Oprah Winfrey: Λύγισε στην εκπομπή της όταν μίλησε για τους βιασμούς που υπέστη στα παιδικά της χρόνια

24.05.2021
Oprah Winfrey: Λύγισε στην εκπομπή της όταν μίλησε για τους βιασμούς που υπέστη στα παιδικά της χρόνια
Μια, πραγματικά, δυνατή στιγμή.

Η Oprah Winfrey και ο πρίγκιπας Ηarry ξεκίνησαν μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Me You Can't See» που επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία και φιλοξενεί celebrities. Aνάμεσα σε αυτούς μιλάνε η Lady Gaga και η Glenn Close για τους αγώνες που έχουν δώσει πάνω σε αυτό το θέμα και πώς κατάφεραν να παραμείνουν υγιείς. Στο πλαίσιο της εκπομπής, η Winfrey και ο Harry μοιράστηκαν και οι δύο τις δικές τους τραυματικές εμπειρίες, με την οικοδέσποινα της εκπομπής να αποκαλύπτει το σοβαρό τραύμα που δημιουργήθηκε από την παιδική της ηλικία.

«Στα 9, 10, 11 και 12 χρόνια, βιάστηκα από τον 19χρονο ξάδερφό μου», αποκάλυψε η Winfrey. «Δεν ήξερα τι ήταν βιασμός. Δεν είχα ιδέα τι ήταν το σεξ. Δεν είχα ιδέα τι μου συνέβαινε». Η δημοσιογράφος τελικά άφησε τα συναισθήματά της να την παρασύρουν, δάκρυσε καθώς συνέχισε να συζητά για τη σεξουαλική κακοποίηση που αντιμετώπισε. «Κράτησα αυτό το μυστικό ... είναι κάτι που δέχτηκα, ότι ένα κοριτσάκι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άντρες».

Η Winfrey παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια της απίστευτα δύσκολης εποχής της ως μικρό κορίτσι, αυτό που «την έσωσε» ήταν οι δάσκαλοί της και ότι της άρεσε να πηγαίνει στο σχολείο. «Για τόσα χρόνια στη ζωή μου, αυτό είναι το μόνο μέρος που πραγματικά ένιωσα να με αγαπάνε», είπε η σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης, χωρίς να κρύβει τα συναισθήματά της. «Είναι ο λόγος που για τόσα χρόνια ήθελα να γίνω δασκάλα, να μπορώ να δώσω σε άλλα παιδιά αυτό που μου έδωσαν οι δάσκαλοί μου».

Η Winfrey μίλησε για το ντοκιμαντέρ και τη σεξουαλική κακοποίηση σε αυτή τη συνέντευξη με το TODAY:

Δυστυχώς, η κακοποίηση που βίωσε η νεαρή Winfrey δεν ήταν το μοναδικό τραυματικό περιστατικό που θυμήθηκε στο «The Me You Can't See». Επίσης, μίλησε ειλικρινά για το γεγονός ότι η πληγή που ακόμα έχει μείνει ανοιχτή μετά από τόσα χρόνια είναι η μετακόμισή της από το Mississippi στο Milwaukee. Αυτό που έκανε το ταξίδι τόσο δύσκολο είναι ότι άφησε τη γιαγιά της, που την είχε μεγαλώσει και μετακόμισε με μια μητέρα που δεν γνώριζε πολύ καλά. Όταν έφτασε εκεί, αντιμετώπισε έντονο ρατσισμό και της φάνηκε απαίσιο το μέρος.

Oprah Winfrey: Η ερώτηση που μετάνιωσε που έκανε σε συνέντευξη με celebrity

«Την πρώτη νύχτα, δεν θα με άφηνε να έρθω στο σπίτι», εξήγησε η Winfrey για μια γυναίκα που ζούσε με τη μητέρα της και είχε πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα από ό, τι είχε εκείνη. «Υπήρχε ένα μικρό φουαγιέ με βεράντα που ήταν εκτεθειμένο στο δρόμο και έπρεπε να κοιμηθώ εκεί έξω στον καναπέ». Το χειρότερο, προφανώς, ήταν το γεγονός ότι η μητέρα της Oprah δεν έκανε τίποτα για να υπερασπιστεί την κόρη της εκείνη την εποχή. «Ήξερα ότι ήμουν μόνη», την ακούσαμε να λέει...

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η εξομολόγηση του πρίγκιπα Harry και τη συγκίνηση των αποκαλύψεων της Oprah, αλλά και της Lady Gaga, το "The Me You Don' t See" έχει, σίγουρα, κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Νικολέτα Μακρή