Ο Χαλιντέι ξύπνησε από το κώμα

15.12.2009
Αίσιος τέλος είχε η περιπέτεια υγείας του γάλλου ροκά Τζόνι Χαλιντέι (Johnny Hallyday) που νοσηλευόταν σε τεχνητό κώμα από την περασμένη εβδομάδα.

Αίσιος τέλος είχε η περιπέτεια υγείας του γάλλου ροκά Τζόνι Χαλιντέι (Johnny Hallyday) που νοσηλευόταν σε τεχνητό κώμα από την περασμένη εβδομάδα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου "Cidars Sinai", στο Λος Αντζελες τον ξύπνησαν χτες το απόγευμα (14/12/2009) και όλα δείχνουν πως διέφυγε τον κίνδυνο, σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του στο Παρίσι.

Ο 66χρονος τραγουδιστής έχει πλέον ανακτήσει την επαφή με το περιβάλλον και μιλάει σε συγγενικά πρόσωπα και φίλους που βρίσκονται στο πλευρό του.

Ο Χαλιντέι υπεβλήθη σε έκτακτη εγχείρηση την περασμένη Πέμπτη, για αντιμετωπιστεί η εκτεταμένη μόλυνση που παρουσιάστηκε στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, ύστερα από την πρώτη επέμβαση που είχε κάνει στην πατρίδα του. Οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα για να μην υποφέρει αλλά και για να διευκολύνουν την θεραπεία.

Ο συμπατριώτης του Χαλιντέι και επίσης τραγουδιστής Σαρλς Αζναβούρ (Charles Aznavour) -που τον επισκέφθηκε στον νοσοκομείο - αποκάλυψε σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι τις πρώτες στιγμές του Τζόνι, αμέσως μόλις τον ξύπνησαν από το κώμα:

"Εντάξει. Όλα καλά! Πάμε τώρα! Ήταν τα πρώτα του λόγια στην γυναίκα του. Το χρώμα έχει επιστρέψει στο πρόσωπο του, αλλά θα πρέπει να του δώσουμε χρόνο να αναρρώσει πλήρως", τόνισε ο φίλος του τραγουδιστή!

Γνωστός σαν ο "Γάλλος Ελβις", ο Χαλιντέι έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους και έχει τραγουδήσει σε 45 μεγάλες περιοδείες, γεμίζοντας τα στάδια σε όλο τον κόσμο.

Ο 66χρονος σήμερα Χαλιντέι, γεννήθηκε στο Παρίσι από πατέρα Βέλγο, αλλά διατηρεί κατοικίες διαμονής τόσο στο Λος Άντζελες όσο και στην Ελβετία.

Ακόμη δεν έχει γνωστό πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην τουρνέ που είχε αρχίσει στην Γαλλία και την οποιά άφησε στη μέση, εξαιτίας του προβλήματος υγείας που προέκυψε.