Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Λύγισε στην κάμερα μιλώντας για τις απειλές που δέχεται [video]

19.02.2021
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Λύγισε στην κάμερα μιλώντας για τις απειλές που δέχεται [video]
Μια ιδιαίτερα δυνατή στιγμή είχε στον αέρα της εκπομπής "Πάμε Δανάη" σήμερα το πρωί ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια υποστήριξε ότι δεν λύνεις την κακοποίηση με κακοποίηση.

Στο θέμα των ημερών τοποθετήθηκε δημόσια ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος, όπως αποκάλυψε έχει δεχτεί ο ίδιος τεράστια κακοποιήση από μερίδα του λαού που του "εύχεται", μεταξύ, άλλον "καρκίνο"!

Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ του κυβερνώντος κόμματος δημόσια, ουδέποτε έχει κρύψει τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ενώ, η αλήθεια είναι πως για το φλέγον ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης στο ελληνικό θέατρο δεν είχε τοποθετηθεί δημόσια.

Το έκανε μέσα από δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε χθες, μία στην Καθημερινή και μία στο flix.gr με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα της καινούριας του ταινίας με τίτλο "Πολιορκεία στην οδό Λιπέρτη".

Σε αυτές τις συνεντεύξεις, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναγνώρισε την κρισιμότητα της κατάστασης ενώ τόνισε πως σε όλα τα χρόνια της καριέρας του αν είχε δει κάτι παρόμοιο με αυτά τα αίσχη που καταγγέλονται θα το είχε καταγγείλει σίγουρα.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για τη σχέση που είχε με τον Δημήτρη Λιγνάδη, εκείνος απάντησε χαρακτηριστικά:

«Ως προς αυτό που με ρωτάς, έχω σχέσεις, επαγγελματικές ή φιλικές, με τους περισσότερους από τους ανθρώπους που έχουν ακουστεί. Κάνω θέατρο 30 χρόνια, όλοι μας γνωριζόμαστε. Αλλά ειδικά για πράξεις σαν κι αυτές που καταγγέλλονται, που εκ των πραγμάτων δε γίνονται δημοσίως, μπορώ να μιλήσω με σιγουριά μόνο για τις δικές μου πράξεις. Oύτε των συνεργατών, ούτε των φίλων μου. Οι δικές μου πράξεις είναι οι μόνες που γνωρίζω με βεβαιότητα. Δεν μπορώ λοιπόν να κατηγορήσω ή να υπερασπιστώ κανέναν. Μπορώ μόνο να πω ότι αν οτιδήποτε, απ’ οποιονδήποτε, συνέβαινε μπροστά μου, θα είχα το θάρρος να το αντιμετωπίσω. Και είναι ευνόητο πως καταδικάζω κάθε ενδεχόμενη παραβατική συμπεριφορά. Ο λόγος που εμπλέκεται το όνομά μου από κάποιους, σε μένα είναι παντακάθαρος, άσχετος απ’ το θέατρο, τις φιλίες και τις συνεργασίες μου»

Σήμερα λοιπόν, και ενώ ακόμη μία καταγγελία εις βάρος του γνωστού σκηνοθέτη έγινε γνωστή, μια καταγγελία όπου το κακούργημα του βιασμού ανηλίκου που αναφέρεται δεν έχει παραγραφεί, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εμφανίστηκε στην εκπομπή "Πάμε Δανάη" του Mega και με δάκρυα στα μάτια μίλησε για τους ανθρώπους που του εύχονται... καρκίνο.

"Δεν θέλω να λερώνομαι από όλα αυτά που συμβαίνουν. Δεν θα είμαι ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Το “να πάθεις τον καρκίνο” δεν πρέπει να το εύχεσαι σε κανέναν, ειδικά όταν υποτίθεται πως στηρίζεις το #metoο", είπε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης