Δ. Μαυρόπουλος: "Τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι πραγματικοί θεατές"

16.07.2008
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Μαυρόπουλος «συζητιέται» στην καλλιτεχνική πιάτσα. Το καλοκαίρι τον βρίσκει στο «Του Κουτρούλη ο γάμος», σε μια τρελή κατάσταση με τον Παύλο Χαϊκάλη

Aπό την ΤΖΕΝΗ ΜΕΛΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Μαυρόπουλος «συζητιέται» στην καλλιτεχνική πιάτσα. Το καλοκαίρι τον βρίσκει στο «Του Κουτρούλη ο γάμος», σε μια τρελή κατάσταση με τον Παύλο Χαϊκάλη, ενώ η νέα τηλεοπτική σεζόν θα τον φέρει πάλι στις οθόνες μας ως Σπύρο στη σειρά του Mega «Ευτυχισμένοι μαζί». Πώς γίνεται να εμφανίζεται ως γκρινιάρης, τσιγκούνης και μονόχνοτος τύπος, αφού ο ήρωας που υποδύεται είναι εντελώς αντίθετος από τον ευχάριστο, κιμπάρη και άκρως επικοινωνιακό Δημήτρη; Ευτυχώς, έχουν ένα κοινό σημείο: την καλή καρδιά!

Ευτυχισμένος μαζί... με θέατρο και τηλεόραση αυτή τη σεζόν;

«Ναι! Μετά τη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία της σειράς ξεκινάει μια φιλόδοξη θεατρική δουλειά! Είναι «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου-Ραγκαβή, μια μεγάλη παραγωγή από τη Θεατρική Διαδρομή του Κώστα Μπάλα, με την οποία θα κάνουμε μεγάλη περιοδεία. Θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα».

Η τηλεοπτική επιτυχία για τη σειρά ήταν αναμενόμενη;

«Κανείς μας δεν ξέρει το αποτέλεσμα από την αρχή. Φιλοδοξία όλων μας στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση είναι το καλύτερο. Πασχίζουμε, δουλεύουμε σκληρά, αλλά πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει. Βέβαια, όταν τη δουλειά την έστησαν ο εξαίρετος φίλος και σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Μπέζος με το σκηνοθέτη Ανδρέα Μορφονιό, άνθρωποι-αστέρια καθώς και συνεργάτες, όπως επίσης όταν είσαι κάτω από την... ομπρέλα του ΑΤΑ και του Mega, ε, τότε περιμένεις το καλύτερο! Μαζεύτηκε μια όμορφη παρέα εκλεκτών συναδέλφων και συνεργατών με πολύ καλό, επίσης, σενάριο της Ρένας Ρίγγα. Νομίζω ότι τα καταφέραμε. Του χρόνου θα πάμε ακόμα καλύτερα. Ο κόσμος αγάπησε τη σειρά και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Η σεζόν που τελείωσε ήταν πολύ δύσκολη για τις περισσότερες ελληνικές σειρές. Τι πιστεύετε ότι έφταιξε;

«Νομίζω ότι είναι άδικο να δουλεύουμε κάτω από την πίεση της τηλεθέασης. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά. Εμείς με τη σειρά συγκεντρώναμε 40-42% τηλεθέαση, που ερμηνεύεται σε περίπου 1.800.000 τηλεθεατές κάθε Παρασκευή! Αυτό που εισπράξαμε όλοι μας παντού, εντός και εκτός Αθηνών, ήταν το γεγονός ότι είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που μας βλέπουν. Τα νούμερα δεν είναι πραγματικοί θεατές. Θεωρώ ότι είναι άδικο για όλους να κόβουν μια σειρά. Από την άλλη, αν υπήρχαν μεγάλες φιλοδοξίες ερήμην του κοινού και δεν δικαιώθηκαν οι προβλέψεις, αυτό είναι άλλο θέμα. Το κοινό αξιολογεί μια σειρά και όχι εμείς. Άλλο τι πιστεύουμε και άλλο τι αποτέλεσμα έχουμε. Όλοι για την επιτυχία πάμε. Και ας φροντίζουν και τα κανάλια περισσότερο τις δουλειές που έχουν. Βέβαια, υπήρξαν και μέτριες δουλειές που δεν ενδιέφεραν τον κόσμο και αυτό συμβαίνει, εξάλλου, κάθε χρόνο».

