Ορφανοί από σήμερα οι Asterix & Obelix - Πέθανε και ο δεύτερος εκ των "πατεράδων" τους

24.03.2020
Ορφανοί από σήμερα οι Asterix & Obelix - Πέθανε και ο δεύτερος εκ των "πατεράδων" τους
Ο Albert Uderzo, ο άνθρωπος που δημιούργησε ένα από τα πιο δημοφιλή δίδυμα στην παγκόσμια ιστορία των κόμιξ (και όχι μόνο) έφυγε, σήμερα (24/3/2020) από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Η είδηση κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου βυθίζοντας σε θλίψη τους απανταχού θαυμαστές του θρυλικού διδύμου από τη Γαλατία και της παρέας τους.

Ο Albert Uderzo ήταν ο ένας εκ των δύο πατεράδων τους. Ήταν εκείνος που τους ζωγράφισε, που τους έδωσε τη μορφή μέσα από την οποία τόσο τους αγαπήσαμε. Ο άλλος ήταν ο Rene Goscinny, ο οποίος τους έδωσε φωνή -όπως και στους άλλους αγαπημένους, τον Lucky Luke και τον Iznogoud, έτσι για την ιστορία. Στη φωτογραφία κάτω, το διάσημο δίδυμο με τον Asterix και τον Οbelix τους, οι οποίοι "γεννήθηκαν" το 1959.

Ο Goscinny πέθανε το 1977, πολύ νέος (51). Από εκείνη τη στιγμή, ο Uderzo ήταν εκείνος που ανέλαβε και τους διαλόγους μεταξύ των ηρώων τους, με την ίδια επιτυχία, ομολογουμένως.

Σήμερα, εν μέσω καραντίνας, τα social media γεμίζουν από φωτογραφίες των αγαπημένων Γαλατών που μεγάλωσαν τόσες γενιές -και σίγουρα- θα μεγαλώσουν άλλες τόσες. Καλό του ταξίδι!