Η αποκάλυψη της Στάη: Έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

06.10.2014
Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η Έλλη Στάη, η οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, στα πρώτα βήματα της δημοσιογραφικής της καριέρας.

«Ο διευθυντής με κοιτάει έκπληκτος σαν να βλέπει UFO και λέει: ''Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;''. Θέλω να δουλέψω, του λέω. ''Ωραία'', μου λέει. Μ' ένα ειρωνικό μειδίαµα από εδώ µέχρι εκεί. ''Αφού θέλεις να δουλέψεις, προσπάθησε να πάρεις συνέντευξη από τον Τζιάνι Ανιέλι''. Εντάξει, είπα και έφυγα. Και καθώς προχωρούσα προς την έξοδο, έβλεπα τα ανδρικά βλέμματα να απολαμβάνουν, να σχολιάζουν και να χαχανίζουν» περιγράφει για ένα περιστατικό στα νεανικά της χρόνια.

Και συνεχίζει: "Μέσα µου πείσμωσα. Ετσι είστε; Τώρα θα δείτε. Και όρμησα. Κατάφερα να µπω στην πίστα του αεροδρομίου, να πλησιάσω τον Ανιέλι και µιλώντας του στα ιταλικά κατάφερα να του αποσπάσω μια μίνι συνέντευξη πέντε ερωτήσεων».

Στην ερώτηση αν οι συνάδελφοί της έμειναν μόνο στα βλέμματα ή όρμησαν, η απάντηση της Στάη είναι αφοπλιστική. «Φυσικά και όρμησαν. Ενας συγκεκριμένος» είπε, χωρίς να δώσει όνομα. Ωστόσο, περιέγραψε το περιστατικό. "Ορμησε και εγώ άρχισα να φωνάζω. Αλλά τώρα πες μου. Υπάρχει γυναίκα που να μην έχει υποστεί αυτό το μαρτύριο της σεξουαλικής παρενόχλησης;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή - συνέντευξη: Πρώτο Θέμα