Τζίλιαν Άντερσον: Είχα κατάθλιψη, δεν ήθελα να βγω από το σπίτι

13.03.2017
Η διάσημη ηθοποιός αποκαλύπτει την μακροχρόνια πάλη της με την σοβαρή αυτή ψυχολογική ασθένεια, η οποία ξεκίνησε πολύ νωρίς στη ζωή της.

Γνωρίσαμε την Τζίλιαν Άντερσον μέσα από τη σειρά X-Files που ως ντετέκτιβ Ντέινα Σκάλι προσπαθούσε να αντιμετωπίσει όλα τα παραφυσικά και συνωμοσιολογικά περιστατικά με έναν ορθολογικό και λογικό τρόπο.

Κάπως έτσι συμβαίνει και στη ζωή της και στον τρόπο που αντιμετωπίζει το σοβαρό πρόβλημα κατάθλιψης από το οποίο πάσχει. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian με αφορμή την έκδοση του βιβλίου αυτοβοήθειας που έγραψε [«We: A Manifesto for Women Everywhere» (Εμείς: Ένα μανιφέστο για τις γυναίκες παντού)], η 48χρονη ηθοποιός μιλά για τις μάχες της με την ψυχική της υγεία και το πώς τελικά κατάφερε να τις ξεπεράσει. «Υπήρξαν φορές που ήμουν πολύ άσχημα» δηλώνει. «Υπήρξαν φορές που απλώς δεν ήθελα να βγω από το σπίτι». Οι δύσκολες στιγμές της ξεκίνησαν στα εφηβικά της χρόνια όταν στα 14 ψηφίστηκε ως «Το πρόσωπο που είναι πιο πιθανό να συλληφθεί» από τους συμμαθητές της. Στη συνέχεια απέκτησε πρόβλημα με ουσίες καθώς και υπερβολικές ανησυχίες για το σώμα της, ωστόσο σήμερα αρνείται να αφήσει αυτές τις ανασφάλειες να της δυσκολεύουν τη ζωή παρόλο που η βιομηχανία του θεάματος απαιτεί πιο νεανικά και όμορφα πρόσωπα. Υποστηρίζει ότι σε αυτό την βοήθησε ο διαλογισμός: «Όταν κάποιος διαλογίζεται “φεύγει” πέρα από το φυσικό πεδίο και μπορεί να φτάσει σε μια κατάσταση απόλυτης ικανοποίησης και χαράς. Οπότε τότε τίποτα από όλα αυτά» λέει και δείχνει το σώμα της «δεν έχει σημασία»

«Καθώς μεγαλώνω, φαντάζομαι ότι οι ρόλοι που μπορώ να διεκδικήσω πρόκειται να αλλάξουν. Θα υπάρξει ένα σημείο που θα πρέπει να αποφασίσω να αφήσω τα μαλλιά μου γκρίζα. Ίσως κάποια στιγμή αποφασίσω ότι είναι ηλίθιο να συνεχίσω να είμαι ξανθιά όταν έχω περάσει τα 60».