ΑΒΒΑ: Δυναμική επιστροφή με νέο δίσκο και περιοδεία ύστερα από 40 χρόνια!

06.09.2021
ΑΒΒΑ: Δυναμική επιστροφή με νέο δίσκο και περιοδεία ύστερα από 40 χρόνια!
Aν είσαι φαν των ABBA ετοιμάσου να τσιρίξεις. Γιατί; Γιατί το αγαπημένο συγκρότημα των 70’s επιστρέφει. Πότε; Αυτό το φθινόπωρο με ένα νέο άλμπουμ 10 τραγουδιών αλλά και μια virtual συναυλία.

Με τίτλο Voyage, θα είναι το πρώτο τους στούντιο-άλμπουμ μετά το 1981 και το The Visitors - το οποίο περιελάμβανε το κλασικό τραγούδι «One of Us» - και θα κυκλοφορήσει επίσημα στην αγορά στις 5 Νοεμβρίου.

To γκρουπ μοιράστηκε επίσης δύο νέα κομμάτια από το δίσκο, το «I Still Have Faith in You» και το «Don't Shut Me Down».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα έχουν έναν αέρα ντίσκο από τη δεκαετία του '70.

Εν τω μεταξύ, η virtual συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε μια προσαρμοσμένη αρένα στο Ολυμπιακό Πάρκο Queen Elizabeth, ξεκινώντας από τον Μάιο του 2022 και για επτά παραστάσεις την εβδομάδα. Το συγκρότημα θα εμφανίζεται ως η digital version του εαυτού του, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία κίνησης για να απεικονίσει τα μέλη του όπως ήταν το 1979.

Συζητώντας για μια από τις νέες μπαλάντες του θρυλικού συγκροτήματος «I Still Have Faith in You», ο Bjorn Ulvaeus είπε (μέσω BBC): «Όταν ο Benny Andersson έπαιξε τη μελωδία, απλά ήξερα ότι έπρεπε να είναι για εμάς.

«Κανείς δεν θα μπορούσε καν να ονειρευτεί ότι θα κυκλοφορούσε ένα άλμπουμ μετά από 40 χρόνια και ότι θα εξακολουθούσαμε να απολαμβάνουμε ο ένας την παρέα του άλλου και να έχουμε απόλυτη αφοσίωση. Ποιος το έχει βιώσει αυτό; Κανείς».

ABBA: Το απίθανο ριγιούνιον έγινε σε σκηνή... ελληνικής ταβέρνας

Το «Don't Shut Me Down» είναι ένα άλλο κομμάτι από το Voyage, το οποίο αναφέρεται στην επιστροφή ενός εραστή χρόνια μετά την αποχώρησή του.

Ο Benny έδωσε ένα απόσπασμα «μιας μικρής χριστουγεννιάτικης μελωδίας» μαζί με «μια σειρά από ποπ τραγούδια», πριν προσθέσει για το νέο άλμπουμ: «Νομίζω ότι είναι πολύ καλό. Έχουμε κάνει ότι καλύτερο μπορούσαμε, στην ηλικία μας».