Το στέμμα στον πρίγκιπα William εν μέσω κορονοϊού - Η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι

01.04.2020
Το στέμμα στον πρίγκιπα William εν μέσω κορονοϊού - Η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι
Οι ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού επηρέασαν, καθώς φαίνεται και τον βρετανικό θρόνο, κάνοντας την Kate βασίλισσα νωρίτερα από ότι φανταζόταν ακόμη και η ίδια!

Η είδηση μόλις έγινε γνωστή, αν και φήμες υπήρχαν εδώ και καιρό. Με την 93χρονη βασίλισσα Ελισσάβετ σε απομόνωση στο Windsor και τον 71χρονο διάδοχο, πρίγκιπα Κάρολο να έχει μόλις αναρρώσει από τον κορονοϊό, το "μαρκάρισμα" ήταν "στενό" και ο δρόμος... "μονόδρομος"

Να, λοιπόν, που οι φήμες έγιναν πραγματικότητα. Στα 37 του χρόνια, ο πρίγκιπας William είναι, από σήμερα, ο νέος βασιλιάς της Αγγλίας, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη σύζυγό του, Catherine, δούκισσα του Cambridge. Και για τα... τυπικά, διαβάζουμε ότι από τη στιγμή που ο William φορέσει το στέμμα ο τίτλος της πάλαι ποτέ Kate Middleton θα είναι "Queen consort" (κάτι σαν σύζυγος βασίλισσα, δηλαδή). Σύμφωνα με βασιλικούς αναλυτές, ωστόσο, ο κόσμος θα την αποκαλεί σίγουρα Queen Catherine.

Λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων η τελετή ενθρόνισης δεν θα πραγματοποιηθεί με τις προβλεπόμενες "τιμές" όμως θα τελεστεί εν κλειστώ και, όπως διαβάσαμε στην ανακοίνωση που περιείχε και ένα εξαιρετικά συγκινητικό μήνυμα από τη βασίλισσα, το παλάτι επιφυλάσσεται για μια πιο ανοιχτή εκδήλωση μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Όσο για την επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι; Όσο και να την ψάξεις δεν θα τη βρεις. Κρατάμε αυτές τις σκέψεις -που ίσως δεν αποτελούν σενάρια τρελής επιστημονικής φαντασίας- για το μέλλον και σήμερα, 1η Απριλίου 2020 και εν μέσω καραντίνας ευχόμαστε "Καλό Μήνα" με υγεία, πάνω, απ' όλα σε όλους!!!