Θα μιλήσω για όλους και για όλα

03.03.2008
Σάλο προκαλεί η απόφαση της πιο γνωστής τρανσέξουαλ και «βασίλισσας της κουλτούρας των δρόμων της Αθήνας», της Πάολα, να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για πολλούς επώνυμους, δήθεν οικογενειάρχες, σύμφωνα με την ίδια, που άλλα λένε και άλλα κάνουν. Το νέο βιβλίο που ετοιμάζει έχει ήδη βάλει φωτιά στα πιο επώνυμα αθηναϊκά σαλόνια.

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


Σάλο προκαλεί η απόφαση της πιο γνωστής τρανσέξουαλ και «βασίλισσας της κουλτούρας των δρόμων της Αθήνας», της Πάολα, να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για πολλούς επώνυμους, δήθεν οικογενειάρχες, σύμφωνα με την ίδια, που άλλα λένε και άλλα κάνουν. Το νέο βιβλίο που ετοιμάζει έχει ήδη βάλει φωτιά στα πιο επώνυμα αθηναϊκά σαλόνια.

Ησουν η πρώτη τρανσέξουαλ στην Ελλάδα που το 1977 δεν είχες διστάσει να υποστηρίξεις την όποια ιδιαιτερότητά σου. Θα έγραφες ποτέ για αυτές τις ιδιαιτερότητες;

«Δεν σου κρύβω ότι ετοιμάζω βιβλίο για τη ζωή μου. Είναι η πρώτη φορά που το λέω. Μου το έχουν ζητήσει εκδοτικοί οίκοι. Ο τίτλος θα είναι Είναι δύσκολο να είσαι θεά. Θέλω να είναι ένα βιβλίο που θα αντικατοπτρίζει τις αλλαγές της Αθήνας, όπως τις έζησα στο πετσί μου. Αυτό το βιβλίο θα ανάψει φωτιές στην αθηναϊκή υψηλή κοινωνία, θα δημιουργήσει πολλές ενοχές για την υποκρισία μερικών προσώπων που βλέπουμε να πρωταγωνιστούν στη σόουμπιζ».

Θα γράψεις ονόματα και λεπτομέρειες;

«Την ατζέντα με τα τηλέφωνα πολύ υψηλών προσώπων που έχω μου την έχουν ζητήσει πάρα πολλοί εκδοτικοί οίκοι, αλλά έχω μάθει να μη φτύνω εκεί που πίνω. Θα φωτογραφίσω άτομα που είναι σκάρτα και τα βλέπουμε να κυριαρχούν στη σόουμπιζ σήμερα!».

Τι σε εκνευρίζει περισσότερο;

«Πολλά. Βλέπω στην τηλεόραση, για παράδειγμα, έναν πολύ γνωστό παρουσιαστή, που δεν σας πάει το μυαλό, να μιλάει για γυναίκες και οικογένειες και το προηγούμενο βράδυ να έχει κάνει όργια... Εκνευρίζομαι που τον βλέπω, αλλά κακό κάνει στον εαυτό του. Ένα άλλο αληθινό περιστατικό που θα γράψω είναι το εξής: Πριν από δυο τρεις μήνες γυρνούσα στο σπίτι όταν άκουσα βοήθεια, βοήθεια. Ένας πολύ επώνυμος ηθοποιός, που δεν μπορείς να φανταστείς, από τα πρώτα πρώτα ονόματα, είχε πάρει δύο Κούρδους κι εκείνοι μετά ήθελαν να τον ληστέψουν και άρχισαν να τον χτυπάνε. Το άκουσα, άρχισα να κορνάρω, τρόμαξαν αυτοί και τον άφησαν. Κι αυτός δεν είπε ούτε ένα ευχαριστώ. Πρόσφατα επίσης είδα έναν πολύ μεγάλο τραγουδιστή να φιλοξενείται σε μια εκπομπή και να μιλάει για μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, για γκόμενες και για τις κατακτήσεις του στο γυναικείο φύλο και έβαλα τα κλάματα από τα γέλια. Γιατί τον ξέρω. Ξέρω πού συχνάζει τα βράδια, σε ποια μπαρ πηγαίνει και ότι πληρώνει Αλβανούς!».

Από τα 16 σου βρέθηκες δίπλα σε πολύ σημαντικές προσωπικότητες, τις συνεντεύξεις των οποίων δημοσίευσες στην εφημερίδα «Το κράξιμο» και τώρα θα συγκεντρώσεις σ' αυτό το βιβλίο. Τι σου άφησαν όλες αυτές οι γνωριμίες;

«Να πω την αλήθεια, εκείνη την εποχή που τους μιλούσα και γνωριζόμασταν δεν καταλάβαινα πόσο σημαντικοί είναι. Είχα την τύχη να μεγαλώσω στα Εξάρχεια, συνοικία που θεωρούνταν καλλιτεχνικό στέκι από παλιά. Μου έκανε εντύπωση από όλες αυτές τις συνεντεύξεις ότι μιλούσαν πολύ ελεύθερα. Μου έλεγαν πράγματα που κάποιοι σήμερα δεν έχουν καν τα κότσια να πουν. Σήμερα όλοι είναι κότες. Για παράδειγμα, δεν πιστεύω ότι αν έπαιρνα συνέντευξη σήμερα από τον Λάκη Λαζόπουλο, θα μιλούσε τόσο ελεύθερα με τον αντίστοιχο Λάκη Λαζόπουλο εκείνης της εποχής. Σήμερα οι περισσότεροι έχουν βολευτεί μέσα στην υποκρισία τους».