Είμαι έτοιμος να γνωρίσω ένα μεγάλο έρωτα

16.01.2007
Ανήκει σίγουρα στους καλούς λαϊκούς τραγουδιστές των οποίων η φωνή έχει χαρακτηρίσει μερικά από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια. Το ΛΟΙΠΟΝ βρέθηκε να «ανακρίνει» τον πάντα ευδιάθετο Ανδρέα Στάμο, ο οποίος μας έδωσε τη δική του εκδοχή για τους καβγάδες της μαρκίζας, τους αυτοαποκαλούμενους «σταρ», ενώ δεν δίστασε να απαντήσει για τις πρόσφατες φήμες περί «καυτού ειδυλλίου» του με διάσημο μοντέλο.

Ας ξεκινήσουμε με τη νέα δισκογραφική δουλειά, που είναι μόλις λίγων ημερών...

«Το ύφος του νέου άλμπουμ κινείται στα γνώριμα μονοπάτια του λαϊκού ερωτικού τραγουδιού».

Ανδρέα, είσαι από τους καλλιτέχνες που δουλεύουν χωρίς διακοπές και αργίες. Δεν έχεις αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να κάτσεις για μια σεζόν και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου;

«Εδώ και περίπου δέκα χρόνια δουλεύω χωρίς ανάσα, αλλά, αν είναι δημιουργική η χρονιά, την κούραση δεν την υπολογίζεις. Πάντως, ανάμεσα στις σεζόν φροντίζω να εξασφαλίζω στα σίγουρα ένα μήνα για να ανανεωθώ. Χωρίς αυτόν το μήνα σέρνομαι».

Και όλα αυτά τα χρόνια δεν ένιωσες ποτέ ότι δεν μπορείς και δεν αντέχεις να ξαναβγείς στην πίστα;

«Όποιος λέει το αντίθετο λέει ψέματα. Το έχω αισθανθεί πολλές φορές να μη θέλω να βγω να τραγουδήσω. Με το που πατάω όμως το πόδι μου στην πίστα όλα ξεχνιούνται».

Πολλοί μιλούν για τη φετινή κρίση στις αθηναϊκές πίστες. Τι συμβαίνει, ο κόσμος έπαψε να διασκεδάζει;

«Ισχύει ότι κάθε πέρυσι και καλύτερα. Η νύχτα περνάει σίγουρα κρίση και αυτή την καταλαβαίνει ο καλλιτέχνης μετά τις γιορτές, που όλοι έχουν ξοδέψει όλα τα αποθέματά τους και τα τραπέζια μένουν άδεια».

Έχεις συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού. Απ αυτές τις συνεργασίες ποια σου έχει μείνει αλησμόνητη;

«Με τον Νίκο Κουρκούλη, τον Γιώργο Γιαννιά και την Έλλη Κοκκίνου περάσαμε τέλεια Είναι νέα παιδιά, που αγαπάει ο ένας τον άλλο και δεν υπάρχουν ανταγωνισμοί και έχθρες. Έτσι, καταρρίπτεται και ο μύθος που θέλει τους τραγουδιστές να μην κάνουμε φιλίες μεταξύ μας. Βέβαια, πολλοί από εμάς έχουν και ανασφάλειες».

Με ποιον τραγουδιστή θα ήθελες οπωσδήποτε να συνεργαστείς;

«Θαυμάζω τον Πασχάλη Τερζή και θα ήθελα σαν τρελός να συνυπάρξουμε στην πίστα. Αλλά και τον Αντώνη Βαρδή, που θέλω πάρα πολύ κάποια στιγμή να δουλέψω μαζί του».

Σε ποια περίπτωση θα δημιουργούσες καβγά για τη μαρκίζα;

«Το θέμα με τη μαρκίζα που ακούμε να βγαίνει συχνά προς τα έξω προέρχεται κατά κύριο λόγο από τις ανασφάλειες τις δικές μας ως καλλιτέχνες. Πάντως, αλήθεια, δεν είμαι άνθρωπος που επιδιώκει τις φασαρίες. Μάλλον ως ισορροπιστή θα μπορούσαν να με κατηγορήσουν».

Ποια είναι η άποψή σου για τα παιδιά που βγαίνουν από τα ριάλιτι;

«Τα ριάλιτι πλέον είναι εκτός μόδας. Αν και δεν μπορώ να πω ότι δεν έχουν βγει καλές φωνές από τα παιχνίδια αυτά, έχω να επισημάνω ότι όλο αυτό έχει αρχίσει να εξατμίζεται».

