Επιτέλους παντρεύεται

21.03.2008
Η πόλις εάλω; Όχι, δεν αναφερόμαστε στην Κωνσταντινούπολη και την προσδοκώμενη (από πολλούς) ανάκτησή της από τους Έλληνες!

Η πόλις εάλω; Όχι, δεν αναφερόμαστε στην Κωνσταντινούπολη και την προσδοκώμενη (από πολλούς) ανάκτησή της από τους Έλληνες! Άλλη είναι η πόλις, που όπως φαίνεται πρόκειται πολύ σύντομα να αλωθεί: το Πριγκιπάτο του Μονακό και πιο συγκεκριμένα το «κάστρο» της εργένικης ζωής του πρίγκιπα Αλβέρτου. Διότι από την Παρασκευή 14 Μαρτίου η καρδιά του 50άρη πρίγκιπα έχει σκιρτήσει για τα καλά στη θέα της Σαρλίν Γουίτστοκ και οι σκέψεις ακόμη και να ανέβει μαζί της τα σκαλιά της εκκλησίας παίρνουν πλέον σάρκα και οστά! από τον ΝΙΚΟ ΖΑΜΠΑΡΑ

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που διαρρέουν από τους πριγκιπικούς κύκλους, το πριγκιπάτο ετοιμάζεται να φορέσει τα καλά του τον προσεχή Σεπτέμβριο, για να υποδεχθεί όλη την αφρόκρεμα των «γαλαζοαίματων», αλλά και των απανταχού celebrities στο γάμο των γάμων, στην τελετή που θα ενώσει τον πρίγκιπα Αλβέρτο με την κατά 20 χρόνια νεότερή του Σαρλίν Γουίτστοκ. Μια τελετή που θα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους πριγκιπικούς γάμους και ενδεχομένως και την αύρα του Χόλιγουντ. Την οποία είχε να ζήσει το μικρό πριγκιπάτο από το 1956, τότε που ο Ρενιέ κατόπιν προτροπής του Αριστοτέλη Ωνάση παντρεύτηκε την Γκρέις Κέλι. Η ακριβής ημερομηνία του γάμου, φυσικά, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αλλά οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η γνωριμία τους
Η ολυμπιονίκης στην κολύμβηση το 2000 με τα χρώματα της χώρας καταγωγής της, της Νοτίου Αφρικής, Σαρλίν βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στο πλευρό του μονάρχη. Η πρώην κολυμβήτρια και στη συνέχεια μοντέλο κατάφερε να κεντρίσει το βλέμμα του πρίγκιπα για πρώτη φορά το 2001 και από τότε ο φωτογραφικός φακός τους είχε «πιάσει» αρκετές φορές μαζί. Η Σαρλίν και ο πρίγκιπας εμφανίστηκαν δίπλα δίπλα το 2006 στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στο διάσημο Γκραν Πρι του Μονακό την ίδια χρονιά και πλέον είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι κάτι περισσότερο υπάρχει ανάμεσά τους. Οι φήμες, μάλιστα, θέλουν το ζευγάρι να έχει προχωρήσει σε μυστικό αρραβώνα, καθώς τη γαλανομάτα μέλλουσα πριγκίπισσα την είχαν δει να επιλέγει ένα πανάκριβο μονόπετρο δαχτυλίδι παρέα με κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας! Φήμες, βέβαια, που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η διαδοχή και τα εξώγαμα
Οι φόβοι όλων στο πριγκιπάτο είχαν να κάνουν με τη διάδοχη κατάσταση στο θρόνο, καθώς ο πρίγκιπας Αλβέρτος δεν έδειχνε διάθεση να κόψει τα τσιλημπουρδήματα και να βάλει σε τάξη τη ζωή του. Και απόντος νόμιμου διαδόχου, οδηγήθηκαν στην ψήφιση νόμου που επιτρέπει στην αδερφή του Καρολίνα να ανέβει στο θρόνο του πριγκιπάτου, εάν ο Αλβέρτος δεν αποκτήσει διάδοχο.

Ο 50άρης μονάρχης, πάντως, έχει δύο παιδιά από σχέσεις που είχε συνάψει και τα οποία αναγκάστηκε να αναγνωρίσει. Η αρχή έγινε το 2005, όταν ο Αλβέρτος παραδέχθηκε δημοσίως ότι είναι πατέρας του Αλεξάντρ, καρπού της σχέσης του με τη μελαψή Νικόλ Κοστ, μια πρώην αεροσυνοδό με καταγωγή από το Τόγκο. Ο μικρός Αλεξάντρ, βέβαια, έχει κληρονομικά δικαιώματα στην περιουσία του πατέρα του, όχι όμως και στη διεκδίκηση του θρόνου. Πριν, βέβαια, προλάβει καλά καλά να κοπάσει ο ντόρος για το εξώγαμο παιδί του πρίγκιπα ήρθε ένα ακόμη χτύπημα στο προφίλ του. Ο δικηγόρος του, ο Τιερί Λακόστ, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον πρίγκιπα να έχει αποκτήσει ένα ακόμη παιδί εκτός γάμου! Η Τζαζμίν Γκρέις Ροτόλο γεννήθηκε το 1992 στο Παλμ Σπριγνκς της Καλιφόρνια και ήταν ο καρπός της σχέσης των δύο εβδομάδων (!) που είχε συνάψει ο Αλβέρτος με την Ταμάρα Ροτόλο, μία πρώην σερβιτόρα που είχε γνωρίσει στην Κυανή Ακτή Ο πρίγκιπας γνώριζε και γι αυτό το παιδί, αλλά σκόπευε να κρατήσει μυστική την ύπαρξή του έως ότου η εξώγαμη κόρη του ενηλικιωνόταν. Άλλαξε, ωστόσο, γνώμη προκειμένου το κορίτσι να μην τρέφει αυταπάτες για το ποιος ήταν ο πατέρας της. Η αναγνώριση της Τζαζμίν Γκρέις, φυσικά, της δίνει τη δυνατότητα να επισκέπτεται το πριγκιπάτο και, αν θελήσει κάποτε, να ζήσει εκεί.

Ουδέν σχόλιο
Η είδηση του επικείμενου γάμου του πρίγκιπα μπορεί να ξάφνιασε πολλούς. Όχι, όμως, και την Κλέλια Χατζηιωάννου, η οποία, όπως αποκάλυψε στο δικό μας Bar-Bar και στενό της φίλο Κώστα Π. Παναγιωτόπουλο, γνώριζε για τις εξελίξεις. Όπως, όμως, ξεκαθάρισε, δεν επιθυμεί να κάνει κανένα σχόλιο επί του θέματος.