Όλη η αλήθεια για την υγεία του Μητροπάνου

27.02.2007
Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του λαϊκού μας ερμηνευτή έδωσε αφορμή για έντονη φημολογία. Το ΛΟΙΠΟΝ που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα αποκαλύπτει: δώρο ζωής κάνει στο δημοφιλή τραγουδιστή η αδελφή του, που θα είναι ο δότης στη μεταμόσχευση νεφρού που θα κάνει στις αρχές Μαρτίου.

Ενα σοβαρό πρόβλημα υγείας με μικρόβιο σταφυλόκοκκου, που αντιμετώπισε πριν από περίπου τρία χρόνια και που του δημιούργησε νεφρική ανεπάρκεια, σε συνδυασμό με μια ίωση ήταν τα αίτια της επιδείνωσης της υγείας του στην οποία οφείλεται η απόφαση να μη συνεχίσει τις εμφανίσεις του στο κέντρο «Άνοδος Πειραιώς» και να παραδώσει τη σκυτάλη στον Τόλη Βοσκόπουλο. Οι φήμες φούντωσαν, γιατί ο Δημήτρης Μητροπάνος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ανησυχώντας τους δικούς του ανθρώπους και όλους όσοι τον αγαπούν.

Τις τελευταίες μέρες ο μεγάλος τραγουδιστής νοσηλεύτηκε στο «Υγεία». Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, ο δημοφιλής ερμηνευτής αντιμετωπίζει πράγματι ένα πρόβλημα υγείας που ευτυχώς όμως μπορεί να ξεπεραστεί και ο ίδιος το παλεύει παλικαρίσια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάποιες μέρες πηγαίνει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε θεραπεία, ενώ παράλληλα αναζητείται μια πιο μόνιμη λύση. Εδώ και καιρό έψαχναν συμβατό δότη και φαίνεται, όπως ακούγεται με ανακούφιση στους καλλιτεχνικούς κύκλους, ότι τον βρήκαν.

Πρόκειται για την αδελφή του, η οποία θα του δώσει το «δώρο ζωής» που θα τον ξαναφέρει γερό και δυνατό κοντά μας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτές τις μέρες γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις με άκρα μυστικότητα, καθώς ο Δημήτρης Μητροπάνος πάντα έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ και δεν θέλει να στενοχωρεί το κοινό του. Μάλιστα, σε λίγες μέρες θα γίνει και η εγχείρηση μεταμόσχευσης νεφρού, που θα του επιτρέψει να απαλλαγεί από το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί.

Η παλιά λοίμωξη που του δημιούργησε τη νεφρική ανεπάρκεια είχε ως αποτέλεσμα ο δημοφιλής τραγουδιστής να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τρεις φορές τη βδομάδα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες και μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε ο γιατρός του του συνέστησε να εισαχθεί στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, καθώς ο οργανισμός του είναι αδύναμος λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Έτσι, ο δημοφιλής τραγουδιστής αναγκάστηκε να σταματήσει εσπευσμένα τις εμφανίσεις του στην «Άνοδο Πειραιώς» που γέμιζε ασφυκτικά και το κενό κλήθηκε να αναπληρώσει ο Τόλης Βοσκόπουλος. «Βράχος» στο πλευρό του όπως πάντα στέκεται η σύζυγός του Βένια αλλά και όλη η οικογένειά του. Μαζί με την αγάπη του κοινού είναι σίγουρο ότι σύντομα ο Δημήτρης Μητροπάνος θα είναι και πάλι γερός και δυνατός. Άλλωστε, το έχει υποσχεθεί στον εαυτό του, αφού, όπως ακούγεται στους καλλιτεχνικούς κύκλους, σχεδιάζει να δώσει το καλοκαίρι δυο-τρεις μεγάλες συναυλίες.

Μια απ αυτές θα είναι πιθανότατα στο Ηρώδειο, το οποίο αναμένεται να γεμίσει όπως πάντα με τους εκατοντάδες θαυμαστές του, που ανυπομονούν να τον δουν να επιστρέφει κοντά τους.