Όσα είπε η Φωτεινή Ψυχίδου για την απώλεια της αδερφής της

29.12.2015
Η σύντροφος του Δημήτρη Κοργιαλά, Φωτεινή Ψυχίδου, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, «Αλήθειες με τη Ζήνα», και ανάμεσα σε άλλα μίλησε για το γεγονός πως έχασε την αδερφή της Ιωάννα, πολύ ξαφνικά.

Η Φωτεινή Ψυχίδου, μίλησε λοιπόν για την αδελφή της Ιωάννα, την οποία έχασε μετά από τροχαίο δυστύχημα. Η Φωτεινή σπούδαζε τότε στην Σκωτία όταν έμαθε για τον θάνατο της αδερφής της, με πολύ άγαρμπο τρόπο.

Η ίδια είπε: «Το 2002 πήρε ένα ταξί για να πάει στο σπίτι της. Ο ταξιτζής τράκαρε. Δεν με ενδιέφεραν οι λεπτομέρειες. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν αν θα ζήσει η αδερφή μου....Το ατύχημα ήταν στον αυχένα. Η Ιωάννα έπαιζε με το κινητό της, εκείνη τη στιγμή, ήταν χαλαρός ο αυχένας της. Δεν κοιτούσε μπροστά....

Όταν ο αυχένας σου είναι χαλαρός και σε ένα απλό φρενάρισμα, γιατί δεν έγινε κανένα τρακάρισμα που να δικαιολογεί, μπορεί να γίνει το κακό! Δεν ήταν ένα ατύχημα φοβερό. Ήταν ένα απότομο φρενάρισμα. Κανείς δεν χτύπησε. Ήταν και άλλοι μέσα στο ταξί. Δεν έπαθαν τίποτα. Η Ιωάννα χωρίς να μώλωπες, χωρίς κακώσεις. 'Εσπασε ο νοτιαίος μυελός»

Και για τον τρόπο που το έμαθε είπε:

«Το έμαθα πολύ άγαρμπα. Με πήρε ξαφνικά ένας φίλος από την Θεσσαλονίκη έτσι για να κάνει το καλό, μου το είπε τηλεφωνικά, ενώ εγώ ήμουν στο εξωτερικό και σπούδαζα, αμέσως προσπάθησα να έρθω σε επαφή με τον Ευαγγελισμό. Εκεί μου επιβεβαίωσαν πως ήταν στην Εντατική αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαν να μου δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Ο φίλος μου εντωμεταξύ, μου το ανακοίνωσε πολύ απότομα “έχεις μάθει τι έχει γίνει με την αδερφή σου;” μου είπε και εγώ του απάντησα “Ναι έχει στομαχόπονο και είναι στο νοσοκομείο”. Tότε και εκείνος μου είπε “Τι λες κοπέλα μου, η αδερφή σου μπορεί να πεθάνει και δεν θα περπατήσει ποτέ ξανά”.