Σαμάνθα κι ο Ντάρριν φιλοξενούν σπίτι τους ένα ορφανό αγόρι για τα Χριστούγεννα, το οποίο δεν πιστεύει στον Αη- Βασίλη οπότε η Σαμάνθα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να του τον συστήσει.

«Παντρεμένοι με Παιδιά»

Ίσως πρόκειται για το πιο ανατρεπτικό χριστουγεννιάτικο επεισόδιο που έχεις δει ποτέ. Το 13ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν με τίτλο «You better watch out» σκοτώνει τον Αη- Βασίλη στην αυλή των Μπάντυ και ο Αλ αναγκάζεται να σώσει… την κατάσταση.

«Φιλαράκια»

Στο δέκατο επεισόδιο της έβδομης σεζόν με τίτλο «The One with the holiday Armadillo» όταν ο Ρος ψάχνει παντού για μια στολή Αη- Βασίλη, αλλά δε βρίσκει καμία, ντύνεται αρμαντίλλο για να τον διδάξει και για την ιουδαϊκή γιορτή, Χανουκά. Την καίρια στιγμή , όμως, σκάει μύτη και ο Τσάντλερ ως Αη- Βασίλης.

«Mr. Bean»

Ένα από τα πλέον κλασικά επεισόδια της σειράς, «Merry Christmas Mr. Bean», με τον Ρόουαν Άτκινσον να κεντάει πραγματικά και να σκορπά το γέλιο μέχρι δακρύων και να δίνει πραγματικά ρεσιτάλ.