Νέο ρατσιστικό ατόπημα από τον Χάρι!

11.02.2009
Ο Πρίγκιπας Χάρι(Harry) για άλλη μια φορά κατηγορείται για ρατσισμό, μετά την αποκάλυψη σχολίου που έκανε σε μαύρο ηθοποιό λέγοντας του: "Δεν ακούγεσαι σαν μαύρος τύπος".

Μετά το σχόλιο του για τον πακιστανό αξιωματικό του στρατού, ο πρίγκιπας Χάρι (prince Harry) γίνεται ξανά επίκεντρο της επικαιρότητας για ακόμα μια ρατσιστική ατάκα απευθυνόμενος σε μαύρο κωμικό τον περασμένο Νοέμβριο, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ του είπε: "Δεν ακούγεσαι για μαύρος".

Ο γαλαζοαίματος απεύθυνε την παρατήρηση στον ηθοποιό Στέφεν Άμος (Stephen Κ. Amos), μετά από την παράσταση του στο πλαίσιο του εορτασμού των 60ών γενέθλιων του πατέρα του, Κάρολου και πρίγκιπα της Ουαλίας (Prince Charles).

Ο ηθοποιός μιλώντας στο κανάλι 5, αποκάλυψε ότι μετά το τέλος της εμφάνισης του, ρώτησε τους θεατές πώς τους φάνηκε η παράσταση και αμέσως, ο... πρίγκιπας στράφηκε προς στο μέρος του σχολιάζοντας: "Ήταν αστεία, αλλά δεν ακούγεσαι για μαύρος!".

"Βέβαια, εκείνη την στιγμή έμεινα άναυδος", λέει ο Άμος:"και ήθελα να εκφράσω την απορία μου: 'Δηλαδή πώς θα έπρεπε να ακούγομαι;'. Αλλά είπα να δώσω τόπο στην οργή".

Στην ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ο Χάρι προσπαθούσε να κάνει χιούμορ, ο ηθοποιός απάντησε: "Ελπίζω πως ναι!". "Μα δεν είναι εκεί το θέμα" τόνισε ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής.

Ο Στέφεν Άμος που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αγγλία και τον κατατάσσουν στην ίδια κατηγορία με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς (Robin Williams) και τον Ρόαν Άτκινσον (Rowan Atkinson), προσπάθησε στη συνέχεια να κατεβάσει τους τόνους, χαριτολογώντας.

Eίναι η δεύτερη φορά που ο Χάρι, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για τις φυλετικές του διακρίσεις. Μόλις πριν ένα μήνα είχε τραβήξει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του με ένα βίντεο από την εκπαίδευση του στο στρατό, όπου ο Χάρι αποκαλούσε τον πακιστανό συνάδελφό του, Αχμέντ Ράτζα Καν (Ahmed Raza Khan) με το παρατσούκλι "ο μικρός πάκι" (little paki friend).

"Τον παρεξήγησαν. Στο στρατό πολλές φορές αστειευόμαστε βγάζοντας παρατσούκλια. Ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι ρατσιστής", είχε δηλώσει τότε στην εφημερίδα "Sun", ο Αχμέντ Ράτζα, θέλοντας να τον υποστηρίξει.

Το 2005 είχε επίσης δεχθεί κριτική όταν επέλεξε να φορέσει την στολή Ναζί, σε πάρτι μασκέ. Η Ναόμι Μπάιρον γραμματέας κατά των φυλετικών διακρίσεων των νέων στην Ευρώπη δήλωσε για το πρόσφατο περιστατικό στην εφημερίδα "The Mirror":

"Πολλοί νέοι θα αγανακτήσουν από το σχόλιο του -πώς θα πρέπει να ακούγεται ένας μαύρος; Αλλά δεν είναι μόνο λάθος του Χάρι. Η αριστοκρατικοί και πλούσιοι κύκλοι που κινείται απ΄ ότι φαίνεται, δεν έχουν πρόβλημα με αυτού του είδους τα φυλετικά στερεότυπα".

Εν τω μεταξύ, το παλάτι αρνήθηκε να πάρει θέση στο θέμα λέγοντας ότι δεν σχολιάζουν "ισχυρισμούς για προσωπικές συζητήσεις που αφορούν τους πρίγκιπες".