Στέλλα Μπεζαντάκου: "Περιμένω τον πρίγκιπά μου"

31.12.2007
Το τελευταίο που θα περίμενε κανείς να ακούσει από μια κοπέλα όπως η Στέλλα Μπεζαντάκου, που παλεύει σκληρά για να χτίσει την καριέρα της και να κερδίσει μια λαμπερή θέση στο πάνθεον της εγχώριας σόουμπιζ, είναι ότι περιμένει τον πρίγκιπα.

Από τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, Φωτό: ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΚΗ


Το τελευταίο που θα περίμενε κανείς να ακούσει από μια κοπέλα όπως η Στέλλα Μπεζαντάκου, που παλεύει σκληρά για να χτίσει την καριέρα της και να κερδίσει μια λαμπερή θέση στο πάνθεον της εγχώριας σόουμπιζ, είναι ότι περιμένει τον πρίγκιπα. Κι όμως, κάτω από τα σέξι φορέματα και το προσωπείο της προκλητικής femme fatale κρύβεται η ψυχή ενός ρομαντικού κοριτσιού. Ποιος το λέει; Η ίδια στη γιορτινή συνέντευξη που μας παραχώρησε.
Ποια είναι η Πρωτοχρονιά που θυμάσαι πιο έντονα από τα περασμένα χρόνια;

«Ήταν μια Πρωτοχρονιά που είχα πάει στο Άμστερνταμ με τον αγαπημένο μου. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα τέτοιες μέρες σε μια άλλη χώρα και έζησα εκείνη τη χρονιά πολύ διαφορετικά. Μάλιστα, στη συνέχεια ήρθε και ένα ακόμη φιλικό ζευγάρι και όλοι μαζί διασκεδάσαμε με την ψυχή μας. Αν πάμε πιο πίσω, πάντα θυμάμαι με νοσταλγία τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στη Μάνη, μαζί με τους γονείς μου. Περνούσαμε παραδοσιακά, με τα δώρα από τους γονείς, την οικογενειακή ζεστασιά και το καλομαγειρεμένο φαγητό από τα χεράκια της μαμάς μου».

Ποιο είναι το πρωτοχρονιάτικο δώρο που θυμάσαι πάντα;

«Δεν ήταν υλικό... Ήταν Πρωτοχρονιά όταν ένα πολύ αγαπημένο μου άτομο μου εξέφρασε τα συναισθήματά του. Μου είπε πόσο με αγαπάει και είχα νιώσει πολύ όμορφα. Τα υλικά δώρα φεύγουν. Τα χρησιμοποιείς για λίγο και μετά χάνονται. Τα συναισθήματα μένουν. Μάλιστα, εκείνος τότε μου είχε πάρει και κάποιο δώρο, αλλά δεν θυμάμαι τι ήταν, τα επισκίασε όλα η έκφραση της αγάπης του».

Τι ευχές κάνεις για τη νέα χρονιά;

«Αυτό που όλοι ευχόμαστε για εμάς τους ίδιους και για τον κόσμο ολόκληρο. Υγεία, ευτυχία και πολλή αγάπη. Να αφήσουμε πίσω μας τα μίση και τις μικρότητες και να μάθουμε να αγαπάμε αληθινά. Η ζωή είναι γλυκιά όταν πράττεις με γνώμονα την αγάπη. Εύχομαι επίσης να μην υπάρχουν παιδιά που να πεθαίνουν από την πείνα το 2008».

Για σένα την ίδια τι θα ήθελες;

«Περισσότερο χρόνο, για να δίνω στους ανθρώπους που αγαπώ. Η δουλειά και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μάς έχουν απομακρύνει και δεν επικοινωνούμε πια οι άνθρωποι τόσο μεταξύ μας. Επίσης, εύχομαι να έχει πολύ καλή πορεία το καινούργιο μου CD, γιατί πραγματικά έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσω μέχρι εδώ».

Στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεσαι είσαι το πρώτο γυναικείο όνομα, αν δεν κάνω λάθος...

«Ναι, εμφανίζομαι στο Απρόοπτο, όπου συμβαίνουν πολλά... απρόοπτα! Νιώθω πολύ όμορφα που οι προσπάθειές μου έχουν αρχίσει να αποδίδουν».

