Ο προικοθήρας και η κληρονόμος

05.03.2008
Εκείνος είναι 45άρης, εκείνη νεαρή και περιζήτητη. Και πριν ακόμη προλάβει να φλερτάρει με τα αγόρια της ηλικίας της έπεσε στα δίχτυα της ώριμης γοητείας του. Έξαλλη είναι η μητέρα της νεαρής χρυσής κληρονόμου, που πολιορκείται στενά από έναν άντρα τουλάχιστον 25 χρόνια μεγαλύτερό της.
Εκείνος είναι 45άρης, εκείνη νεαρή και περιζήτητη. Και πριν ακόμη προλάβει να φλερτάρει με τα αγόρια της ηλικίας της έπεσε στα δίχτυα της ώριμης γοητείας του. Έξαλλη είναι η μητέρα της νεαρής χρυσής κληρονόμου, που πολιορκείται στενά από έναν άντρα τουλάχιστον 25 χρόνια μεγαλύτερό της.Στα σαλόνια των βορείων προαστίων το νέο κυκλοφορεί με ραγδαίους ρυθμούς και ο νέος έρωτας τύπου Φιλίπ Ζινό και Καρολίνας του Μονακό είναι το πιο hot gossip.

Εγκεφαλικό κόντεψε να της έρθει της κομψής και ζάπλουτης κυρίας που μόλις πριν από λίγες μέρες πληροφορήθηκε ότι ένας ώριμος και διόλου ευκατάστατος κύριος έχει «κλέψει» την καρδιά της κόρης της.

«Κάνουν συνέχεια παρέα τον τελευταίο καιρό, τον συνοδεύει στις νυχτερινές του εξόδους και περνάει μαζί του σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο», της είπαν οι καλοθελητές, που πρόλαβαν να μεταφέρουν τα νέα στη μητέρα της κληρονόμου.

Δεν ήξερε τι να κάνει: να μιλήσει στο κορίτσι της και να της επιστήσει την προσοχή ή να κάνει υπομονή ελπίζοντας ότι πρόκειται για κάτι περαστικό.

«Άς την, μην την πεισμώνεις», τη συμβούλευσαν οι φίλες της και η γιαγιά της μικρής, θυμίζοντάς της πολλές περιπτώσεις κοριτσιών από ευκατάστατες οικογένειες που παντρεύτηκαν άντρες διαφορετικού κοινωνικού background μόνο και μόνο για να πάνε κόντρα στη θέληση των γονιών τους.

«Θυμήσου την Καρολίνα του Μονακό, που παντρεύτηκε τον playboy Ζινό, που ήταν και καμιά 25αριά χρόνια μεγαλύτερός της. Αλλά και τη Μαριάννα Λάτση, που παντρεύτηκε το δάσκαλό της στο σκι Γρηγόρη Κασσιδόκωστα. Η μικρή είναι ερωτευμένη και δεν τη νοιάζει αν εκείνος είναι μεγαλύτερός της ή δεν έχει όσα λεφτά διαθέτει η ίδια».

Με εκείνα και με τ άλλα, κατάφεραν να τη συγκρατήσουν για μερικές μέρες, όμως όσο ο καιρός περνούσε η οικογένεια της κοπέλας έβλεπε ότι, όχι μόνο δεν περνούσε ο έρωτας, αλλά φούντωνε και τους έζωναν τα φίδια.

Έτσι, αποφάσισαν να περιορίσουν τις εξόδους της, για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση, όμως η μικρή έπεσε σε κατάθλιψη. Η μητέρα της, που της έχει μεγάλη αδυναμία, πήγε ενάντια στη θέληση της υπόλοιπης οικογένειας και προσπάθησε να συνετίσει το κορίτσι της βάζοντας γνωστούς της που κινούνται στον ίδιο χώρο με τον εν λόγω κύριο να της μιλήσουν. Να του πουν κι εκείνου μια κουβέντα.

Τι ήταν να το κάνει! Εκείνος αντιλήφθηκε ότι έχει ήδη «δέσει το γάιδαρό του» και συνέχισε ακάθεκτος. «Βρήκε την κότα με το χρυσό αβγό, είναι δυνατόν να την αφήσει», σχολιάζουν οι κυρίες πίνοντας τσάι με άρωμα περγαμόντο και ακριβά χαρμάνια καφέ σε ασημένια σκεύη.

Κάποιες γελάνε χαιρέκακα και άλλες, πάλι, «φτύνονται», ελπίζοντας να μην τις βρει κάτι ανάλογο, καθώς τα περισσότερα κορίτσια της Κηφισιάς, της Πολιτείας και της Εκάλης φλερτάρουν με προπονητές του τένις, δασκάλους του σκι και, βέβαια, ανεπάγγελτους νεαρούς με έρεισμα στη σόουμπιζ.

Τι θα κάνει από εδώ και πέρα η απελπισμένη μητέρα; Σκέφτεται να πιάσει τον άντρα και να του ζητήσει σε ήρεμο τόνο να απομακρυνθεί από το παιδί της και η σχέση αυτή να σταματήσει. Είναι αποφασισμένη να παρακολουθεί την κατάσταση με κάθε τρόπο και θέλει αυτή η σχέση να τελειώσει, γιατί μυρίζεται την έντονη διάθεση αυτού του άντρα να βάλει χέρι στην περιουσία της εκμεταλλευόμενος τα συναισθήματα της κόρης της. Είναι, άλλωστε, γεγονός ότι οι φήμες τον θέλουν να βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση.