Καταραμένη η συναυλία της Μαντόνα!

26.08.2009
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας καταδίκασε ως βλάσφημη χτες την επερχόμενη συναυλία της Μαντόνα στη Σόφια, στις 29 Αυγούστου, λέγοντας ότι η μέρα για την οποία έχει προγραμματιστεί συμπίπτει με τη μνήμη της αποτομής της τίμιας κεφαλής του Ιωάννη του Προδρόμου.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας καταδίκασε ως βλάσφημη την επερχόμενη συναυλία της Μαντόνα (Madonna) στη Σόφια, στις 29 Αυγούστου, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη μέρα συμπίπτει με τη μνήμη της αποτομής της τίμιας κεφαλής του Ιωάννη του Προδρόμου.

"Εκφράζουμε την χριστιανική μας υποστήριξη και επιδοκιμασία για την τέχνη του τραγουδιού, η οποία επηρεάζει την ηθική ανάταση του ανθρώπου και προωθεί τις παγκόσμιες ηθικές αξίες", δήλωσε η Εκκλησία σε ανακοίνωσή της.

Αλλά, προσθέτει η ανακοίνωση, σχεδόν σε κάθε συναυλία της σε χριστιανική χώρα, η Μαντόνα -που θα εμφανιστεί στη Βουλγαρική πρωτεύουσα το Σάββατο- δείχνει "έλλειψη σεβασμού" για τις παραδόσεις τις εκκλησίας.

"Σε κάποιες από τις χορογραφίες της και τα σενάρια που εκτυλίσσονται στη σκηνή, αυτή η τραγουδίστρια στέλνει έντονα μηνύματα τα οποία, ωστόσο αντιτίθενται στη χριστιανική ηθική", έλεγε η ανακοίνωση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εκκλησία, η 29η Αυγούστου είναι ημέρα νηστείας για τους Χριστιανούς Ορθόδοξους στη μνήμη του αποκεφαλισμού του Ιωάννη του Προδρόμου, του βιβλικού προφήτη που βάφτισε τον Ιησού Χριστό και σημαντικής προσωπικότητας της Ορθόδοξης πίστης.

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι της εκδήλωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο, σχεδόν όλα τα εισιτήρια για τη συναυλία της Μαντόνα, που είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει στη Σόφια, έχουν πωληθεί, χωρίς να δώσουν ακριβή αριθμό.

Οι θαυμαστές περιμένουν με ανυπομονησία το σόου, το οποίο συμπίπτει επίσης με την 51η επέτειο των γενεθλίων του αείμνηστου "βασιλιά της ποπ", Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος αν ζούσε θα είχε την ίδια ηλικία με τη "βασίλισσα της ποπ".