Είσαι ερωτευμένη;

«Όχι, αυτόν τον καιρό δεν είμαι».

Αν βρεθεί κάποιος κατάλληλος, σκέφτεσαι να ανέβεις και πάλι τα σκαλιά της εκκλησίας;

«Αν βρεθεί ο πρίγκιπας που θα κατακτήσει την καρδιά μου, ναι. Θα παντρευόμουν μόνο από αγάπη! Βέβαια, δεν θα άφηνα την καριέρα μου για έναν έρωτα. Θέλω κάποιος να αγαπήσει τη Στέλλα και όχι την τραγουδίστρια».

Τι εύχεσαι στις τραγουδίστριες που ακολουθούν τα βήματά σου;

«Πιστεύω ότι δεν είμαι τόσο καιρό στο χώρο ώστε να υπάρχουν κάποιες που να με ακολουθούν».

Κι όμως...

«Να δοθεί και σ' αυτές η δυνατότητα να κάνουν κι άλλα πράγματα, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν, γιατί, όταν κάνεις τα ίδια και τα ίδια, μένεις στάσιμος. Όποιος αξίζει πραγματικά έχει επιτυχία. Εγώ έχω περάσει αρκετές δυσκολίες και δεν θέλω να κρίνω τους άλλους. Κατανοώ την προσπάθεια που κάνει ο καθένας».

Τι δώρο θα ήθελες να σου φέρει ο νέος χρόνος;

«Ένα χρυσό CD».

Στην καινούργια σου δουλειά βλέπουμε μια διαφορετική Στέλλα...

«Δεν είναι τόσο μεγάλη η στροφή που έχω κάνει. Πιστεύω ότι αυτά τα τραγούδια μού ταιριάζουν. Θα γίνει επανέκδοση του CD, που θα περιλαμβάνει και μια dance version του Τραλαλά, θα ερμηνεύσω και μπαλάντες, ενώ το ομότιτλο τραγούδι είναι μια καταπληκτική ρούμπα. Όσο για το Πάσχα, ετοιμάζω ένα καταπληκτικό τσιφτετέλι με τίτλο Έχω απεξαρτηθεί».

Πού θα περάσεις φέτος την Πρωτοχρονιά;

«Στην πίστα, όπως κάνω τα τελευταία πέντε χρόνια».

Στα πρώτα σου βήματα δέχθηκες αρκετές επικρίσεις για την εμφάνισή σου, για τη φωνή σου...

«Αυτό είναι αλήθεια. Έκανα μεγάλη προσπάθεια για να γίνω αποδεκτή στον καλλιτεχνικό χώρο. Τώρα πια πίσω μου υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που με στηρίζουν και με συμβουλεύουν, αλλά κι εγώ κατάφερα να αλλάξω πράγματα στον εαυτό μου. Δεν τσακώνομαι, δεν είμαι παρορμητική, κοιτάζω τη δουλειά μου και δεν ανακατεύομαι πουθενά χωρίς λόγο. Όσο για τις εμφανίσεις μου, ναι, στην πίστα εμφανίζομαι πιο σέξι, ενώ στην προσωπική μου ζωή προτιμώ να ντύνομαι πιο σπορ, λίγο πιο χύμα γενικότερα. Υπάρχουν άτομα στο χώρο μας που βρίσκονται στο απυρόβλητο και οι άλλοι δεν τα κρίνουν ακόμα και όταν κάνουν τραβηγμένα πράγματα ή αν φορέσουν κάτι που δεν είναι στο στυλ τους. Άλλο να φορέσει ένα ρούχο μια άγνωστη κοπέλα, άλλο μια καταξιωμένη τραγουδίστρια. Άλλα θα πουν για τη μία, άλλα για την άλλη. Πλέον νιώθω ότι κατάφερα να γίνω πιο αποδεκτή από το χώρο. Βέβαια, όλοι ξέρουμε πως το δέντρο που έχει καρπούς πετροβολούν. Βλέπω καμιά φορά να κάνουν πράγματα που εγώ έκανα πριν από πέντε χρόνια. Με κάνει να νιώθω ότι ήμουν κατά κάποιον τρόπο πρωτοπόρος».