Αλίκη Βουγιουκλάκη: 87 χρόνια από τη γέννησή της σήμερα - Η άγνωστη λεπτομέρεια από την αρχή της καριέρας της

20.07.2021
Αλίκη Βουγιουκλάκη: 87 χρόνια από τη γέννησή της σήμερα - Η άγνωστη λεπτομέρεια από την αρχή της καριέρας της
Η Αλίκη γεννήθηκε ανήμερα του Προφήτη Ηλία (20 Ιουλίου) το 1934 και για πολλούς είναι σα να μην έχει πεθάνει ποτέ!

Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μια γυναίκα με τέτοιο άστρο που παρόμοιο δεν έχουμε δει στα ελληνικά, τουλάχιστον, δεδομένα."Έφυγε" πολύ νωρίς -ήταν 62 ετών όταν τη "λύγισε" ο καρκίνος- και το άστρο της συνεχίζει να φέγγει με το ίδιο δυνατό φως.

Αν ζούσε, σήμερα θα γινόταν 87 ετών.

Φίλοι, θαυμαστές και συγγενείς τη θυμούνται και σήμερα τιμώντας τη μνήμη της με όποιον τρόπο μπορούν. Εμείς "στεκόμαστε" στην ανάρτηση που είδαμε στη σελίδα της Finos Films στο Facebook, όπου αποκαλύφθηκε ένα μυστικό για την ταινία "Το Κλωτσοσκούφι".

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το απίστευτο περιστατικό με τα γυαλιά πρεσβυωπίας που διηγήθηκε η Μαρινέλλα

Η ταινία αυτή του 1960, σε σενάριο του Αλέκου Σακελλάριου και σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου υπήρξε πολύ σημαντικός σταθμός στην καριέρα της Αλίκης, όπως είχε παραδεχτεί και η ίδια αρκετά χρόνια αργότερα. Γυρίστηκε, όμως σχεδόν εξ' ολοκλήρου δυο φορές. Και αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό.

Αρχικός συμπρωταγωνιστής της Αλίκης ήταν ο Μιχάλης Νικολινάκος [φωτό κάτω] με τον οποίο είχε γυριστεί σχεδόν ολόκληρη η ταινία. Όταν, όμως, ο Φίνος πήγε στην δοκιμαστική προβολή, παρατήρησε ότι οι δύο πρωταγωνιστές δεν ταίριαζαν μεταξύ τους και αποφάσισε να γυρίσει την ταινία από την αρχή, αυτή τη φορά, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Το κόστος ήταν πολύ μεγάλο, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα δικαίωσε την απόφαση του Φίνου.


Από την ανάρτηση της Finos Films το "Σπουργιτάκι μου" σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι.