Στέφανος Τσιτσιπάς: Ράγισε καρδιές με την πρώτη του ανάρτηση μετά τον συγκλονιστικό τελικό του Roland Garros [video]

14.06.2021
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ράγισε καρδιές με την πρώτη του ανάρτηση μετά τον συγκλονιστικό τελικό του Roland Garros [video]
"Το τένις έχει έναν νέο ήρωα". Κοινή διαπίστωση πια. Και ο ήρωας αυτός είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας που χθες (13/6/2021) έπαιξε τον πρώτο τελικό του στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση και έδειξε καθαρά ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο 5 μέχρι χθες στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπισε "στα ίσια" το Νο1, Novak Djokovic, τον οποίο, για την ιστορία, έχει κερδίσει σε άλλες αναμετρήσεις τους δύο φορές, Ο "Nole", όπως αποκαλούν τον Σέρβο πρωταθλητή οι φίλοι του, ήταν ασταμάτητος. Κέρδισε το τρόπαιο -για δεύτερη φορά στη ζώη του- όμως δεν παρέλειψε να μιλήσει με πολύ τρυφερά και ενθαρρυντικά λόγια για τον αντίπαλό του. Εκφράζοντας τον θαυμασμό για το παιχνίδι του Τσιτσιπά, ο Djokovic τόνισε τη σιγουριά του ότι στο μέλλον θα κερδίσει πολλούς τίτλους Grand Slam.

Νωρίτερα, με μεγάλη δυσκολία, o Στέφανος είχε εκφράσει δημόσια, επίσης τον θαυμασμό του για τον Nole. "Εμπνεόμαι από τον Novak. Μακάρι να μπορέσω να καταφέρω τα μισά από όσα έχει κάταφέρει εκείνος στην καριέρα του", είπε μεταξύ άλλων.

Σήμερα, στην πρώτη του ανάρτηση μετά το μεγάλο παιχνίδι, ο Στέφανος, συγκίνησε όλο τον κόσμο καθώς αποκάλυψε ένα μεγάλο μυστικό που βάραινε την καρδιά του τις τέσσερις ώρες που έπαιξε κόντρα στον Djokovic.

Η ζωή δεν έχει να κάνει με νίκες και ήττες. Έχει να κάνει με το να απολαμβάνεις κάθε στιγμή είτε είσαι μόνος είτε με άλλους. Να ζεις μια ζωή με νόημα χωρίς μιζέρια και αθλιότητα. Να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις νίκες σημαίνει κάτι αλλά όχι τα πάντα. 5 λεπτά πριν μπω στο τερέν, η λατρεμένη μου γιαγιά έχασε τη μάχη με τη ζωή Μια σοφή γυναίκα της οποίας η πίστη στη ζωή και η θέληση να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου που έχω γνωρίσει. Είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερους ανθρώπους σαν κι αυτή στον κόσμο. Γιατί οι άνθρωποι σαν κι εκείνη σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ότι ανεξάρτητα από τη μέρα, τις συνθήκες ή τις καταστάσεις, αυτό είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένο σε εκείνη και μόνο σε εκείνη. Σ' ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς εκείνον αυτό δεν θα ήταν ποτέ δυνατό

Μετά τον χθεσινό τελικό, ο Στέφανος ανέβηκε στη θέση 4 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά τους Djokovic, Medvedev και Nadal, αφήνοντας τον Thiem στην 5η και τον Zverev στην 6η. The only way is up!

Ζωή Κίττα