Η επόμενη μέρα

21.05.2007
Με καινούργια ματιά ατενίζει το μέλλον η σιδηρά κυρία της ελληνικής τηλεόρασης. Εδώ και ενάμιση μήνα, που έχει μετακομίσει στο διαμέρισμά της στην οδό Μελεάγρου, έχει υιοθετήσει ένα πιο χαλαρό στυλ και αποδεικνύει με κάθε της κίνηση ότι το τωρινό της credo είναι ένα: «Τα καλύτερα έρχονται».

Από την Κατιάνα Ματζαρίδου

Επιτέλους, τώρα είμαι πιο χαλαρή. Νιώθω τη ζωή μου να μπαίνει σε καινούργιο δρόμο, ήταν η απάντηση της Έλλης Στάη σε καλές της φίλες όταν ρωτήθηκε αν είναι αλήθεια οι φήμες περί χωρισμού. Ναι, είναι αλήθεια, χώρισε. Ο χωρισμός έχει πάρει τη δικαστική οδό κι εκείνη κάνει σχέδια για το καλοκαίρι. Μέχρι τότε απολαμβάνει την καθημερινότητά της προσπαθώντας να επουλώσει τα τραύματα ενός συναινετικού διαζυγίου. Το τωρινό της καταφύγιο είναι μόλις δύο βήματα από το πολυτελές ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος όπου μένει μόνιμα ο νέος της φίλος Μιχάλης Γουλανδρής και δίπλα στο Κολωνάκι όπου της αρέσει να κάνει βόλτες και να πίνει τον καφέ της. Εκεί συναντιέται με τις φίλες της και συχνά τις ακολουθεί στις εξόδους τους σε κέντρα, όπως έκανε πρόσφατα με την Ελένη Κόκκαλη και τη Νατάσσα Λιακουνάκου, οι οποίες την παρέσυραν και πήγε μαζί τους να ακούσει τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Αυτές οι αυθόρμητες έξοδοι και η ανάλαφρη joie de vivre περικλείουν τη νέα φιλοσοφία ζωής που ακολουθεί: «Η ζωή είναι ωραία και πρέπει να την απολαύσουμε».

Νερό στο κρασί της έχει βάλει όσον αφορά και στα επαγγελματικά της, αντιμετωπίζοντας άνετα και ήρεμα κάθε της κίνηση. Και όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις μάλλον επιβραβεύουν αυτήν τη νέα φιλοσοφία ζωής.

Το χρονικό ενός διαζυγίου
Εφτά χρόνια κράτησε ο γάμος του πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και επιχειρηματία Στέλιου Παναγόπουλου με την Έλλη Στάη.

Τα τελευταία δυόμισι, όμως, πέρασε αρκετούς κλυδωνισμούς και φουσκοθαλασσιές.

Οι πρώτες φήμες ξέσπασαν πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, όταν εκείνος έφυγε από το σπίτι που έμεναν μαζί στα νότια προάστια.

Λίγο καιρό αργότερα η κορυφαία δημοσιογράφος εθεάθη στο νησί της Αποκάλυψης συντροφιά με τον Κωνσταντή Σπυρόπουλο. Ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε ή διαψεύστηκε οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους, αλλά το σίγουρο είναι ότι στη διάρκεια της παραμονής τους στην Πάτμο πέρασαν μαζί πιθανόν ως φίλοι πολλές ώρες. Κάποιοι μάλιστα που τους είδαν σε ρομαντικό bar restaurant μέσα στο Κάστρο ορκίζονταν πως μεταξύ τους υπήρχε μια σπίθα ρομαντισμού και έρωτα.

Γρήγορα όμως οι φήμες έσβησαν, καθώς το ζευγάρι έκανε κοινές εμφανίσεις και στο προσκήνιο βγήκε η επαγγελματική της πορεία, καθώς η παρουσία της στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 έγινε προβληματική.

Λέγεται πως όταν η Έλλη πήρε τη μεγάλη απόφαση να φύγει από το κανάλι του Αμαρουσίου, είχε πάρει και μία ακόμη: να δώσει ένα τέλος στο γάμο της, θέλοντας να κάνει μια ολοκαίνουργια αρχή στη ζωή της.

Μακριά από τις ευθύνες της παρουσίασης ενός κεντρικού δελτίου είχε χρόνο να σκεφτεί και να αποφασίσει πως μια ανανέωση επιβαλλόταν και στα προσωπικά της.

«Η απόφαση να χωρίσουν πάρθηκε κοινή συναινέσει», μας είπαν οι δικοί της άνθρωποι και, όπως ήταν φυσικό, η σχέση των δύο εν διαστάσει συζύγων είναι πολιτισμένη και ζηλευτή. Ήδη έχει κατατεθεί αγωγή διαζυγίου και σε λιγότερο από ένα χρόνο θα είναι και τυπικά ελεύθεροι.

Ο ρόλος του Γουλανδρή
Η είσοδος του Μιχάλη Γουλανδρή στη ζωή της δεν είχε καμιά σχέση με το χωρισμό της από τον Στέλιο Παναγόπουλο. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η Έλλη έχει αγαπήσει βαθιά τον άντρα της και δεν θα μπορούσε να τον απατήσει.

Η γνωριμία της με τον εφοπλιστή έγινε στο σπίτι της Όλγας Τρέμη, της πρώην συντρόφου του, σε ένα dinner που διοργάνωσε και παρέθεσε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega. Λέγεται μάλιστα ότι την αφορμή έδωσε η ίδια η Έλλη, όταν ζήτησε από την Όλγα να της γνωρίσει τον Μιχάλη. Το τελευταίο που περίμενε η οικοδέσποινα ήταν να εκδηλωθεί εκατέρωθεν ένα ενδιαφέρον. Καλοθελητές μάλιστα ισχυρίζονται ότι η κ. Τρέμη είχε μια κρυφή ελπίδα επανασύνδεσης με τον εφοπλιστή, η οποία βέβαια εξανεμίστηκε όταν διαπίστωσε ότι η φίλη της κ. Στάη κολακεύτηκε από το ευγενικό φλερτ του. Φυσικά, η ανατροφή και των δύο και το επαγγελματικό και προσωπικό savoir faire τους δεν τους αφήνει περιθώρια για σκηνές. Η μία αποδέχτηκε τις κινήσεις της άλλης και υπομονετικά περιμένουν να δουν τι θα γίνει. Πάντως, οι φήμες που ήθελαν την Έλλη να βρίσκεται την Πρωτομαγιά στη γέφυρα του γιοτ του Γουλανδρή, του «Βeluga», που έπλεε στα ανοιχτά της Μυκόνου, μάλλον αποθάρρυναν την Όλγα, που ήλπιζε σε μια επανασύνδεση με τον πρώην σύντροφό της. Όσο για την Έλλη, πριν αποφασίσει για την επόμενη σημαντική σχέση στη ζωή της θα ζυγίσει καλά τα πράγματα. Άλλωστε, μόλις βγήκε από ένα γάμο. Προς το παρόν αφιερώνει χρόνο στους δικούς της ανθρώπους, τη μητέρα της, το γιο της και τους κολλητούς της, και κάνει σχέδια για τις διακοπές της.

Χαλαρά και στη δουλειά
Τι κάνει ένας TV σταρ όταν το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν; Βιάζεται να το ανανεώσει ή να βρει την επόμενη επαγγελματική του στέγη.

Τι κάνει η Έλλη Στάη, που, σύμφωνα με τα λεγόμενα, σε λιγότερο από 45 μέρες θα έχει αποδεσμευτεί από τη συμφωνία που έχει με το Μega;

Απολαμβάνει τη συμμετοχή της στο κεντρικό δελτίο ως σχολιάστρια και προετοιμάζει όσο καλύτερα μπορεί την εκπομπή της. Και αν την ημέρα προβολής της «Έλλης» συμπίπτει κάποιο σημαντικό τηλεοπτικό γεγονός, όπως είναι το Κύπελλο UEFA ή ο ημιτελικός της Eurovision, προτιμά να μην κάνει εκπομπή. «Την επόμενη σεζόν θα έχει βρει τους ρυθμούς της», λένε στο κανάλι, που εκτιμούν τη συμμετοχή της μεγάλης κυρίας της ενημέρωσης στην επιτυχία του δελτίου και την παραμονή του στην πρώτη θέση και επιθυμούν να την κρατήσουν στο δυναμικό τους. Και όσο για το επίμονο φλερτ από πλευράς Κάντζας, μάλλον αυτόν τον καιρό πέφτει στο κενό, καθώς τα πρόσωπα που και τις προηγούμενες φορές φρέναραν τον ερχομό της κυρίας στον Alpha βρίσκονται ακόμη εκεί και με ενισχυμένες αρμοδιότητες. Αν οι ισορροπίες αλλάξουν, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και ενδεχόμενη μετακίνησή της. Μέχρι τότε, όμως, η κ. Στάη έχει μπροστά της ένα ζεστό ξέγνοιαστο καλοκαίρι, αφού, όπως όλα δείχνουν, είτε παραμείνει στο Mega είτε πάει στον Alpha θα την έχουν βασίλισσα.