Οι δικοί της άνθρωποι

06.02.2007
Λένε πως για να έρθεις πιο κοντά σε ένα αστέρι που μεσουρανεί στο λαμπερό ουρανό της showbiz πρέπει να γνωρίζεις καλά ποιοι είναι οι λίγοι celebrities που ανήκουν στην εντυπωσιακά κλειστή ομάδα των φίλων και συνεργατών του. Γι αυτή την εβδομάδα το ΛΟΙΠΟΝ σας παρουσιάζει όλους τους «φύλακες-αγγέλους» της super star Δέσποινας Βανδή, που δεν κάνει βήμα χωρίς αυτούς.

Φωκάς Ευαγγελινός
Από το 1998 μέχρι σήμερα είναι μόνιμος χορογράφος και σκηνοθέτης όλων των εμφανίσεων της Δέσποινας. Μέχρι και το 1997 υπέγραφε τα εκπληκτικότερα shows της Άννας Βίσση και αποτέλεσε το δάσκαλο κινησιολογίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Το 2001 έφτασε μέχρι και την Επίδαυρο παρουσιάζοντας τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη.

Τόνυ Κονταξάκης
Μαέστρος και κουμπάρος της καθώς του έχει βαφτίσει το μικρό του γιο Γιάννη. «Ευθύνεται» για το «Εσένα περιμένω» και μαζί με τον Φοίβο για την πρώτη τεράστια δισκογραφική επιτυχία της «Δέκα εντολές» που μέσα σ' ένα μήνα κέρδισε χρυσές και πλατινένιες πωλήσεις. Στην μπάντα του έχει περάσει και ο Γιώργος Ελευθεράς, από τους «Φίλους για πάντα» μαζί με τον Λορέντζο Καριέρε, που παντρεύτηκε την Έλενα Κατραβά.

Ηλίας Μαροσούλης
Αποκλειστικός συνεργάτης όσον αφορά τις αθηναϊκές νυχτερινές εμφανίσεις της. Από το 1997 έως και σήμερα η Δέσποινα προτιμά τα μαγαζιά του επιτυχημένου επιχειρηματία. Φέτος το σχήμα που πρωταγωνιστεί στο «Rex» σημειώνει εκπληκτική εισπρακτική, αλλά και καλλιτεχνική επιτυχία στο πρώτο υπερπολυτελέστατο πρώην «Κτίριο Θεαμάτων» που εξακολουθεί να στεγάζει και το θέατρο της «Μαρίκας Κοτοπούλη».

Παντελής Καναράκης
Πολλά χρόνια «κολλητός» της Δέσποινας από τα φοιτητικά χρόνια της Φιλοσοφικής στη συμπρωτεύουσα. Ο ίδιος ξεχώρισε στο «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» του Αλέξανδρου Ρήγα, ο οποίος με τη σειρά του συνεργάστηκε άψογα με τη Δέσποινα στους «Δύο ξένους» για 6 επεισόδια που σημείωσαν ρεκόρ τηλεθέασης.

Γιώργος Μουλίνος
Ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος συντάσσει το διατροφικό πρόγραμμα, σχεδιάζει τις δίαιτες, αλλά και το σύστημα ασκήσεων της Δέσποινας. Και το αποτέλεσμα; Μα φυσικά οι καλοσμιλεμένοι κοιλιακοί της πάντα λαμπερής Δέσποινας.

Φοίβος
Ο «Μίδας» των δισκογραφικών βημάτων της Δέσποινας και γιος της Αφροδίτης Κοζανιτά. Μέσα στα 10 χρόνια της δισκογραφικής τους συνεργασίας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της IFPI έχουν πουλήσει τον αριθμό-ρεκόρ για την ελληνική δισκογραφία των 1.200.000 δίσκων!

Αντώνης Καφετζόπουλος-Φαίη Κοκκινοπούλου
Είναι προσωπικοί φίλοι του ζεύγους Νικολαϊδη. Ο Αντώνης στήριξε από την αρχή την άνοδο του Ντέμη Νικολαϊδη στην προεδρική θέση. Και μαζί με τον Γιάννη Βούρο αποτελούν τους τρεις πρωτεργάτες του σωματείου «Ένωση 1924» που ιδρύθηκε για να βγάλει την ομάδα της ΑΕΚ από την προ διετίας κρίση. Μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη αποτελούν την κλειστή ομάδα των «ΑΕΚτζήδων»φίλων της Δέσποινας.

