Η ΕΡΤ καλεί Φώτη και Μαρία

26.01.2007
Ποιος θα παρουσιάσει την τελική βραδιά της τελικής επιλογής του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision 2007 στο Ελσίνκι;

Θα είναι η ίδια υπερ-επιτυχημένη συνταγή Καπουτζίδη - Μακρυπούλια ή κάποια άλλα ονόματα που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της διοργάνωσης της 28ης Φεβρουαρίου, ειδικά τώρα που όλοι έχουν «πέσει» πάνω στην ΕΡΤ και της καταλογίζουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και «συμμετοχές καλλιτεχνών β εθνικής»;

Το μόνο σίγουρο αυτή την ώρα είναι ότι «ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν θα είναι στη φετινή παρουσίαση της βραδιάς». Συνεργάτες του δηλώνουν ότι «φέτος θέλει να δώσει όλο το βάρος του στο τέλος του Παρά Πέντε που σχεδιάζει να είναι πιο απρόβλεπτο από ποτέ». Δεν επιθυμεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να «βάλει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη» και να παραμελήσει τη σειρά που σταθερά χτυπά 50άρια.

Ποιοι όμως είναι οι επικρατέστεροι για τη δύσκολη θέση των παρουσιαστών; Από επίσημα χείλη του ραδιομεγάρου μάθαμε ότι «η συνταγή του πετυχημένου διδύμου θα διατηρηθεί. Και θα πρέπει αυτοί που επιλεχθούν να έχουν τη διάθεση να τσαλακώσουν τη δημόσια εικόνα τους». Μάλιστα, λέγεται ότι πρώτοι στην επιλογή της ΕΡΤ έρχονται μέχρι αυτή τη στιγμή ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου που τους έχει γίνει ήδη επίσημη πρόταση.

Αν αρνηθούν για τον οποιονδήποτε λόγο ο Φώτης και η Μαρία, τη θέση φαίνεται να καλύπτουν ο Νίκος Αλιάγας ή Ζέτα Μακρυπούλια και Θοδωρής Αθερίδης που κερδίζουν τις εντυπώσεις στο «Μόνο Εσύ» της ΝΕΤ.

Η πίστα της μεγάλης βραδιάς
Επικρατέστερα έως αυτή τη στιγμή το «Αθηνών Αρένα» αλλά και μια ακόμη πίστα της Ιεράς Οδού.