Marc Jacobs: Η ηχηρή πολιτική του δήλωση

04.06.2020
Marc Jacobs: Η ηχηρή πολιτική του δήλωση
Ο διάσημος σχεδιαστής τοποθετήθηκε σχετικά με τις λεηλασίες καταστημάτων των τελευταίων ημερών στις ΗΠΑ

Τις τελευταίες ημέρες, χιλιάδες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και σε όλο τον κόσμο, ζητώντας δικαιοσύνη για τον George Floyd, τον Αφροαμερικανό που σκοτώθηκε στις 25 Μαΐου όταν ένας λευκός πρώην αξιωματικός της αστυνομίας γόνασε στο λαιμό του για πάνω από οκτώ λεπτά, με αποτέλεσμα το θάνατο του Floyd.

Δες και αυτό: Lady Gaga: Ποιον αποκάλεσε δημοσίως "ρατσιστή και ηλίθιο";

Καθώς αυξάνονται οι εντάσεις, τα καταστήματα λεηλατούνται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, καίγονται. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στο στόχαστρο βρέθηκαν ορισμένα καταστήματα πολυτελείας και διάσημων οίκων, όπως Chanel, Rolex, Louis Vuitton και Gucci, Alexander McQueen και Marc Jacobs.

Οι περισσότεροι σχεδιαστές δεν έχουν κάνει δημόσιες δηλώσεις ούτε σχολίασαν τις λεηλασίες, αλλά δεν παραμένουν όλοι σιωπηλοί. Ο Marc Jacobs δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram της πινακίδας της μάρκας του στο Λος Άντζελες, η οποία είχε διαγραφεί και πάνω είχαν γραφτεί τα ονόματα "Sandra Bland" και "George Floyd". Σημειώνεται πως η Sanra Bland ήταν μια 28χρονη Αφροαμερικανή την οποία είχε σταματήσει η Τροχαία επειδή επειδή δεν έβγαλε φλας και, μέσα από μία μυστηριώδη και τραγική σειρά κλιμάκωσης, κατέληξε να βρεθεί κρεμασμένη στο κελί της τρεις ημέρες μετά.

Αυτό το είδες; Ariana Grande: Σε διαμαρτυρία με το σύντροφο της

«Μια ζωή δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Η μαύρη ζωή έχει σημασία», αναφέρεται στη λεζάντα.

Σε μια προηγούμενη ανάρτηση στο Instagram στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Jacobs έγραψε: «Ποτέ μην τους αφήσετε να σας πείσουν ότι το σπασμένο γυαλί ή η περιουσία είναι βία ... η περιουσία μπορεί να αντικατασταθεί, οι ανθρώπινες ζωές δεν μπορούν».

#BLACKLIVESMATTER @surjnyc

A post shared by Marc Jacobs (@themarcjacobs) on May 31, 2020 at 9:38am PDT