Ο μυστικός γάμος

08.01.2007
Η κοινή αγάπη για τα βιβλία ήταν η αφορμή της γνωριμίας τους και η βάση για μια φιλία που γρήγορα έγινε έρωτας και ακόμα πιο γρήγορα και μυστικά τούς ένωσε με τα δεσμά του γάμου.

Στα κοσμικά και πολιτικά στέκια όλοι δέχτηκαν με μεγάλη χαρά τις φήμες που θέλουν την Αλεξία Μπακογιάννη να ήρθε εις γάμου κοινωνία με το χρηματιστή Μανόλη Βάρσο. Ο έρωτάς τους ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια και ήταν κεραυνοβόλος όταν γνωρίστηκαν σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, γνωστοί και οι δύο για την αγάπη τους για τα βιβλία. Ειδικά εκείνοι που γνωρίζουν καλά το ζευγάρι και ξέρουν πόσο ευτυχισμένα περνούσαν την κοινή τους ζωή θεωρούσαν σχεδόν βέβαιη αυτή την κατάληξη, αφού από τον πρώτο καιρό που γνωστοποιήθηκε ο δεσμός τους όλοι μιλούσαν για ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι, που ήταν γραφτό να δώσει όρκους αιώνιας αγάπης.

Κι αυτό φαίνεται ότι ήρθε να επιβεβαιώσει το ίδιο το ζευγάρι, που φέρεται να ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας πριν από λίγες μέρες. Σε μια λιτή τελετή παρουσία πολύ λίγων συγγενών και φίλων η Αλεξία νυμφεύθηκε για δεύτερη φορά τον εκλεκτό της καρδιάς της Μανόλη. Οι πρώτες ετοιμασίες φαίνεται ότι είχαν αρχίσει πριν από τις γιορτές, χωρίς όμως κανείς από τους δύο να αφήνει να διαρρεύσει κάτι. Έτσι, όλα έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα μέχρι που ήρθε η μεγάλη στιγμή λίγα 24ωρα πριν από τη νέα χρονιά.

Η ασυμβίβαστη Αλεξία για άλλη μια φορά επέβαλε το νέο αγαπημένο της στην οικογένειά της, αφού όπως και στον πρώτο της γάμο υπήρχαν πάλι ενδοιασμοί. Τότε η γιαγιά της Μαρίκα είχε εκφράσει την ανησυχία της ότι δεν θα αντέξει ο γάμος της με το συνεργάτη της μητέρας της Ντόρας Μπακογιάννη Δημήτρη Ζαφειριάδη, όπως τελικά κι έγινε, και αυτή τη φορά η ανησυχία εκφράστηκε στην αρχή της σχέσης της με το γνωστό χρηματιστή από τη μητέρα της.

Βέβαια, βλέποντας στη συνέχεια και ύστερα από πολύ καιρό την κόρη της πολύ ευτυχισμένη, τελικά η Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε την ευχή της και συνόδεψε την Αλεξία στο δεύτερο γάμο της.

Η υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν επιφυλακτική σχετικά με το νέο δεσμό της κόρης της με τον Μανόλη Βάρσο, πόσο μάλλον με έναν ενδεχόμενο γάμο, αλλά τελικά η Αλεξία κατάφερε να επιβάλει την παρουσία του στο πλευρό της και επισήμως.