Πώς θα εξελιχθεί η ζωή του ήρωα που υποδύεστε στη σειρά την επόμενη σεζόν;

«Δεν ξέρω τίποτα. Αν και πιστεύω ότι ο Σπύρος πρέπει να παντρευτεί κάποια στιγμή, το πότε και το πώς ακόμα δεν τα γνωρίζω. Έτσι όπως είναι έχει ενδιαφέρον: γκρινιάρης, τσιγκούνης, μονόχνοτος, αλλά με καλή καρδιά. Αγαπάει τον αδερφό του και τα ανίψια του πολύ. Όμως, το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται...».

Μιλήστε μας για τη θεατρική σας εμφάνιση και τη συνεργασία με τον Παύλο Χαϊκάλη και τους άλλους ηθοποιούς...

«Φέτος το καλοκαίρι συνεργάζομαι ξανά με το φίλο και εξαιρετικό ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη. Είμαστε ένα δίδυμο της συμφοράς. Ο Παύλος είναι ο πλούσιος εμποροράφτης Μανόλης Κουτρούλης κι εγώ ο πιστός του δούλος, ο Στροβίλης. Ερχόμαστε στην Αθήνα από τη Σύρα για να ζητήσει σε γάμο την όμορφη Ανθούσα (Κατερίνα Μάντζιου), κόρη του μεγαλοξενοδόχου (Παύλου Ορκόπουλου). Η Ανθούσα είναι ερωτευμένη με τον όμορφο υπαστυνόμο (Μιχάλη Μαρκάτη) και για να αποφύγει την πρόταση γάμου ζητάει από τον Κουτρούλη να γίνει υπουργός. Μόνο τότε του υπόσχεται να τον παντρευτεί. Έτσι, στήνουμε οι δυο μας μια τρελή κατάσταση, όπου έρχονται τα πάνω κάτω. Έχει πολύ γέλιο η ιστορία, αλλά και την πίκρα που νιώθουμε όταν άδικα ζητάμε περισσότερα απ όσα μπορούμε. Η σκηνοθεσία και η ελεύθερη διασκευή είναι του Γιάννη Καλατζόπουλου, η μουσική του Βασίλη Δημητρίου, τα σκηνικά της Άννας Μαχαιριανάκη και οι χορογραφίες της Κατερίνας Ανδριοπούλου. Έχουμε κάνει όμορφη παράσταση και ελπίζω να δικαιώσουμε την επιλογή του κόσμου που θα έρθει να μας δει. Με τον Παύλο είμαστε φίλοι και έχουμε κοινό κώδικα υποκριτικά. Περνάμε υπέροχα πάνω και κάτω από τη σκηνή. Θαυμάζω τη δουλειά του και χαίρομαι τη συνεργασία μας. Φυσικά και ο Παύλος Ορκόπουλος και οι υπόλοιποι είναι πολύ καλοί φίλοι και συνάδελφοι».

Ποιοι είναι οι πρώτοι σταθμοί της θεατρικής περιοδείας;

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το Θέατρο Βράχων, συνέχισε στην Πετρούπολη, στο Βεάκειο, στη Χαλκίδα, στη Ραφήνα, στου Παπάγου. Στις 10 Ιουλίου είμαστε Χίο, στις 11 Μυτιλήνη, 14 και 15 Θεσσαλονίκη και μετά Κοζάνη, Βέροια, Βόλο, Λάρισα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο κ.ά.».

Θεωρείτε ότι η κωμωδία είναι το... φόρτε σας;

«Είναι ένα είδος που αγαπώ πολύ. Επειδή όμως έχω καιρό να κάνω δραματικό ρόλο, θα ήθελα αργότερα να παίξω κάτι τέτοιο».

Ποια είναι τα σχέδιά σας για την επόμενη σεζόν;

«Το χειμώνα θα είμαι στο Θέατρο Λαμπέτη, στο νέο θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα-Θ. Παπαθανασίου, μαζί με τους Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Παύλο Κοντογιαννίδη, Τζόις Ευείδη και άλλους συναδέλφους, τους οποίους δεν ξέρω ακόμα. Εξαιρετικό ελληνικό έργο, με πολύ γέλιο και κλασικούς Έλληνες ήρωες».

«Ευτυχισμένος μαζί» με ποιους, πότε, γιατί...

«Με τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου, τους φίλους, σε ήσυχα μέρη. Καλή παρέα και ηρεμία προσφέρουν το καλύτερο φάρμακο της ζωής. Υγεία να υπάρχει και κατανόηση. Η ομορφιά στον άνθρωπο γίνεται από μικρά και αληθινά πράγματα».