Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ζήτησε από τη Σάσα Σταμάτη να φύγει από το θέατρο και όλοι τον χειροκροτούν

16.12.2021
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ζήτησε από τη Σάσα Σταμάτη να φύγει από το θέατρο και όλοι τον χειροκροτούν
Το άγνωστο περιστατικό δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Η είδηση έχει γίνει viral από το πρωί. Και όχι αδίκως. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ναταλί Χατζηιωάννου, το περασμένο Σάββατο η Σάσα Σταμάτη πήγε στο θέατρο Ακροπόλ για να παρακολουθήσει την παράσταση "Ο Κουρέας Της Σεβίλης", σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου και τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Φάνη Μουρατίδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Λίγα λεπτά αφού κάθισε στη θέση της η δημοσιογράφος την πλησίασε μια ταξιθέτρια η οποία, ευγενικά, της ψιθύρισε διακριτικά ότι «ο κ. Χαραλαμπόπουλος είπε ότι αν δεν φύγετε, ο ίδιος δεν θα παίξει απόψε». Εκείνη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της Ναταλί Χατζηιωάννου, σηκώθηκε, όντως, έφυγε και η παράσταση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες είχε προκληθεί μέγας σάλος όταν η Σάσα Σταμάτη είχε διακόψει την παράσταση «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά» του Χριστόφορου Ζαραλίκου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Τότε το κοινό είχε αντιδράσει και είχε απομακρύνει τη δημοσιογράφου και την παρέα της που δεν ενέκριναν, προφανώς, τα κείμενα της σάτιρας που άκουσαν.

Ιδού μια υπενθύμιση του τι είχε συμβεί τότε:

Το θέμα σχολιάστηκε και από το Πρωινό του ΑΝΤ1 και θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά έχουν συνεργαστεί επί χρόνια με τη Σάσα Σταμάτη.

«Αν έγινε έτσι, είναι σαφές ότι μεγάλη μερίδα ηθοποιών αντέδρασαν με τη λογοκρισία που επιβάλλεται σε μια παράσταση. Άρα υπό αυτή την έννοια ο Βασίλης αντέδρασε. Υποθέτω πως η Σάσα δεν πήγε με πρόσκληση. Γιατί αν πήγαινε με πρόσκληση ενημερώνεται ο επικεφαλής του θεάτρου. Προφανώς δεν πήγε με πρόσκληση. Εγώ τη Σάσα την αγαπάω, αλλά και η αντίδραση του Χαραλαμπόπουλου είναι αναμενόμενη», σημείωσε ο Γιώργος Λιάγκας για το ζήτημα.

«Δυο πράγματα θέλω να πω. Από την πλευρά του θεάτρου με αφορμή αυτό το θέμα, έχουμε την τοποθέτηση του Χαραλαμπόπουλου και όλης της παράστασης. Είναι μια θέση ότι απαγορεύουμε όποια στάση που πάει να αμαυρώσει την έκφραση λόγου. Και από την άλλη πλευρά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σίγουρα η Σάσα θα έχει στενοχωρηθεί πάρα πολύ. Δεν έχω μιλήσει μαζί της, όμως είναι αναμενόμενο. Δε με εκπλήσσει καθόλου αυτή η στάση μετά από αυτά», πρόσθεσε η Φαίη Σκορδά.