Η Linda Evangelista μοιράζεται τις πρώτες φωτογραφίες της παραμόρφωσης της

16.02.2022
Η Linda Evangelista μοιράζεται τις πρώτες φωτογραφίες της παραμόρφωσης της
"Σταματάω να κρύβομαι"

Παρόλο που κάποτε ήταν ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα άτομα στον κόσμο, το σούπερ μόντελ Linda Evangelista ζει σε απομόνωση εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια. Πρόσφατα και για πρώτη φορά, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της.

Η Naomi Campbell δείχνει πρώτη φορά το πρόσωπο της κόρης της και ξεκαθαρίζει: "Δεν υιοθετήθηκε, είναι δικό μου παιδί"

Σε μια νέα συνέντευξη της, η 56χρονη μιλάει για τον συναισθηματικό και σωματικό πόνο που έχει ρίξει σκιά στη ζωή της τα τελευταία χρόνια, αφού ισχυρίζεται ότι το CoolSculpting — μια δημοφιλής διαδικασία που χρησιμοποιείται ως μια μη επεμβατική εναλλακτική λύση στη λιποαναρρόφηση — την άφησε "μόνιμα και βάναυσα παραμορφωμένη". Η Evangelista υπέβαλε μήνυση τον Σεπτέμβριο ενάντια στη μητρική εταιρεία του CoolSculpting, Zeltiq Aesthetics Inc., για αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να εργαστεί από τότε που υποβλήθηκε σε επτά συνεδρίες CoolSculpting σε ιατρείο δερματολόγου από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016.

"Μου άρεσε να είμαι στην πασαρέλα. Τώρα φοβάμαι να συναντήσω κάποιον που ξέρω. Δεν μπορώ να ζήσω πια έτσι, κρυμμένη στη ντροπή. Απλώς δεν μπορούσα να ζήσω άλλο σε αυτόν τον πόνο. Είμαι πρόθυμη να μιλήσω επιτέλους", είπε. Μέσα σε τρεις μήνες μετά τις θεραπείες της, άρχισε να παρατηρεί εξογκώματα στο πηγούνι, τους μηρούς και την περιοχή του στήθους της.

Η Jennifer Aniston έγινε 53 ετών και δίνει την καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι μετά τα 50 η γυναικεία καριέρα παίρνει τον... κατήφορο

"Προσπάθησα να το φτιάξω μόνη μου, νομίζοντας ότι κάνω κάτι λάθος. Έφτασα σε σημείο να μην τρώω καθόλου. Νόμιζα ότι έχανα το μυαλό μου". Τελικά, τον Ιούνιο του 2016 πήγε στον γιατρό της. Της διέγνωσε παράδοξη υπερπλασία λιπώδους ιστού (ΠΑΥ), και της είπε ότι η δίαιτα και η άσκηση δεν πρόκειται να το διορθώσει αυτό.

"Τα εξογκώματα προεξείχαν. Και είναι σκληρά. Αν περπατήσω με φόρεμα, θα έχω τριψίματα σε σημείο σχεδόν να αιμορραγώ. Γιατί δεν είναι σαν το τρίψιμο του μαλακού λίπους, είναι σαν το τρίψιμο σκληρού λίπους." Η στάση της έχει επίσης επηρεαστεί, αφού δεν μπορεί πλέον να απλώσει τα χέρια της στο πλάι. "Δεν νομίζω ότι οι σχεδιαστές θα θέλουν να με ντύσουν με αυτό" — Δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Γιατί νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε αυτά τα πράγματα στο σώμα μας; Πάντα ήξερα ότι θα γερνάω. Και ξέρω ότι υπάρχουν πράγματα που περνάει ένα σώμα. Αλλά απλά δεν πίστευα ότι θα έμοιαζα έτσι. Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου σωματικά, αλλά δεν με αναγνωρίζω πια ούτε ως άτομο", πρόσθεσε η ίδια.

Η ΠΑΥ είναι μια σπάνια παρενέργεια που επηρεάζει λιγότερο από το 1 τοις εκατό των ασθενών με CoolSculpting, όπου η διαδικασία κατάψυξης προκαλεί πάχυνση και επέκταση του προσβεβλημένου λιπώδους ιστού. Σε μια δήλωση, εκπρόσωπος της CoolSculpting λέει ότι η διαδικασία "έχει μελετηθεί καλά με περισσότερες από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις και περισσότερες από 11 εκατομμύρια θεραπείες που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως".