Γεννητούρια & χαρές στο παλάτι της Θαρθουέλα

16.05.2007
Το βράδυ της 29ης Απριλίου το κλάμα ενός νεογέννητου μωρού αναστάτωσε ευχάριστα τα ανάκτορα της Θαρθουέλα, που υποδέχτηκαν το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Μόνο που, αντί για τον πολυπόθητο γιο, πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά κόρη του πριγκιπικού ζεύγους της Αστούρια Φιλίππου και Λετίσια.

Οσοι είδαν το νεογέννητο συμφώνησαν ότι κληρονόμησε το ύψος του πατέρα της, αφού γεννήθηκε ψηλότερη σε σύγκριση με την αδελφή της Λεονόρ, αλλά και την ομορφιά των χαρακτηριστικών του προσώπου της μητέρας της. Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν έλειψε στιγμή από την αγαπημένη του σύζυγο, η οποία τον έκανε για δεύτερη φορά μπαμπά. Μάλιστα, τη βραδιά του τοκετού ξάπλωσε σε ένα κρεβάτι δίπλα της στη βασιλική σουίτα με το νούμερο 17 που φιλοξένησε το νέο βασιλικό βρέφος της Ισπανίας και τους γονείς του.

Η μικρή Λεονόρ συναντά τη νεογέννητη αδελφή της...
Η μόλις 18 μηνών Λεονόρ, παρά τα συνήθη ήθη και έθιμα που απαγορεύουν στα μικρά παιδιά την είσοδο στα μαιευτήρια, είδε αμέσως τη μικρή της αδελφή, καθώς την πήρε μαζί του και την κρατούσε στην αγκαλιά του ο πρίγκιπας Φίλιππος. Μαζί κατευθύνθηκαν στη σουίτα που ξεκουραζόταν η μητέρα και η νεογέννητη αδελφούλα της. Οι δύο γονείς έλαμπαν από χαρά, αλλά και η μικρή Λεονόρ ήταν έτσι ντυμένη, που έκλεψε εύκολα τα φώτα των δημοσιογράφων που είχαν κατακλύσει εδώ και μία εβδομάδα την κλινική «Ρούμπερ». Με ένα φορεματάκι με μεγάλα κόκκινα λουλούδια και μια γαλάζια ζακέτα έδειχνε σαστισμένη με τα φλας των φωτογράφων. Σίγουρα η επίσκεψη της μικρής ήταν η πιο πολυαναμενόμενη, μαζί βέβαια με την επίσκεψη του παππού βασιλιά Χουάν Κάρλος και της γιαγιάς βασίλισσας Σοφίας, που με τη σειρά τους βρέθηκαν στην κλινική για να δουν τη νεογέννητη εγγονή τους, την τρίτη στη λίστα διαδοχής στο βασιλικό θρόνο.

Η συγκίνηση της Σοφίας
Η βασίλισσα μάλιστα δάκρυσε όταν έλαβε ένα sms στο αεροπλάνο που ταξίδευε για να παρευρεθεί στην κηδεία ενός πολύ αγαπητού αλλά και διάσημου μουσικού της Ισπανίας. «Μητέρα, μόλις γεννήθηκε η μικρή.

Η Λετίσια κι εγώ αποφασίσαμε να της δώσουμε το όνομά σου», έγραφε το μήνυμα που έστειλε ο πρίγκιπας Φίλιππος στη μητέρα του και αγαπημένη βασίλισσα των Ισπανών. Αυτό ήταν και αρκετό για να κάνει τη βασίλισσα να λυγίσει, που μπορεί μεν να ήταν η τελευταία από τη βασιλική οικογένεια που επισκέφθηκε τη Λετίσια στην ιδιωτική κλινική της Μαδρίτης, αλλά δεν έκρυψε τη συγκίνησή της.

Η επίσκεψή της κράτησε γύρω στη μιάμιση ώρα, ενώ τη συνόδευε και η αδελφή της πριγκίπισσα Ειρήνη. «Μόλις μου ανακοίνωσαν ότι η νεογέννητη εγγονή μου θα έχει το όνομά μου, συγκινήθηκα, αλλά και

με έκανε τόσο ευτυχισμένη! Είδα το μωρό. Η νέα πριγκίπισσα είναι τόσο όμορφη και μοιάζει πολύ στην αδελφή της, τη μικρή Λεονόρ», είπε βγαίνοντας από την κλινική, αφού έδωσε τις θερμότερες ευχές στην πριγκίπισσα της Αστούρια Λετίσια.

"Η νέα εγγονή της βασίλισσας της Ισπανίας θα έχει το όνομά της"