Πώς αντιδράς στα κουτσομπολιά και τις φήμες που βλέπεις να γράφονται για σένα;

«Στην αρχή κάθε φορά που διάβαζα κάποιο κουτσομπολιό δεν μιλιόμουν για μέρες. Πλέον τα διαβάζω και γελάω».

Τι θα σε πείραζε αν γραφόταν στα περιοδικά;

«Θα με ενοχλούσε πάρα πολύ και θα με στενοχωρούσε αν γραφόταν ότι δεν πάω καλά στις επαγγελματικές μου επιλογές. Αντιδρώ επίσης όταν ασχολούνται με τα γκομενικά μου».

Βλέπουμε καθημερινά καλλιτέχνες που αρέσκονται να αποκαλούνται «σταρ». Τελικά, ποιος είναι σταρ από όλους;

«Εγώ θεωρώ σταρ στο τραγούδι τον καλλιτέχνη που μπορεί με τη δισκογραφία του να ισχυριστεί ότι έχει αφήσει τραγούδια που θα μείνουν και θα μεγαλώσουν ολόκληρες γενιές».

Πες μας δυο-τρία ονόματα που θεωρείς σίγουρα σταρ...

«Πολλοί και πολλές μπορούν να λένε ότι είναι σταρ, παρ όλα αυτά αναμφισβήτητα σταρ θεωρώ την Άννα Βίσση, τη Μαρινέλλα, τον Σάκη Ρουβά».

Πώς αντιμετωπίζεις τις παράτολμες θαυμάστριες, που ίσως μερικές φορές να παίρνουν περισσότερο θάρρος από όσο πρέπει;

«Το θάρρος πάντα σε τέτοιες καταστάσεις το καθορίζει ο καλλιτέχνης. Ή το κόβεις ή το αφήνεις. Τις προάλλες μπήκε μια κοπέλα στο καμαρίνι κι ενώ υπήρχαν συνεργάτες και φίλοι μου εκεί άρχισε να τους διώχνει έναν έναν σπρώχνοντάς τους και λέγοντας ότι είναι ανάγκη να μείνει μόνη μαζί μου».

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά για σχέση σου με γνωστό μοντέλο. Να τα πιστέψουμε;

«Η καλύτερη εποχή να ερωτευτεί κανείς είναι η άνοιξη (Γέλια.) Δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμη την ιδανική γυναίκα. Είμαι όμως έτοιμος να γνωρίσω και να ζήσω ένα μεγάλο έρωτα».

Θα μας εκμυστηρευτείς τι ευχή έκανες με την αλλαγή του χρόνου;

«Να είναι καλά τα αγαπημένα μου πρόσωπα και να έχω υγεία Και μετά να γνωρίσει επιτυχία ο νέος μου δίσκος και να γίνει χρυσός!».

Σ' το ευχόμαστε, Ανδρέα

«Ευχαριστώ πολύ».

Who is who

  • Μεγάλωσε έχοντας ως ινδάλματα τον Γιάννη Πουλόπουλο, τη Γλυκερία, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Τόλη Βοσκόπουλο.
  • Ήταν 15 χρόνων όταν είχε σχηματίσει στο λύκειο ένα γκρουπάκι που άρχισε να σκαρώνει τραγούδια και μελωδίες.
  • Το πρώτο μαγαζί όπου δούλεψε ήταν ο «Σκορπιός» στη Θεσσαλονίκη.
  • Τελείωσε το ΤΕΙ Γεωπονίας πριν τον κατακτήσει το τραγούδι.
  • Εμφανίζεται στο «Frangelico» με τον Γιώργο Γιαννιά, ενώ ήδη εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί η νέα του προσωπική δουλειά με τίτλο «11 στιγμές» και την υπογραφή σπουδαίων δημιουργών.

Τα αγαπημένα του

Αγαπημένη μουσική για χαλάρωση:
«Ακούω συνέχεια πριν και μετά τη δουλειά τη βελούδινη φωνή της Σαντέ».

Αγαπημένο σπορ: Το ποδόσφαιρο 5x5.
«Λατρεύω το ποδόσφαιρο, παίζω από μικρός. Όλοι μιλούσαν για το πόσο άσος ήμουν στην μπάλα».

Ιδανικό μέρος για διακοπές:
«Όλα τα νησιά του Αιγαίου. Πάντως, έχω καταλάβει ότι ισχύει τελικά αυτό που λένε καλή παρέα να έχεις και όπου και αν βρίσκεσαι τη φτιάχνεις μόνο σου την ατμόσφαιρα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