H Michelle Obama στο πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα

28.02.2018
H Michelle Obama στο πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα
Το πρώτο της βιβλίο εκδίδει η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Michelle Obama το οποίο θα αποτελέσει μία αποκαλυπτική αυτοβιογραφία από το πως έφυγε από το Σικάγο μέχρι το πως κατάφερε να φτάσει στο λευκό οίκο.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι “Becoming” και έγινε γνωστός μέσα από το instagram σε Post που μας ενημέρωνε και για την κυκλοφορία του στις 13 Νοεμβρίου 2018. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μεταφραστεί σε 24 γλώσσες και η Obama θα κάνει περιοδεία για την προώθησή του τόσο στην Αμερική όσο και σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. «Ελπίζω να εμπνεύσω τους αναγνώστες να βρουν το θάρρος να γίνουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Ανυπομονώ να μοιραστώ την ιστορία μου», δήλωσε η πρώην πρώτη κυρία.

Όλα όσα είπε: «Στο βιβλίο με τίτλο 'Becoming' μιλώ για τις ρίζες μου, διηγούμαι πώς ένα κοριτσάκι που μεγάλωσε στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγο βρήκε τον δρόμο του και αρκετή δύναμη για να προχωρήσει μπροστά. Η συγγραφή του 'Becoming' ήταν μια βαθιά, προσωπική και μοναδική περιπέτεια. Γράφοντας το βιβλίο, είχα για πρώτη φορά τη δυνατότητα να αφιερώσω τον χρόνο για να αναλογιστώ ειλικρινά την τουλάχιστον απρόσμενη διαδρομή της ζωής μου».

Η Michelle στα 54 της χρόνια αποφάσισε να διηγηθεί την ιστορία της με σκοπό να εμπνεύσει. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πρίνστον και της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ. Η ίδια θα αναγνώσει επίσης το βιβλίο για την ηχητική έκδοσή του. Όσον αφορά την κυκλοφορία του βιβλίου θα την αναλάβει ο ίδιος εκδοτικός οίκος που είχε εκδώσει ακόμη τρία βιβλία του Ομπάμα: «Dreams from My Father» (1995) (ελλ. έκδ. 'Εικόνες του πατέρα μου', Αδάμ Εκδοτική), «The Audacity of Hope» (2006) (ελλ. έκδ. «Τολμώ να ελπίζω», εκδόσεις Πόλις) και «Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters» (2010). Τέλος αξίζει να σας πούμε πως μόνο στις ΗΠΑ τα δυο πρώτα βιβλία πούλησαν περισσότερα από τρία εκατομμύρια αντίτυπα.

Γιώργος Μουλάς