Όταν η Ελένη Ανουσάκη μπήκε στο στόχαστρο των αρχών: Το τολμηρό «φόρεμα τόπλες», η εισαγγελική παρέμβαση και το κρατητήριο... [φωτογραφίες]

04.11.2019
Όταν η Ελένη Ανουσάκη μπήκε στο στόχαστρο των αρχών: Το τολμηρό «φόρεμα τόπλες», η εισαγγελική παρέμβαση και το κρατητήριο... [φωτογραφίες]
Για την σπουδαία Ελένη Ανουσάκη οι συστάσεις είναι περιττές. Η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα μετρώντας πολλές επιτυχίες.

Έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το 1950 σε ηλικία έξι ετών. Ήταν το κοριτσάκι που κρατούσε η Ελένη Χατζηαργύρη στην ταινία Αμάρτησα για το παιδί μου, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο πατέρας της. Σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με διθυραμβικά σχόλια από τους καθηγητές της αλλά η εμφάνιση της στην ταινία "Τα κόκκινα φανάρια" την θέτει εκτός σχολής, απόφαση που αναιρέθηκε λίγο αργότερα από τον διευθυντή Θάνο Κωτσόπουλο.

Δείτε ακόμη: Μοναδικό ντοκουμέντο: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μιλά για τον γιο της από το κρεβάτι του μαιευτηρίου [βίντεο]

Η Ελένη Ανουσάκη διένυσε μια πορεία που είχε και παραπατήματα. Η ηθοποιός εμφανίζεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και με την ενδυματολογική της επιλογή προκαλεί αναστάτωση. Η ίδια για τις ανάγκες του κοσμικού φεστιβάλ επέλεξε ένα αρκετά τολμηρό μαύρο φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ, το περίφημο «φόρεμα τόπλες», για το οποίο όμως, όχι μόνο κατηγορήθηκε για προσβολή της δημοσίας αιδούς αλλά λίγο έλειψε να καταλήξει στο κρατητήριο.

Όπως αναφέρεται στο mixanitouxronou.gr οι εφημερίδες της εποχής γράφουν: «Η ατμόσφαιρα είχε πάρει μια τέτοια διονυσιακή τροπή, που ο Εισαγγελεύς αναγκάστηκε με τρόπο να συστήσει στην ορχήστρα να παύσουν οι ημίγυμνες αυτές επιδείξεις». Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας η ηθοποιός άλλαξε: «Το τόπλες της Ανουσάκη αντικαταστήθηκε με κλειστό μαύρο φουστάνι και με μακριά μανίκια», έγραφε το ρεπορτάζ.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται στο mixanitouxronou.gr

Γιώργος Μουλάς