«Άλλαξε concept και μείνε»

03.06.2009
Σε πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η συζήτηση της Τατιάνας Στεφανίδου με τον ΑΝΤ1 για την ανανέωση του συμβολαίου της.

Σε πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η συζήτηση της Τατιάνας Στεφανίδου με τον ΑΝΤ1 για την ανανέωση του συμβολαίου της. Και αν στα οικονομικά η πάλαι ποτέ «βασίλισσα» της μεσημεριανής ζώνης τα βρήκε με το κανάλι, αποδεχόμενη, όπως λένε οι πληροφορίες, μείωση στις ετήσιες αποδοχές της της τάξης του 10%, το πράγμα... κολλάει στο στυλ της εκπομπής για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο.

Σύμφωνα με πηγές από το κανάλι του Αμαρουσίου, ο σταθμός και η ιδιοκτησία του επιθυμούν η εκπομπή να έχει περισσότερο ψυχαγωγικό χαρακτήρα και lifestyle στοιχεία και λιγότερες δραματικές ανθρώπινες ιστορίες, που μπορεί μεν να «πουλάνε» γενικότερα, διώχνουν όμως από το σταθμό τα νεανικά κοινά, που είναι ο στρατηγικός στόχος του ΑΝΤ1 τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Η Τατιάνα φαίνεται να τους έκανε αρχικά το χατίρι, με τις συνεντεύξεις των αδερφών Μαγγίρα και του Ηλία Ψινάκη, και να έδειξε ότι παίζει δυνατά και στον τομέα της ψυχαγωγίας, ωστόσο, την προηγούμενη Δευτέρα επανήλθε στα αμιγώς δημοσιογραφικά με τη συνέντευξη της Νατέλας, δίνοντας το μήνυμα ότι εκείνη θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο σχεδιασμό της εκπομπής της.

Άλλωστε, εδώ και χρόνια έχει αποφασίσει να μείνει μακριά από τα κουτσομπολιά, γι’ αυτό και υποστηρίζει τα μεγάλα δημοσιογραφικά θέματα των τελευταίων δύο χρόνων. Και μπορεί κάποιες φορές να ήταν σκληρά και να επικρίθηκαν από τους περισσότερους συναδέλφους της, αλλά προκάλεσαν αίσθηση στην κοινή γνώμη και έδωσαν υψηλά νούμερα τηλεθέασης στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, τώρα, της Τατιάνας με το κανάλι του Αμαρουσίου για ανανέωση του συμβολαίου της, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησε η φήμη που ήθελε τη γνωστή παρουσιάστρια να δέχθηκε τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο στέλεχος του Mega, το οποίο της έκανε πρόταση για να αναλάβει την παρουσίαση του πρωινού του καναλιού από την επόμενη τηλεοπτική περίοδο.

Μέχρι στιγμής η αίσθηση που επικρατεί στον ΑΝΤ1 είναι ότι η Τατιάνα θα δεχθεί να βάλει νερό στο κρασί της και διαφοροποιώντας ελαφρώς το concept του «Αξίζει να το δεις», θα παραμείνει για ακόμη δύο χρόνια στο σταθμό. Βέβαια, καταλυτικό ρόλο στην απόφασή της θα παίξει και η ανανεώση του συμβολαίου του συζύγου της Νίκου Ευαγγελάτου, που, όπως γράψαμε και στο προηγούμενο τεύχος, η τύχη του θα κριθεί από την τηλεθέαση που θα πετύχει τη βραδιά των Ευρωεκλογών.