Ο περίπατος γίνεται ανηφόρα

23.09.2009
Να που η φετινή τηλεοπτική χρονιά μπορεί να μην είναι τελικά περίπατος όπως όλοι πίστευαν για την ωραία Ελένη! Μέχρι τον Αύγουστο όλα έδειχναν πως κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να σκιάσει την τηλεοπτική κυριαρχία της, έλα όμως που τα δεδομένα άλλαξαν;

Να που η φετινή τηλεοπτική χρονιά μπορεί να μην είναι τελικά περίπατος όπως όλοι πίστευαν για την ωραία Ελένη! Μέχρι τον Αύγουστο όλα έδειχναν πως κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να σκιάσει την τηλεοπτική κυριαρχία της, έλα όμως που τα δεδομένα άλλαξαν;

Η αποχώρηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου από το πρωινό του Mega, το νέο, πειραματικό... παρεάκι που επιλέχθηκε με επικεφαλής τον Νίκο Παπαδάκη για τον «Όμορφο κόσμο», η χλιαρή επιλογή του ΑΝΤ1 με την Ευγενία Μανωλίδου στον «Πρωινό καφέ», o Γιώργος Αυτιάς που έμενε αμετακίνητος στη θέση του καθημερινά μέχρι τις 10:00 το πρωί, όπως πάντα, το φλου σκηνικό στο Alter που έλεγε πως η Φαίη Σκορδά θα έμενε ακλόνητη στο μεσημεριανό της πόστο...

Όλα αυτά όμως μέχρι τον Αύγουστο, γιατί στη συνέχεια το σκηνικό άρχισε σιγά σιγά να αλλάζει. Έπειτα από δέκα και πλέον χρόνια όλα τα κανάλια αποφάσισαν να «παίξουν» με την πρωινή ζώνη. Έτσι, η Ελένη Μενεγάκη φέτος καλείται να τα... βάλει με πολλούς και μάλιστα με ανθρώπους και προγράμματα που δεν υπηρετούν το ίδιο προϊόν με εκείνη, επομένως, ποτέ δεν ξέρεις τι ζημιά μπορεί να σου κάνουν.

Στην πρωινή αρένα
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά της ακούει στο όνομα Γιώργος Αυτιάς. Βλέπετε, ο γνωστός δημοσιογράφος πείστηκε και τελικά το «Καλημέρα» του στο Alter ρίχνει αυλαία στις 11 το πρωί και όχι στις 10. Από την άλλη, το «Μπλα μπλα» της Φαίης Σκορδά ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι και όχι στη 1, όπως πέρυσι.

Η «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης είναι, όμως, προβληματισμένη και με την κίνηση-ματ του ΑΝΤ1 να σταματήσει έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια να σερβίρει «Πρωινό καφέ» και να πάει σε κάτι διαφορετικό. Η Ελένη φοβάται πως το δίδυμο Καραμέρου - Χαριτάτου μπορεί να της προκαλέσει μεγάλους μπελάδες. Λόγω εκλογικής επικαιρότητας και όχι μόνο, μια εκπομπή που θα συνδυάζει την ενημέρωση με κάποια πιο ευχάριστα, εναλλακτικά θέματα μπορεί να κερδίσει το ενδιαφέρον.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά... στο Star ο Σταμάτης Μαλέλης έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει δαιμόνιες σκέψεις. Αν, σου λέει, η νέα τους εκπομπή μαγειρικής «Νηστικοί πράκτορες» δεν πάει καλά, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να κοπεί και το κενό να καλυφθεί από την «Πρωινή Μελέτη», που θα τελειώνει στις 11:00!

Όλα τα παραπάνω λοιπόν έχουν αγχώσει την Ελένη Μενεγάκη, η οποία θέλει να είναι πρώτη, αλλά και με διαφορά! Αυτός είναι και ο λόγος που έχει προβληματιστεί αρκετά έπειτα και από την αποχώρηση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.