Give me... Moore

10.01.2007
Η 45χρονη Ντέμι Μουρ δεν φεύγει ποτέ από το προσκήνιο. Η σέξι μαμά με τη φωνή που θυμίζει σκύλο Husky είναι η πρώτη που έσπασε το φράγμα της αμοιβής των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ρόλο. Σήμερα δηλώνει πάμπλουτη και επιστρέφει δυναμικά συμμετέχοντας σε πέντε μεγάλες παραγωγές.

Από τον Βασίλη Λούκα

Ομολογώ ότι τη συμπαθώ ιδιαίτερα, γιατί είναι από τις λίγες κυρίες του Χόλιγουντ που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και παραδέχονται ότι βελτιώνουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Θυμάμαι την περίφημη γυμνή φωτογράφηση που τόλμησε το 1991 ως εγκυμονούσα, ταράζοντας τα νερά της σόουμπιζ...

Ακολούθησαν πολλά, όπως η γυμνή εμφάνισή της στο «Striptease», ο περιπετειώδης χωρισμός της με τον πρώην σύζυγό της και πατέρα των παιδιών της Bruce Willis, ο γάμος με τον Ashton Kutcher που θα μπορούσε να είναι ακόμα και γιος της...

Η κυρία «Δώς μου περισσότερο»...
Το πραγματικό της όνομα είναι Demetria Gene Guynes και γεννήθηκε πριν από 45 χρόνια, ήτοι το 1962 στο Roswell, του New Mexico. Το ύψος της είναι 1,65 και έχει μια ιδιαιτερότητα, ένα μάτι πράσινο κι ένα καστανό.

Δεν κολλάει να βγαίνει κυριολεκτικά από τα ρούχα της όποτε το απαιτεί ο ρόλος της, ενώ είναι από τις λίγες σέξι μαμάδες του Χόλιγουντ που δεν ντρέπονται να αποκαλύψουν την ηλικία τους και τα μυστικά της ομορφιάς τους.

Το γεγονός ότι ο πατέρας της έφυγε από το σπίτι όταν εκείνη ήταν αγέννητη της σημάδεψε τη ζωή και το χαρακτήρα, όπως παραδέχεται. Η μητέρα της Victoria αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα εξαιτίας του αλκοολισμού της, ένας ακόμη λόγος που την έκανε να θέλει να φύγει όσο πιο μακριά γίνεται από το περιβάλλον όπου μεγάλωνε παρέα με τον πατριό της Danny Guynes, η ασταθής δουλειά του οποίου μέχρι την ημέρα που αυτοκτόνησε έκανε την οικογένειά του να αλλάζει κάθε τρεις και λίγο τόπο διαμονής.

Στα 16 της έκανε τις πρώτες φωτογραφήσεις της και δοκίμασε να περπατήσει και σε πασαρέλες. Τρία χρόνια αργότερα άρχισε να φλερτάρει με τη μικρή οθόνη.

Η ιδέα να γίνει ηθοποιός είχε καθίσει για τα καλά στο μυαλό της. Η συμμετοχή της στη σειρά «Γενικό νοσοκομείο» την ώθησε να δει το πράγμα πιο σοβαρά και να μπει στο κυνήγι της δημοσιότητας. Κάπως έτσι άρχισαν να έρχονται και τα πρώτα χρήματα στο λογαριασμό της. Η ζωή της άλλαξε. Η απότομη δημοσιότητα και η άνοδος την έκαναν να χάσει το μέτρο. Κοκαϊνη και αλκοόλ μπήκαν στην ημερήσια διάταξη.

Οι συνεργασίες της δυσκόλεψαν ιδιαίτερα και κάπως έτσι αναγκάστηκε να σκεφτεί πολύ πιο σοβαρά το μέλλον της στο σινεμά.

Οι όροι ενός συμβολαίου που υπέγραψε το 1985 για το «St Elmos Fire» την ανάγκασαν να κόψει μια και καλή τα ναρκωτικά. Πήρε τη μεγάλη απόφαση και ακολούθησε πρόγραμμα απεξάρτησης από την κοκαϊνη και το αλκοόλ. Το πέτυχε και, αφού ένιωσε, όπως λέει, νικήτρια στη μάχη για τη ζωή της δεν ξανακύλησε ποτέ.

