Πρίγκιπας Harry-Meghan Markle: Γιατί θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους στο επερχόμενο ταξίδι τους στην Αγγλία

17.05.2022
Πρίγκιπας Harry-Meghan Markle: Γιατί θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους στο επερχόμενο ταξίδι τους στην Αγγλία
Όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ τον επόμενο μήνα, άρχισαν να δημιουργείται έντονη συζήτηση για το πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό. Γνωρίζουμε ήδη ότι ο δούκας και η δούκισσα του Sussex θα κάνουν το ταξίδι οικογενειακό, φέρνοντας μαζί τον γιο τους Archie και την μικρούλα Lilibet. Αλλά ξέρουμε επίσης ότι το ζευγάρι δεν θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι του Παλατιού του Buckingham με τη βασιλική οικογένεια — και περισσότερες εξηγήσεις για αυτήν την απόφαση καθώς και άλλα έρχονται τώρα στο φως.

Η εμφάνιση της βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι κατά τη διάρκεια του Trooping the Color ήταν από καιρό βασικό στοιχείο τέτοιων εορτασμών της βασιλικής οικογένειας. Για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που θεωρούνται ως «εργαζόμενα» θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι, και ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένας τρόπος για να κρατήσουν τον Harry την Meghan μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ένας ειδικός βασιλκών θεμάτων πιστεύει ότι ο δούκας και η δούκισσα του Sussex ενθάρρυναν πραγματικά την ιδέα. Σύμφωνα με ένα άρθρο του Yahoo News που έγραψε ο βασιλικός βιογράφος Omid Scobie, ο Harry «είχε μιλήσει με τη γιαγιά του για την πιθανότητα να μην παραβρεθεί στο Trooping the Color, πολύ καιρό πριν».

Όπως εξήγησε περαιτέρω ο Scobie, το ζευγάρι δεν «κόπηκε» από την εμφάνιση του μπαλκονιού. Αντίθετα, ο Harry και η Meghan θεώρησαν ότι θα ήταν «ακατάλληλο» να είναι εκεί, καθώς δεν εργάζονται πλέον ως βασιλικά μέλη και θα ήθελαν να βρεθεί στο επίκεντρο η βασίλισσα και όχι εκείνοι. Μια άλλη αναφορά από την Daily Express φαίνεται να επιβεβαιώνει την αναφορά του Scobie. Η συμπαρουσιάστρια του podcast Royally Us, Christine Ross, σημείωσε επίσης πώς «δεν θα δούμε πολύ» τον Harry και την Meghan κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

«Η Meghan και ο Harry θα είναι εκεί για τους εορτασμούς», δήλωσε η Ross, σύμφωνα με την Daily Express. «Νομίζω ότι θα συμμετέχουν κυρίως σε ιδιωτικές γιορτές. Δεν νομίζω ότι θα τους δούμε πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά είναι εκεί, είναι μέρος της οικογένειας, αλλά δεν απομακρύνονται από την ιστορία».

Πράγματι, ο Harry και η Meghan γνωρίζουν καλά το είδος της κάλυψης των μέσων ενημέρωσης που θα μπορούσε να επισκιάσει μια τόσο ιστορική στιγμή για τη βασίλισσα Ελισάβετ. Το ζευγάρι έκανε ήδη μια επίσκεψη στη βασίλισσα, όπου ο πρίγκιπας και η Meghan μπόρεσαν να επανασυνδεθούν με την αγαπημένη γιαγιά του Harry και ενδεχομένως να συζήτησαν αυτές τις λεπτομέρειες για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου. Για μια τόσο ιστορική περίσταση όπως το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι απολύτως λογικό για τον Harry και την Meghan να θέλουν να κάνουν πολλά βήματα πίσω για να διατηρήσουν την προσοχή στην μακροχρόνια μονάρχη, ενώ θα εξακολουθούν να έχουν την ευκαιρία να επανασυνδεθούν με μέλη της βασιλικής οικογένειας και να συστήσουν τον Archie και τη Lilibet σε όλους.