Οι εκλεκτοί και οι παρίες του πριγκιπικού γάμου

21.02.2011
Οι φάκελοι με τις προσκλήσεις για τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) με την Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) είναι έτοιμες να μοιραστούν και τα στοιχήματα για τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα με τους 1900 παραλήπτες έχουν αρχίσει… δυνατά.


Οι φάκελοι με τις προσκλήσεις για τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) με την Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) είναι έτοιμες να μοιραστούν και τα στοιχήματα για τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα με τους 1900 παραλήπτες έχουν αρχίσει… δυνατά.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Ντέιβιντ (David) και η Βικτόρια Μπέκαμ (Victoria Beckham) πρόκειται σίγουρα να λάβουν τη "χρυσή πρόσκληση". Φαίνεται πως η στενή συνεργασία του πρώην αρχηγού της αγγλικής εθνικής ομάδας με τον μέλλοντα γαμπρό στην πρόσφατη διεκδίκηση του Μουντιάλ του 2018 έφερε τους δύο άντρες τόσο κοντά ώστε το διάσημο ζευγάρι της σόουμπιζ να πάρει την πρόσκληση –με τη σύμφωνη γνώμη της βασίλισσας και του πρίγκιπα Καρόλου (Prince Charles) παρακαλώ.

Αφήστε που υπάρχει και άλλη σχέση μεταξύ των δύο ζευγαριών, αφού όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα η σχεδιάστρια μόδας –και έγκυος στο τέταρτο παιδί της- κυρία Μπέκαμ έστειλε μια σειρά από δημιουργίες της στη μέλλουσα νύφη να δοκιμάσει για την καινούρια γκαρνταρόμπα της.

Στη συνέχεια και ενώ η πρόσκληση με τα ονόματα του σερ Έλτον Τζον (sir Elton John) και του συζύγου του Ντέιβιντ Φέρνις (David Furnish), θεωρείται σίγουρη αλλά όχι τελικά επιβεβαιωμένη, η Σάρα Φέργκιουσον (Sarah Ferguson) δεν θα λάβει το μαγικό χαρτάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην θεία του Γουίλιαμ δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους υψηλούς καλεσμένους, παρά τις άριστες σχέσεις που έχει με τον πρώην σύζυγό της και αδελφό του Καρόλου πρίγκιπα Άντριου (prince Andrew) και φυσικά παρά την προσωπική βούληση του ίδιου του ανιψιού της που σίγουρα θα την ήθελε κάπου εκεί κοντά εκείνη τη μέρα.

Φαίνεται όμως ότι τελικά το παλάτι δεν της συγχώρησε ακόμη το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει όταν αποκαλύφθηκε ότι η πρώην δούκισσα του Γιορκ ζητούσε χρήματα από δημοσιογράφους σε αντάλλαγμα πρόσβαση στον πρώην σύζυγό της.

Κατά τα άλλα και εκτός από τους διάσημους προσκεκλημένους –που τελικά μάλλον θα είναι λιγότεροι από όσο θα φανταζόταν κανείς- στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ θα παραβρεθούν περισσότεροι από 1000 φίλοι και συγγενείς των δύο οικογενειών καθώς και 80 απλοί εργαζόμενοι σε διάφορες φιλανθρωπίες.

Επίσης, ένας πολύ σημαντικός αριθμός πιλότων και στρατιωτικών θα συμπληρώσει τη λίστα με τους καλεσμένους "αντανακλώντας έτσι την σχεδόν απλή ζωή που διάγει τα τελευταία χρόνια ο δεύτερος στη σειρά για τη διαδοχή του βρετανικού θρόνου στη Βόρεια Ουαλία όπου ζει και εργάζεται ως πιλότος της Βασιλικής Αεροπορίας".

Πιστοί στο βασιλικό πρωτόκολλο, οι μελλόνυμφοι προσκάλεσαν περίπου 200 εγχώριους πολιτικούς –συμπεριλαμβανομένων και του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον (David Cameron), του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ (Nick Clegg) και του ηγέτη του εργατικού κόμματος Έντ Μϊλιμπαντ (Ed Miliband)- καθώς και 100 ξένους εστεμμένους και αξιωματούχους.

Και πάλι σύμφωνα με το πρωτόκολλο, και καθώς ο γαμπρός δεν είναι ο διάδοχος του θρόνου, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί (Nicolas Sarkozy) δεν αναμένεται να προσκληθούν.

Τώρα πια, και περιμένοντας να σταλούν όλες οι προσκλήσεις, η επόμενη λαμπερή πράξη θα παιχτεί την Παρασκευή 29 Απριλίου στις 11 το πρωί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα