Bill και Melinda Gates: Διαζύγιο ύστερα από 27 χρόνια γάμου, τρια παιδιά και μια τεράστια περιουσία

04.05.2021
Bill και Melinda Gates: Διαζύγιο ύστερα από 27 χρόνια γάμου, τρια παιδιά και μια τεράστια περιουσία
Το ζευγάρι εξέδωσε μια κοινή ανακοίνωση για το θέμα μέσω Twitter.

Ο Bill και η Melinda Gates παντρεύτηκαν το 1994. Γνωρίστηκαν στη Microsoft, την εταιρεία τεχνολογίας που εκείνος είχε ιδρύσει και εκείνη εργαζόταν ως υπάλληλος το 1987 στο πλαίσιο ενός επαγγελματικού δείπνου.

Έκαναν μαζί τρια παιδιά και μια τεράστια περιουσία που εκτιμάται στα 130 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολούνται ενεργά με τη φιλανθρωπία. Με κοινή δήλωσή τους στο Twitter ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν.

"Ύστερα από πολλή σκέψη και πολλή δουλειά στη σχέση μας, πήραμε την απόφαση να λήξουμε τον γάμο μας. Για περισσότερα από 27 χρόνια, μεγαλώσαμε μαζί τρια απίστευτα παιδιά, χτίσαμε ένα ίδρυμα που εργάζεται σε όλο τον κόσμο ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται να ζήσουν υγιείς, παραγωγικές ζωές. Συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε την πίστη μας σε αυτή την αποστολή θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί στο ίδρυμα αυτό, όμως δεν πιστεύουμε πια ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε μαζί ως ζευγάρι σε αυτή τη νέα φάση της ζωής μας. Ζητάμε χώρο και απόσταση ώστε η οικογένειά μας να ξεκινήσει την πορεία σε αυτή τη νέα ζωή", γράφουν στο μήνυμά τους.

Ο Bill Gates κατέχει περίπου το 1,37% της Microsoft, το οποίο αξίζει πάνω από 26 δισ. δολ. Το περασμένο έτος, αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft και ξεκίνησε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα "Bill and Melinda Gates Foundation". Με τη σύζυγό του, είναι συνπρόεδροι του Ιδρύματος που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2000.

Ο Bill Gates είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Η Melinda Gates, πρώην manager της Microsoft, είναι υπέρμαχος της παγκόσμιας υγείας και της ισότητας των γυναικών στο πλαίσιο του ρόλου της στο Ίδρυμα.

Οι Gates ανακοίνωσαν ότι οι δυο τους θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για το Ίδρυμά τους.