Η καριέρα της στη συνέχεια χαρακτηρίστηκε από μεγάλες επιτυχίες, όπως το «Ghost» (1990), το «Ανήθικη πρόταση» (1993) και το «Disclosure» (1994).

Η πλαστική εγχείρηση που έκανε το 1996 της πρόσθεσε εκατοστά στο μπούστο αλλά και αυτοπεποίθηση. Με ενισχυμένο ηθικό και αναλογίες επανήλθε με την ταινία «Striptease», που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων ανεβάζοντας παράλληλα το κασέ της από τα 10 στα 13 περίπου εκατομμύρια δολάρια!

Σήμερα έχει απογειώσει την αξία της μετοχής της ποντάροντας κατά βάση στη θηλυκότητά της. Της αρέσει να ασχολείται με επενδύσεις και στο πλαίσιο αυτό έχει κάνει τη δική της εταιρεία παραγωγής.

Το λογοπαίγνιο που κάνουν ορισμένοι κακεντρεχείς συνάδελφοί της με το όνομά της μετονομάζοντάς την από Demi Moore σε Gimme Moore, που σημαίνει σε ελεύθερη απόδοση «δώς μου περισσότερο», δεν φαίνεται να την ενοχλεί ιδιαίτερα...

Γάμοι και διαζύγια
Η ίδια ξεχωρίζει τέσσερις σταθμούς στη ζωή της.

Στα 18 της χρόνια παντρεύτηκε το μουσικό Freddie Moore κάνοντας ένα γάμο που, όπως είπε αργότερα, ποτέ δεν συνειδητοποίησε πόσο γρήγορα έγινε και πόσο απότομα ολοκληρώθηκε.

Κάποια στιγμή αρραβωνιάστηκε με τον Emilio Estevez, αλλά δεν προχώρησαν περισσότερο.

Ο γάμος που της άλλαξε τη ζωή ήταν με τον κατά κάποιον τρόπο μέντορά της Bruce Willis, αφού μαζί απέκτησαν τρεις κόρες: τη Rumer, τη Scout Larue και την Tallulah Belle. Παντρεύτηκαν στις 21 Νοεμβρίου 1987 και έμειναν μαζί μέχρι τον Οκτώβριο 2000, καθώς από το 1998 είχαν αρχίσει να παρουσιάζονται σοβαρά προβήματα στη σχέση τους.

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2005 προχώρησε σε έναν ακόμη γάμο. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο κατά 16 χρόνια νεότερός της ηθοποιός Ashton Kutcher. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Bruce Willis παραβρέθηκε στην τελετή, που έγινε στο Beverly Hills της California!

Τα μικρά μυστικά της
Μια από τις πρώτες δουλειές που έκανε αρκετά χρόνια πριν γίνει διάσημη ήταν να εισπράττει γραμμάτια.

Είναι ποδοσφαιρόφιλος και της αρέσει να βλέπει παιχνίδια κυρίως του αγγλικού πρωταθλήματος. Υποστηρίζει μάλιστα, όπως λέει, φανατικά και την Άρσεναλ.

Στα απίστευτα κι όμως αληθινά της καριέρας της είναι και το γεγονός ότι κάθε ταινία που υπογράφει της προσθέτει ένα ακόμη Χρυσό βατόμουρο στο ενεργητικό της.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε φορά που υποδύεται κι ένα ρόλο στο σινεμά καταφέρνει και ψηφίζεται ως η χειρότερη ηθοποιός της σεζόν...

Δεν αποκλείεται λοιπόν γι αυτό να έχει κάνει και τη δήλωση-σταθμό στην καριέρα της ότι δεν την εκπλήσσει που ο περισσότερος κόσμος μπορεί και να τη θεωρεί σκύλα...

Υστερα από τις περιπέτειες που είχε σε μικρή ηλικία με τα ναρκωτικά προσέχει πολύ τον εαυτό της και δίνει τεράστια σημασία στη διατήρηση της καλής υγείας και προσέχει μέχρι υστερίας τη διατροφή της!

Αποφεύγει να τρώει κρέας και θέλει, όπως λέει, να ζει όσο γίνεται πιο μακριά από το άγχος.

Η επιθυμία της να απαθανατίσει τη γέννηση του πρώτου παιδιού της την έκανε να νοικιάσει τρικάμερο συνεργείο που έκανε κανονική βιντεοσκόπηση της γέννας!