Το θρησκευτικό προσκύνημα της Μαντόνα

31.08.2009
Φρενίτιδα προκάλεσε η επίσκεψη της Μαντόνα στο ιερό εβραϊκό "Τοίχος των Δακρύων", που βρίσκεται στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Φρενίτιδα προκάλεσε η επίσκεψη της Μαντόνα στο ιερό εβραϊκό "Τοίχος των Δακρύων", που βρίσκεται στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες, συνωστίζονταν για να καλύψουν την άφιξη της "βασίλισσας της ποπ", που εμφανίστηκε με ψηλά τακούνια, τζιν παντελόνι, μαύρη μπλούζα και συνοδευόταν από αρκετούς σωματοφύλακες.

Το προσκύνημα της στους "Αγίους Τόπους", κράτησε μισή ώρα. Στη συνέχεια η σταρ αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις, μπαίνοντας βιαστικά στο βαν που την μετέφερε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η 51χρονη τραγουδίστρια προσγειώθηκε την Κυριακή στο Ισραήλ, με το ιδιωτικό της αεροπλάνο αφού πρόκειται αν δώσει δύο συναυλίες στο Τελ-Αβίβ, στο πλαίσιο της "Sticky and Sweet' περιοδείας της. Αυτή θα είναι η πρώτη ζωντανή εμφάνιση της στη χώρα από το 1993 και τα εισιτήρια έχουν γίνει ανάρπαστα.

Στην διάρκεια της παραμονής της, την Παρασκευή, η Μαντόνα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχιου (Benjamin Netanyahu), όπως έγινε γνωστό από τον υπεύθυνο του γραφείου του, Τζιπί Λινβί (Tzipi Livni).

Επίσης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η τραγουδίστρια που είναι πιστή οπαδός της Καμπάλα, θα παραβρεθεί σε συμπόσιο εβραϊκού μυστικιστικού διαλογισμού, μαζί με άλλους διάσημους οπαδούς της ίδιας αίρεσης, όπως Ντέμι Μούρ (Demi Moore) και ο σύζυγος της Άστον Κούτσερ (Ashton Kutcher).

Η Μαντόνα ανατράφηκε ως πιστή καθολική, αλλά το 1997 ήρθε σε επαφή με το θρησκευτικό κέντρο της Καμπάλα στο Λος Άντζελες και αλλαξοπίστησε. Η συγκεκριμένη αίρεση προέρχεται από την ορθόδοξη εβραϊκή παράδοση και στοχεύει στην θετική σκέψη και ενέργεια. Το 2004, η Μαντόνα πήρε το εβραϊκό όνομα Έστερ (Εσθήρ) αλλά ποτέ δεν προσηλυτίστηκε στον Ιουδαϊσμό.