Γιάννης Πάριος
Μαζί με τον Βασίλη Καρρά «ανακάλυψαν» τη Δέσποινα. Την πείθει να αφήσει το πιάνο-μπαρ της Θεσσαλονίκης που εμφανίζεται και να κατέβει στην Αθήνα προς αναζήτηση καριέρας. Μαζί της έκανε το πρώτο δισκογραφικό ντουέτο στο «Αδιέξοδο». Το 1997 συνεργάζονται στο «Διογένης Παλλάς» και λίγο μετά η Δέσποινα δηλώνει: «η συνεργασία αυτή είναι η φωτεινότερη στιγμή της καριέρας μου».

Θοδωρής Κυριακού
Το μεγάλο αφεντικό της Heaven. Η σχέση του περισσότερο επαγγελματική με την ντίβα της ποπ.

Ανδρέας Κουρής
Την έντυσε βασίλισσα στα τελευταία μουσικά βραβεία του Mad προσφέροντάς της βραβεία αλλά και κάνοντάς την να τραγουδήσει «μαύρες» φωνές της soul μουσικής όπως η Aretha Franklin με τη βοήθεια της μπάντας Βlues Bug.

Κατερίνα Βούσιου
Εδώ και τρία χρόνια σύμβουλος επικοινωνίας της Δέσποινας. Ό,τι αφορά τη δημόσια εικόνα, τις συνεντεύξεις της Δέσποινας, περνά από την ευγενέστατη και πάντα εξυπηρετική PR woman.

Κώστας Καπετανίδης
Ο κουμπάρος της Δέσποινας (νονός της Μελίνας), αποκλειστικός σκηνοθέτης των βιντεοκλίπ της, αλλά και αποκλειστικός σκηνοθέτης της Έλενας Παπαρίζου και του «Number οne» που έφερε την πρωτιά στην Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision του 2005.

Eλένη Πετρουλάκη
Η κολλητή της που κατά διαστήματα της παραδίδει μαθήματα power yoga στο γυμναστήριο της στη Γλυφάδα. Είναι βέβαια παντρεμένη χρόνια με τον Ίλια Ίβιτς που μοιράζεται με τον Ντέμη το πάθος τους για την ομάδα της ΑΕΚ.

Μαρία Καλκάκου
Κι άλλη κολλητή της Δέσποινας, που ο μπαμπάς της Παναγιώτης μαζί με τον Κώστα Πηλαδάκη έχουν τη αλυσίδα δισκοπωλείων Virgin.

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Η γνωστή συγγραφέας είναι φίλη και συμπατριώτισσα με τη Δέσποινα.

Τζούλι Μασίνο
Έκανε μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας, αλλά και backing vocals η Δέσποινα στην Τζούλι πριν την ανακαλύψει ο Βασίλης Καρράς και την πάει στη ΜΙΝΟS. Είναι και εκείνος που πήρε τη Δέσποινα για πρώτη φορά σε μεγάλη πίστα και αυτό έγινε στο «Ποσειδώνιο». Μαζί με τον Γ. Πάριο είναι οι κύριοι συνεργάτες της Δέσποινας στον πρώτο της δίσκο το 1994, στο «Γέλα μου». Ο Βασίλης Καρράς έχει κρατήσει μέχρι σήμερα το «έθιμο» να κάθεται πρώτο τραπέζι πίστα κάθε φορά που η Δέσποινα κάνει πρεμιέρα στις πίστες της Θεσσαλονίκης.

Όλγα Παυλάτου
Ο φύλακας-«άγγελός» της στη δισκογραφική εταιρεία του παραδείσου. Φροντίζει για όλα πριν από όλους.«Μουλάν»

Το αγαπημένο κινούμενο σχέδιο της Δέσποινας! Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού το 1999 δάνεισε τη φωνή της στην κινέζικη ταινία κινουμένων σχεδίων, ερμηνεύοντας 2 τραγούδια.

Στέφανος Βασιλάκης
Ο άνθρωπος που «ευθύνεται» για την πολυσυζητημένη καρέ κουπ της Δέσποινας.

Αλεξάνδρα Κατσαϊτη
Η στυλίστριά της επιλέγει τα φορέματα της πίστας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Δέσποινα δεν έχει τον πρώτο λόγο σ' αυτά. Από τα ταξίδια της στο εξωτερικό η Δέσποινα επέλεξε τα φετινά δυο φορέματα με ιδιαίτερη προτίμηση σ' αυτό με τα εναρκτήρια «Κάλαντα».